♪
Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024
♪
Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023
♪
Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023
♪
GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023
♪
30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023
♪
Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023
♪
18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022
♪
Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022
♪
sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022
♪
Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022
MÜZİK
Teoman
Aşk&Gurur
Avrupa Müzik
Jane Austen’in ‘Pride and Prejudice’inin film uyarlaması Türkiye’de ‘Aşk ve Gurur’ ismiyle vizyona girmişti. Teoman’ın dokuzuncu albümü de hemen hemen aynı ismi taşıyor: ‘Aşk & Gurur’. Ama belli ki, zoraki bir tercümenin kurbanı veya Teoman’ın Austen’le paslaşma çabasının bir sonucu olarak bu isim verilmemiş. Sıkı bir entellektüel olan rock yıldızımız, aşk ve gurur kavramları üstünden bir oksimoron yakalamaktansa gayet sıradan öyküler anlatarak insanları utandırmadan düşünmeye sevk etmiş. 10 parçanın yedisinde kalp sözcüğünü geçirerek aşkın evrensel simgesini belleğine önce iyice bir kazımış. Geçmeyenlerde de ya “Aşk da zaten tesadüfen” gibi sözlerle aşk meşkle verdiği teşrik-i mesainin ne kadar yoğun olduğunu gösteriyor. Deniz Durukan’ın ‘Rugan’ adlı şiir kitabından derlenmiş ‘Ölüm Işığa Uzanmış’ adlı parça ise albümün gururu. Bunun artık sevilmeyen şehirlerin, insanların, kuru güllerin de katkısıyla dipsiz bir gölle edilen “Konuk et beni/Koynuna al” içerikli bir sohbetin gururun çağırdığı öfke ve zayıflıkla mutlaka bir ilgisi olmalı. Esasında albümün konu ve tema çatısı bu kadar net olsa da müzik kısmı hayli oyunlu, oyuncaklı.
Şairane tınılar
Açılışı yapan ‘Tek Başına Dans’a İrem Candar’ın güzel, kısık vokaliyle giriyoruz. Halüsinatif etkiye Teoman da ekleniyor ancak ikinci dakikadan itibaren Aşık Mahzuni Şerif’in ‘İnce ince bir kar yağar’ının Selda Bağcan yorumundan monte edilmiş introsu ile vites değiştirip alışılageldik Teoman sound’una ulaşıyoruz. Arkasından Maurica Calogero’nun ‘Passage Des Cylones’una Teoman’ın yazdığı sözlerle ‘İstanbul’da’ geliyor ve sanatçımızın kişileştirmekten hoşlandığı şehirle bir olup örümcek benzetmesi yaptığı anılardan kurtulma çabası “Ağzımda ağı/Omzumda bacağı” dizeleriyle gayet şairane tınlıyor.
Barlas Erinç imzalı ‘Romantik’ cazır cazır gitar-bas-davul düzenlemesiyle, özlediğimiz Teoman-Erinç birlikteliğini muştuluyor ve aynı birliktelik ‘Martılar’da keman ara nağmesiyle ağırbaşlı bir yörüngeye oturuyor. Ancak fondaki martı sesleri en fazla, televizyon üstüne serilen dantel kadar işlevsel ve estetik.
Tek gitar ve kemanla albümün tematik çöplerini de iyi çatan İrem Candar-Teoman düeti ‘Bana Öyle Bakma’ ise yalın ama derin. ‘Yıllar Sonra’ iseaynısını göstere göstere yapıyor fakat standard bir Teoman parçası olarak tarihe geçiyor.
Biraz melankolik biraz dinamik ‘Tesadüfen’, tangonun Teoman vokaline yakışan bir tür olduğunu gösterdiği gibi ‘ben aslında Candan Erçetin parçası da olabilirdim’ diyor. ‘Ölüm Işığa Uzanmış’ ise sözleri, kemanı ve özellikle ıslığıyla tüm zamanların en yakıcı Teoman parçası unvanını galiba hak ediyor. Mabel Matiz’in ‘Sahilde Bir Sarhoş’u da Buzuki Orhan’ın katkısıyla sağ gösterip sol vuruyor Bütün parçaları bir araya getirdiğimizde Teoman’ın başkalarından da söz-müzik alma fikrinin işe yaradığını düşünüyorum.
Teoman özgün bir söz yazarı, besteci ve vokalist. Söyleyiş tarzı kimi zaman mide kramplarına neden olsa da Türkiye rock müziği adına hakkı yenilmemesi gereken bir yiğit. ‘Aşk&Gurur’ albümüyle de bu sıfatlarını pekiştirecek gibi görünüyor.
Bu yazıya henüz yorum yapılmadı.
Yorumları okumak yada yorum yazmak için sisteme giriniz.