ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1953
Şu an 152 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Yazılar


Müzik Festivali'nin onur konuğu Kremer...Sayı: 1249 - 17.06.2011


İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından gerçekleştirilen İstanbul Müzik Festivali’nin Yaşam Boyu Başarı Ödülü bu yıl çağımızın önde gelen keman virtüözlerinden Gidon Kremer’e veriliyor. 2003 yılından itibaren Daniel Barenboim, Jordi Savall, Leyla Gencer, Nevit Kodallı gibi müzisyenlere takdim edilen ödül, çağımızın müziğine yaptıkları katkılarla öncü bir rol üstlenmiş, 20 ve 21. yüzyıl müziğinin üretiminde belirleyici olmuş isimlere veriliyor.

Kremer 1970’li yılların ilk yarsından beri, gerek teknik üstünlü
ğü gerekse yorumladığı eserlerde öne çıkan yenilikçi yaklaşımı sebebiyle müzikseverler ve eleştirmenler tarafından 20. yüzyılın ikinci yarısının en büyük, en heyecan verici keman virtüözlerinden biri olarak kabul görüyor. Kremer’i diğer birçok meslektaşından ayıranın, klasik keman edebiyatından seçtiği eserleri çoğu zaman alışılmadık bir biçimde yorumlamasının yanı sıra özellikle çağdaş Rus ve Doğu Avrupa bestecilerinin yapıtlarının seslendirilmesi ve tanınmasında oynadığı rol olduğu söylenebilir. 

En önemli ustalarla çaldı
Litvanya’nın Riga kentinde do
ğan Gidon Kremer keman çalmaya dört yaşında her ikisi de profesyonel birer kemancı olan babası ve büyükbabasının kontrolünde başladı. Moskova Konservatuvarı’nda geçtiğimiz yüzyılın en büyük keman virtüözlerinden biri olan David Oistrakh’la çalıştı. Adını 1967 yılında Kraliçe Elisabeth yarışmasındaki üçüncülük ile duyurmaya başladı ve uluslararası Paganini, Çaykovski yarışmalarında kazandığı birinciliklerle dünya sahnelerine çıktı.

Ünlü
şef Herbert von Karajan’la 1976 yılında Brahms’ın keman konçertosunun kaydettikten sonra Karajan’ın “dünyanın en büyük kemancısı” olarak tanımladığı Kremer, önce Almanya ardından tüm Avrupa ve Amerika’da klasik müzik dünyasının ürettiği en heyecan verici isimlerden biri olarak gösterilmeye başladı. Barok, klasik ve romantik dönem bestecilerinin eserlerinin yanı sıra Alban Berg, Philip Glass, Alfred Schnittke, Luigi Nono, Arvo Pärt ve John Adams gibi 20. yüzyıl bestecilerinin eserleri de Kremer’in repertuarının vazgeçilmezleri arasında. Birçok bestecinin kendisine eser adadığı Kremer’in çağdaş müziğin tanıtımında en önemli yere sahip yorumculardan biri olduğunu söylemek hiç de abartılı olmaz. Kremer, 1990’ların sonunda kurduğu Kremerata Baltica oda müziği orkestrasıyla yaptığı kayıtlarla Grammy dahil sayısız ödüle layık görüldü. 

Glenn Gould çalacak
Gidon Kremer’e ödülü
İstanbul Kültür Sanat Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı tarafından yarın akşam Aya İrini Müzesi’nde gerçekleştirilecek ‘Glenn Gould’a Saygı’ başlıklı konserin öncesinde verilecek. Konser süresince Kremer ve orkestrası Kremerata Baltica, Kremer’in yedi ayrı besteciye verdiği siparişlerden oluşan ve Glenn Gould’a adanmış olan Bach Transkripsiyonları serisini seslendirecek. Ödül töreni öncesinde gerek verdiği konserlerle gerekse yaptığı CD ve DVD kayıtlarıyla Türkiye’yi dünya sahnelerinde büyük bir başarıyla temsil eden piyanist Gülsin Onay Aya İrini Müzesi İç Avlu’da Glenn Gould ve Bach üzerine kaçırılmaması gereken bir konuşma yapacak.


Yazıyı Tavsiye Et

Yorumlar


Bu yazıya henüz yorum yapılmadı.

Yorumları okumak yada yorum yazmak için sisteme giriniz.