ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1959
Şu an 18 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Yazılar


Sürmene Kaymakamlığının Şiddeti Önlemek İçin Müzik Eğitimi projesiSayı: 1155 - 28.01.2011


Ülkemizin bilgi toplumu olma yolunda bilgi ihtiyacını ve kullanımını özendirmek, bilginin problem çözme aracı ve bir yaşam biçimi olmasını sağlamak ülkemizin temel sorunlarından bir tanesidir.

Son yıllarda okullarda aile ya
şamında şiddet ve kavga görüntülerinde ciddi artışlar meydana geldiği görülmekte, özellikle evde ve okullarda yaşanan şiddet olaylarının her geçen gün büyümesi, acil çözüm üretilmediği sürece olayların artarak devam edeceğinin işaretlerini vermektedir.

Müzik, sosyokültürel bir fenomendir.

Yani müzik
şiddeti engelleyecek ya da ortadan kaldıracak olan bir fenomendir.

Gündelik ya
şamda eğlence aracı olarak kullanılmasına rağmen önemli fonksiyonları vardır. Gençlere müzik öğretmek, onların zekâlarını, algılama ve öğrenme kapasitelerini, bedensel ve zihinsel koordinasyon kurmalarını ve yaratıcılıklarını geliştirir.

Bu noktadan hareketle müzik e
ğitimi, bireysel yeteneklerin ortaya çıkması, birlikte yaşama, birlikte iş yapabilme ve sorumluluk çizgilerini belirlemede ve dolayısıyla gençlerin şiddet eğilimlerinin kontrol altına alınmasında çok önemli bir rol oynamaktadır.

Sürmene Kaymakamı Dr. Mustafa Özarslan tarafından ba
şlatılan 'Okulda, Ailede, Sokakta Şiddeti Yok Etme Projesi' kapsamında müzik eğitimine öncelik ve önem verilerek bir yılda 520 çocuk ve gence müzik eğitimi verilme yoluna gidilmiş.

Şiddetle savaşmada en önemli ve etkin mücadele araçlarından birinde müzik eğitimin önemli olduğunu ifade eden Sürmene Kaymakamı Dr. Mustafa Özaslan’ı proje kapsamında kat ettiği yol bakımından kuşkusuz tebrik etmek gerekir.

İlk olarak 64.805 lira maliyetle çocuk ve gençlere 58 keman, 225 gitar, 57 kemençe, 24 yan flüt ve 34 Bağlama olmak üzere toplam 398 enstrüman dağıtarak, açılan 21 kursla dağıtılan müzik aletlerine yönelik müzik eğitimi verilmiş.

Bu sayı ile yetinilmeyip da
ğıtılan müzik aleti sayısını 500’ün üzerine taşımışlar.

Ve bir yıl gibi kısa bir sürede 520 genç ve çocu
ğun herhangi bir müzik aleti çalabiliri duruma gelmesi değerli kaymakamımızın uyguladığı projede ne denli bir önemli iş yaptığını ortaya koyuyor.

Bu a
şamada şunu belirtmeden geçemeyeceğim: Şiddeti önleme yöntemlerinden biri olan “hedef güçlendirme” ancak belli yer, zaman ve durumlarda geçici sonuçlar doğurur. Örneğin her okula bir polis anlayışı, ekonomik ve sosyal olarak onaylanabilecek bir proje değildir.

Ülkemizde sosyal sorunlara kar
şı “geleneksel bakış açısı”, çözüm yollarının da “geleneksel bakış açısına” göre belirlenmesine neden olmaktadır. Bunun sonucu sorunun kaynağı ve çözüm önerileri yanlış, eksik ve yetersiz olmaya mahkûm olmaktadır. Fiziksel önlemler sosyal ve kültürel önlemlerle desteklenmediği sürece şiddet devam eder.

Bu nedenle Sürmene Kaymakamı Sayın Dr. Mustafa Özarslan’ın bu projesi daha bir de
ğer ve anlam kazanmaktadır.

Bu anlamlı projeyi çok de
ğerli buluyor ve desteklediğimi belirtiyorum.

Çok de
ğerli Sürmene Kaymakamı Dr. Mustafa Özarslan’ı tebrik ediyorum.

Pazartesi günü görü
şene değin esen kalın.


Müfit Semih Baylan
Editör
 

Yazıyı Tavsiye Et

Yorumlar


Bu yazıya henüz yorum yapılmadı.

Yorumları okumak yada yorum yazmak için sisteme giriniz.