ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1953
Şu an 123 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Yazılar


Hayatın caz hali: BarbunSayı: 1176 - 28.02.2011


- Cazseverlerin yanı sıra Yeni Türkü dinleyicilerinin saksofonu ve flütüyle yakından tanıdığı Serdar Barçın, ilk solo albümü “Barbun”da füzyon caz tınılarıyla kendi müzikal geçmişini anlatıyor. AK Müzik’ten çıkan Barbun, albümünde Derya Köroğlu, unutulmaz “Fırtına” parçasını caz haliyle yorumlarken Gökçe de “Aradım Seni” şarkısıyla, enstrümantal albümün konuğu oluyor.

Barbun’a kadar gelmeden önce Serdar Barçın’ın hikâyesini dinliyoruz.
İzmirli olan Barçın, sürekli güzel müziklerin dinlendiği bir aile ortamında büyümüş. Annesi piyano çalar, şarkı söylermiş, ağabeyi davul ve mandolin çalarmış:

“Benim müzik sevdam a
ğabeyimin beni her hafta İzmir Devlet Senfoni Orkestrası’nın konserlerine götürmesiyle başladı. Sonunda ‘Bu çocuğun yeteneği var’ deyip ortaokulda beni konservatuvara yazdırdılar. Konservatuvarda yeniden ortaokul 1. sınıftan başlamak zorunda kaldım. Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nın orta, lise, üniversite dönemlerinde 10 yıl klasik müzik eğitimi aldım.”

Gizli gizli saksofon

Konservatuvarda ba
şarılı bir öğrenci olan Barçın lise son sınıftayken Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Genç Kuşak solistlerine katılır ve konserde çalar. Lise dönemlerinde caz dinlemeye ve caz müziği takip etmeye başlar:

“Lise ikinci sınıftayken dı
şarıda gruplarla çalışmaya başlamıştım. Lüks otellerin lobilerinde, piyano, flüt aktivitelerinde bulundum. Harçlığım da çıkıyordu. Üniversite yıllarında saksofon merakı başladı. Babamın aldığı alto saksofon ile okulda gizli gizli çalışıyordum. Flüt bölümündeydim ve konservatuvarda branşşında başka bir enstrüman çalınmasına sıcak bakılmaz. Haklılar da, çünkü farklı dudak pozisyonlarıyla çalınır ve branş enstrümanı başka bir yöne götürür.”

100 konser...

Barçın, konservatuvar yıllarında caz müzisyeni Kamil Erdem’in ekibinde yer alır ve Ankara’da caz kulüplerinde çalmaya ba
şlar:

“1999-2000 yılları arasında Sertab Erener’e yakla
şık 100 konserde çaldım. Mezun olduktan sonra bir yıl Ankaralı gruplarla çaldım.”  

Yazıyı Tavsiye Et

Yorumlar


Bu yazıya henüz yorum yapılmadı.

Yorumları okumak yada yorum yazmak için sisteme giriniz.