ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1953
Şu an 145 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Yazılar


Sokak müzisyenleri...Sayı: 1143 - 12.01.2011


Sokaklarda yürürken, kalabalığa karışşken, kasvetli halimden ya da dalıp gittiğim düşüncelerimden beni çıkarabilecek tek şey gürültüler arasından gelen müzik sesleri... Beyoğlu’nun, İstanbul’un en sevdiğim yerlerinden biri olmasının nedenlerinden biri de bu. Sokak müzisyenleri diye adlandırdığımız arkadaşları gördüğünüzde, duyduğunuzda artık yolunuza eski düşünce ve duygularınızla devam etmeyeceğinize emin olabilirsiniz.

Kemençeleriyle, kemanlarıyla, kanunlarıyla, saksofonlarıyla,
şarkılarıyla bize hayatı anlatıyorlar. Herşeye rağmen hayatta güzellikler de olduğunu hatırlatıyorlar. Sevgiyi, barışı, huzuru bazen de bir başkaldırışı yayıyorlar enstrümanlarıyla, melodileriyle. Sıcak bir temmuz akşamı, buz gibi bir şubat gecesi, sabahın erken saatlerinde, gecenin bir yarısı...

Gördükleri
şiddete rağmen, herşeye rağmen sokaklarda bize birşeyler anlatıyorlar. Silahları enstrümanları. Bizi ve kenti tam kalbimizden vuruyorlar. Şehir kalabalığı arasına karışıp ruhumuzu iyileştiren bu arkadaşlara teşekkür etmek yerine yapmadığını bırakmayan zabıta amirlerinin yapacak daha önemli işleri olmadığından mı yoksa insanları, hayatın kargaşasından çekip almak suça teşebbüse girdiğinden mi onları tehlikeli gördüklerini bilmiyorum.

Halbuki onlar müzik yaptıkları yerlerde yazılı izin alarak çalı
şıyorlar. İzinli olmasalar bile ülke için bir tehdit unsuru olduklarını düşünen ve saplantılı düşüncelerle onlara şiddet gösteren bir zihniyeti anlamak imkansız. Sokak müzisyenleri insan öldürmüyor, hırsızlık yapmıyorlar. Onlar sadece en iyi bildikleri şeyi yapıyorlar. İnanın karşı çıktıkları zabıtaların, polisin tutumu bile değil. Onların sorunları hoşgörüsüzlükle, tahamülsüzlükle.

Çaresiz oldukları için orada de
ğiller. Tam aksine, bir duruş, bir eylem, bir başkaldırış onlar için sokaklarda müzik yapmak. Karşı oldukları şeylerin karşısında da en güzel şekilde duruyorlar. Ben de gereksiz koşuşturmalar arasında beni bir anda kendine çeken, günümü güzelleştiren bu arkadaşların ülkemizin her köşesine yayılmasını diliyorum. Çellonun hüzünlü sesi, kemençenin büyüsü bütün sokakları sarsın.

Çıplak sesle kaliteli müzik keyfini herkes ya
şasın. Müzik nasıl bizi bir yapıyor her sokak, her insan görsun. Bir sonraki melodiyi, bir sonraki şarkıyı duymak, dinlemek için varsın geç kalalım gideceğimiz yerlere. Biz yürürken arkamızdan gelsin şarkılar. Bizim cümlelerce anlatmaya çalıştıklarımızı onlar birkaç notayla döksünler ortaya. Anları, hayatları, sokakları güzelleştiren, bize unuttuğumuz şeyleri hatırlatan, başka kültür ve ülkelerden, başka melodileri bizlere aktarmaya devam etsinler.

İstanbul’a yakışan da bu.

Çünkü
İstanbul herşeye ve herkese rağmen farklı kültürlerin, farklı melodilerin şehri olmaya devam ediyor.

Devam etmeli.
 

Yazıyı Tavsiye Et

Yorumlar


Bu yazıya henüz yorum yapılmadı.

Yorumları okumak yada yorum yazmak için sisteme giriniz.