ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1963
Şu an 41 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Yazılar


Eurovisiyon şarkı yarışmasını neden bu kadar önemseriz?Sayı: 1176 - 28.02.2011


Bu soruyu hep sormuşumdur kendi kendime.

Bu yarı
şmayı neden bu kadar önemser, hatta vatan, millet ve Sakarya meselesi yaparız? Kazandığımız zaman bize dünyaları bağışlamayacaklarına göre kaybettiğimiz zaman da dünyanın sonu değil kuşkusuz.

Önemli olan, bizim müzikteki ba
şarımızdır. Bestecilikteki, kompozisyon yazmadaki başarımızdır. Yani müziğimizin kalitesi çağdaş dünyanın neresindedir.

Bunu bilmemiz ve buna göre davranmamız önemlidir.

Okullarında müzik derslerinin hemen hemen kaldırıldı
ğı bir ülkede, Eurovision’a geçtiğimiz yıllarda katılan müzik topluluklarının, solistlerin, bu sene katılacak olan Yüksek Sadakat adlı müzik grubunun aldıkları ve alacağı derece bir bakıma beni hiç ilgilendirmemiştir ve ilgilendirmemektedir.

Yani dü
şünebiliyor musunuz Türkiye’den başka hiçbir ülke bu yarışmayı bu kadar önemsemiyor. Olaya tersinden bakarsak, bu yarışmanın ülkemiz kadar önemsendiği ve sanatçılara katılması için astronomik ücretler teklif eden ve veren başka ülke yok.

Aynı zamanda son derece
şikeli bir yarışma olduğu aşikar ortadayken.

Yüksek Sadakat'in
şarkısını dinledikten sonra, yapacak başka işim yokmuş gibi, bu yol Düsseldorf’te yapılan yarışmaya katılan diğer ülkelerin 2011 Eurovision Şarkı Yarışması için seçtikleri şarkıları dinledim ve sizler için yorumlamaya çalıştım:

İrlanda’nın şarkısı, Lady Gaga’nın müziğine ne kadar da çok benzemiş. Dünyaca ünlü bu hanımefendi popüler diye, müziğine benzemeye çalışşlar.

Arnavutluk’tan bu yıl bir
şey beklemek yersiz. Besteyi hiç beğenmedim çünkü, sıradan bir yorum bence.

İsviçre’nin şarkısı çok güzel olmuş, çok sakin... ama Eurovision’daki hareketli havaya uyar mı on şu an pek kestiremiyorum. Küçük bir barda kafa dinlemek için pek uygun bir şarkı aslında.

Romanya’nın
şarkısı da, 90’ların başındaki o çok meşhur şarkılar gibi olmuş. Hoşuma gitmedi dersem yalan olur. Galiba 20 yıl öncesinin yorumları ve müzik beğenesi yeniden ortaya çıkarılmış sanki.

Bosna Hersek'in
şarkısında Country Music tarzını mı yakalamaya çalışşlar, onu anlamaya çalıştım. Ancak bu şarkı ve yorumla bir yere varamazlar, ayrıca şarkının sözleri de bir o kadar kötü.

Yunanistan’ın
şarkısı, daha yarışmadan önce her yerde çalınmaya uygun olduğu için, milletin kulağı yarışmaya kadar buna alışş olur. Muhtemelen bizim Sertab Erener zamanında Avrupa genelinde izlediğimiz tanıtım politikası, bu şarkı için de işe yarayacaktır.

Polonya’nın
şarkısında hiçbir özellik yok, dansçılar ve şarkıyı söyleyen hanım kız pek hoş ama o kadar.

İngiltere Boy Band akımına olan bağlılığından bir şey kaybetmediğini göstermiş. sırf çocukların yakışıklılığı, bir sürü oy getirecektir zaten.

İsveç’in şarkısı da, aynen İsviçre’nin şarkısı gibi çok rahat dinleniyor ama şansının yüksek olduğunu söyleyemem. Bu kadar eminim.

Norveç’in
şarkısında, ilginç bir şekilde Afrika tınıları var ve çok eğlenceli olmuş.

İzlanda’nın şarkısında arada güzel ezgiler var ama bir özelliği yok şarkının.

Finlandiya, tam radyolarda çalınmaya uygun, uyku öncesi bir
şarkı göndermiş nedense...

Belçika’nın
şarkısı eğlenceli, bence şansları yüksek.

Malta, herhalde ortalarda bir yerde derece alır diye dü
şünüyorum. Dinlenebilir bir şarkı ama ne müziğinde, ne sözlerinde ne de şarkıyı söyleyende abartılacak bir şey yok.

Hollanda da, temposu dü
şük başlayıp sonradan artan bir şarkıyla katılıyor.

Gürcistan’ın
şarkısı çok ilginç, sanki bir sürü şarkıdan parçalar almışlar da, birleştirmişler gibi. Timo Maas'in One More Day şarkısı ile başlıyor, kadın vokal coşuyor, sonra da Manga’nın müziğine benziyor bir ara. Sahne şovlarına göre, şansları yüksek olabilir.

İtalya, tam eski filmlerden çıkma bir besteyle katılıyor. Kendilerini İsveç ve İsviçre ile birlikte, rahat dinlemelik müzikler kategorisine koyuyorum ama o kadar.

Şimdi gönül isterdi ki, tüm ülkeleri dinleyeyim ve hepsini yazayım ama aklim karıştı. Bu sene, Rock müzikle katılan bir Türkiye var sanırım. çoğu ülkede geçmişe dönüş var. Günümüz popüler müziğine ayak uyduran bir İrlanda, bir de Yunanistan’ı tespit edebildim şimdilik.

Bir de
şu kendi dilimiz dururken İngilizce olarak şarkıları söylüyoruz ya. Bu konuda da söylemek istediğim şeyler var. Ama o bir dahaki yazıda.

Çar
şamba günü görüşene değin esen kalın sevgili dostlar.


Müfit Semih Baylan
Editör
 

Yazıyı Tavsiye Et

Yorumlar


Bu yazıya henüz yorum yapılmadı.

Yorumları okumak yada yorum yazmak için sisteme giriniz.