ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1953
Şu an 157 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Yazılar


Çok sesli müziğin ustası geleceğin sanatçılarını yetiştiriyor...Sayı: 1259 - 01.07.2011


Sanayi, ekonomi, yerel gündem derken insanlığımızı toplum olarak bizi bir arada tutan değerleri unutuyoruz bazen. Tarih, kültür, sanat toplumların yapı taşları. Bu değerlerimizi gelecek nesillere aktarmak da en büyük görevlerimizden biri. Gazetemizde böyle kutsal bir görevi misyon edinmiş bir sanatçıyı konuk ettik bu hafta. Genelde olanın aksine sanatçı kökenli olmayan bir aileden gelmesine karşılık kendinden sonraki nesile örnek olacak şekilde müzikle yoğrulmuş bir sanatçı;  Zafer Yümlü.  

Müzi
ğin ustaları ile çalış
 
Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuarı Korno bölümü mezunu sanatçı 1994-1998 yılları arasında Ertuğrul Karamenderes ile “Rus Ekolu” üzerine çalışş. 1997’de bir dizi dinleti için gittiği Fransa’da Prof. Charles Lecomte ile, 2000 yılında Cenevre Konservatuarı’nda Prof. Gregory Cass ile çalışş. 1995-2001 arasında İzmir, Çukurova ve Bursa Senfoni Orkestralarında konuk sanatçı olarak yer alan Zafer Yümlü, 2002’de İzmir’de bir ilki gerçekleştirerek “ Çok Sesli Dünya Şarkıları Topluluğu”nu ve 2004 yılında ulusal ve uluslar arası çok sesli müzik alanında konserler vererek toplumu bilinçlendirmek amacında çaba harcayan Ensemble Feverish Music Topluluğu’nu kurdu. Yümlü, Avusturya’da yapılan ”Dornbirn Horntage 2006 “ etkinliğine ve Litvanya’da yapılan “Summer Academy Art BALTICA 2009” a konuk sanatçı olarak davet edilmiş. 2007’de Türkiye’de ilk kez Ege Üniversitesi işbirliğinde “Bir enstürmanı tanıyalım “adlı seminerler yaparak aldığı davetler üzerine bu seminerleri çeşitli üniversiteler ve eğitim kurumlarında tekrarladı. Halen Genel Koordinatörü olduğu Ensemble Feverish Music Uluslararası Kültür Ajansı’nda konser çalışmalarını sürdüren sanatçı çok sesli müziğin çeşitli branşlarında öğrenciler yetiştirmekte, dünya çapında sanatçıların katıldığı Master Kursları düzenlemektedir. Dünya çapındaki pek çok sanatçı ve topluluğun Türkiye’deki temsilcisi olan Yümlü’nün Almanya’da yayımlanmış “Dört Korno için Anadolu Ezgileri” adlı bir kitabı vardır. Uzmanlık alanlarından birisi de AB projeleri hazırlama ve yönetimi olan Yümlü’nün çeşitli internet ve yazılı basın organlarında yayınlanan makale ve bildirileri bulunuyor.

Ö
ğrenmeye istekli öğrenci seçimi
Tiyatro’da oldu
ğu gibi müzikte de her şeyin anlık olmasından dolayı dolu dolu yaşanması gerektiğini söyleyen Yümlü, Türkiye’de pek çok etkinlik yapıldığını ama bir etkinliğin kalıcı olması için vizyon sahibi olması, her kesime hitap etmesi gerektiğini düşünüyor. Ajansında eğitim verdiği öğrencilerin yetenekli ve en önemlisi öğrenmeye istekli seçme öğrenciler olmasına dikkat eden Yümlü artık sanatçıların da işlerini doğru ve güzel yaptıkları zaman son derece iyi gelirler elde ettiğine dikkat çekti.  Bir tüketim toplumu olarak sanatı ve kültürü de tükettiğimizi bunun ancak iyi eğitimli yeni nesil sayesinde korunabileceğini belirtti ve “Amacımız sanata duyarlı gençler yetiştirmek ve topluma kazandırmak. Ülkelerin refahı ekonomik yönden kalkınmanın yanı sıra sanata olan duyarlılıkları ile ölçülür hepimizin görevi bu amaca bir nebze de olsa katkı sağlamak olmalıdır” diye konuştu.

Yazıyı Tavsiye Et

Yorumlar


Bu yazıya 1 yorum yapılmış.

Yorumları okumak yada yorum yazmak için sisteme giriniz.