♪
Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024
♪
Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023
♪
Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023
♪
GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023
♪
30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023
♪
Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023
♪
18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022
♪
Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022
♪
sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022
♪
Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022
14 Mayıs gecesi Almanya’nın Düsseldorf kentinde düzenlenecek 56. Eurovision Şarkı Yarışması’nda ‘Live It Up’ adlı şarkıyla Türkiye’yi temsil edecek olan Yüksek Sadakat yarı finalde elendi. Eurovision tarihinin en kötü sonuçlarından birini alan Yüksek Sadakat’e, yüklenen de çok, destek olan da.
Finalde yarışma hakkını kaybeden ekibi desteklemeye giden “gurbetçiler” de büyük hayal kırıklığına uğradığını söyledi. 10 gündür gece gündüz provalar yapan ekip, hem performansı hem de sahne şovuyla büyük beğeni toplamasına rağmen elenmekten kurtulamadı.
Vokalde Kenan Vural, Gitarda Serkan Özgen, Basgitarda Kutlu Özmakinacı, Klavyede Uğur Onatkut ve davulda Alpay Şalt’tan oluşan ekip oylamalar devam ederken Twitter sayfalarından SMS oyu istemiş, umutların hâlâ sürdüğünü söylemişti. Ekip, sonuçlar açıklandıktan sonraysa “Sevgili kafile desteğiniz için teşekkürler. Yakında İstanbul’da görüşmek üzere” notuyla sessizliğe gömüldü.
Finale yükselen ülkeler Sırbistan, Rusya, İsviçre, Gürcistan, Finlandiya, İzlanda, Macaristan, Litvanya, Azerbaycan ve Yunanistan oldu. TRT, klasikleştiği üzere sonuçları Bülend Özveren’e telefonla bağlanarak aktardı. Özveren, “Bu grupta yer alan ülkelerden en az 8 tanesinin bize oy vermediğini biliyorduk. Perşembe günkü grupta yer alsaydık mutlaka finalde olurduk” diyerek bildik bir Özveren konuşması yaptı.
Yarı final sistemi son dört yıldır uygulamada ve bugüne kadar çok eleştiri aldı. Bu sistemden önce her ülke şansını finalde deniyor, görece eşit bir oylama oluyordu.
Eurovision şarkı yarışmasına katıldığımız günlerden bu yana, konu üzerinde binlerce kez tartışılmış, tabiri caiz ise, tartışanlar resmen birbirini yemişlerdir. O yıllardan bu yana meseleyi anlaşılmaz bir biçimde dallandırıp budaklandırıp, dar kalıplar içine sıkıştırıp, inanılmaz derecede sıkıcı ve anlaşılmaz bir hale getiriyoruz.
Ve sonuçta kültürümüzü kaybettiğimiz gibi komplo teorilerini çıkartacak kadar dar bakıyoruz olaya.
Kimisi de modern olmakla en iyi dereceyi elde edebileceğimizi, İngilizce'nin dünyanın dili olduğunu savını ileri sürüp bu şekilde yarışmamız gerektiğini dile getirdi.
Oysa bu tartışmaları yapanlar birbirlerini yerken, başkaları da bundan elde edilen rantı yani parasal hâsılatı kaldırmakla meşguldü.
Yıllardır dilimimin döndüğü kadarıyla, konuyla ilgili yazılarımda, bu yarışmanın başta siyasi sonra da ekonomik bir yönü olduğunu ve aslında öyle bir müzik yarışması olmadığını hep söylemişimdir.
Ve her sene yarışmayı izlediğimde de bu tezimin kanıtlandığını gördüm.
Nasıl mı?
Sen komşuna puan veriyorsun, komşun da sana puan veriyor da ondan.
Ayrıca ben Eurovision şarkı yarışmasının şikeli bir yarışma olduğunu dahi düşünmüşümdür. Bu tezimde çoğu kez ispatlanmıştır televizyon ekranlarında.
Bakın sevgili dostlar: “Eurovision formatı” demek, bugünün müzik dünyasında ve müzik eserleri piyasasında eskimiş ritm ve miadını doldurmuş melodi demektir. Eurovision’da son senelerde birinci olan yahut beğenilen parçaların hiçbirinin dünya müzik listelerinde yer bulamamalarının sebebi de bu eskiliktir.
ABBA’nın bir zamanlar müzik dünyasını yerinden oynatan “Waterloo” adlı şarkısı gibi besteler artık yoktur.
Eurovision Şarkı Yarışması’na genellikle yerel amatör gruplar katılmakta, kazanan bestelerin yarışmanın sınırlarını aşmaları mümkün bulunmadığı için hiçbiri dünya eseri olamamaktadır.
Eurovision şarkı yarışması, 1990’ların başından itibaren dünya coğrafyasına yeni devletlerin katılmasıyla özellikle 2000’lerin başında beste yarışması özelliğini de kaybetmiş ve en çok SMS gönderen ülke yarışması haline gelmiştir.
Yarışmanın 1990’lardan itibaren artık hiçbir ses getirmediğini fark eden organizasyon komitesi, eskidiklerini ve ortaya artık yeni bir şeyler sürmek gerektiğini düşünmüş ama devrini tamamlamış müzik anlayışını yenilemek yerine işin kolayına kaçıp modern teknolojiyi devreye sokmayı tercih etmiş ve dinleyicilerin oylamaya SMS göndererek katılmaları uygulamasını başlatmıştır.
Eurovision Şarkı Yarışması, dolayısı ile artık bir SMS yarışması kimliği kazanmıştır, yani vatandaşlarının en fazla telefon mesajı göndermelerini sağlayıp şirketleri rekor seviyede zengin eden ülke, birinci seçilir.
Sertab Erener‘in daha önce kazandığı birinciliğin sırrı da, Avrupa’da yaşayan Türkler arasında mükemmel bir SMS organizasyonu düzenlenmiş olmasıdır.
Yani, müzik diğer bir deyişle beste değildir kazanan.
Ancak bu sefer hesap tutmadı.
YÜKSEK MEDYAMIZIN YÜKSEK MAGAZİNCİLERİ DÜN GÜN BOYU YÜKSEK SADAKAT’İ TARTIŞTI. BİR ŞARKI YARIŞMASINDA MÜZİĞİ ES GEÇİP GURBETÇİLERİN OYLARINI ÇANTADA KEKLİK GÖREN ZİHNİYETİN ÇÖKÜŞÜDÜR BU.
Bir şarkı yarışmasından “Müziğin Elenişi”dir bu!
Pazartesi günün görüşene değin esen kalın sevgili dostlar.
Müfit Semih Baylan
Editör
Bu yazıya henüz yorum yapılmadı.
Yorumları okumak yada yorum yazmak için sisteme giriniz.