ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1963
Şu an 50 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Yazılar


Güzel bir Pazar günü!Sayı: 1165 - 11.02.2011


On bir günden beri yollardaydım sevgili dostlar.  Devlet Tiyatrosu’nun Şubat 2011 programı gereği gerçekleşen turne nedeniyle önce Samsun, ardından Çorum ve Sinop’ta değerli tiyatro severlerle birlikte olduk.

Bu yo
ğun tempo nedeniyle günlük yazılarımı bile yazamadım farkındasınızdır.

Bu nedenle hafta sonunu da bahane ederek, bugün sizlere bir Pazar günü yazısı yazmak istedim. Gerçi pazar gününe daha iki gün var ama hafta sonu gazetemizin yeni sayıları yayımlanmadı
ğından bu yazımı Pazar günü  okuma imkânı bulacaksınız.

Klasik Müzik denildi
ğinde ilk akla gelen besteciler olan Wolfgang Amadeus MOZART, Ludwig van BEETHOVEN, Franz Peter SCHUBERT, Fryderyk Franciszek CHOPIN, Johann Sebastian BACH Johannes BRAHMS… sizleri güzel bir Pazar gününe davet ediyor. Böyle bir davet asla kaçmaz diyorsanız işte sizlere 2 CD’den oluşan muhteşem bir Pazar keyfi..

Dinledikçe, ‘dinlenecek’siniz..

Wolfgang Amadeus MOZART
1756- 1791 yılları arasında Avusturya’da ya
şadı. Klasik Batı Müziğ’nin en üretken ve en etkili bestecilerinden biridir. Yapıtları, senfonileri, konçertoları, oda orkestralarını, piyanoyu, operayı ve korolu müzikleri etkiledi. 35 yıllık yaşamına 626 eser sığdırdı.

Ludwig van BEETHOVEN
1770- 1827 yılları arasında Almanya’da ya
şadı. Alkolik bir müzisyen olan babasının Beethooven’a piyano eğitiminde çok sert ve acımasız davrandığı bilinir. Beethoven, küçük yaşlarda ailesinin geçimine katkıda bulunmak için kilisede piyano çalarak çalışmaya başladı.

Franz Peter SCHUBERT
1797- 1828 yılları arasında Avusturya’da ya
şadı. 600'ün üzerinde şarkı, 9 senfonioperalar, çok sayıda oda müziği ve piyano parçaları besteledi. Yaşamı boyunca hiçbir zaman müziği o denli yaygınlaşıp ünlenmedi. Schubert'in yapıtları ancak ölümümden sonra ün kazandı.

Fryderyk Franciszek CHOPIN
1810- 1849 yılları arasında ya
şadı. Romantik dönemin önde gelen Polonyalı piyanist ve bestecisi. Yaşamının büyük kısmını Paris'te geçirmesine ve Fransız adıyla anılmasına rağmen gönlü her zaman o dönem Rus işgali altındaki vatanı Polonya'da oldu.

Johann Sebastian BACH
1685- 1750 yılları arasında Almanya’da ya
şadı. Lüneburg’daki Mattehaus kilisesine soprano olarak girdiğinde henüz 15 yaşındaydı. O sırada besteci Georg Böhm Lüneburg’da Johannes Kilisesinin Orgculuğunu yapıyordu. J.S.Bach bu ustadan çok yararlandı.

Johannes BRAHMS
1833- 1897 yılları arasında ya
şadı. Hamburg’da doğdu, Viyana’da öldü. Besteciliğe olan yeteneğini genç yaşlarda göstermeye başladı, 1849'da yazdığı Sevilen Valsler üzerine Fantezi adlı yapıtı piyanistler için çalınması hiç de kolay olmayan bir yapıttır.

Bu de
ğerli albümün mutlaka edinin ve Pazar günü dinleyin. Dinlenin.

Pazartesi günü görü
şene değin esen kalın sevgili dostlar.


Müfit Semih Baylan
Editör

Yazıyı Tavsiye Et

Yorumlar


Bu yazıya henüz yorum yapılmadı.

Yorumları okumak yada yorum yazmak için sisteme giriniz.