♪
Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024
♪
Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023
♪
Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023
♪
GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023
♪
30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023
♪
Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023
♪
18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022
♪
Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022
♪
sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022
♪
Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022
Sevgili dostlar, bir süredir gündemimizi meşgul eden özel orkestraların desteklendikleri kuruluşlar tarafından kapatılması sürecini başlatan soru bu!
Çünkü bizde müzik hala bir eğlence aracı olarak görülmektedir.
Ve ne yazık ki, müziğin ve diğer gösteri sanatlarının insanın eğitimine kattıkları hiç düşünülmez, aksine küçümsenir. Bu nedenle işin bu tarafıyla ilgilenen de ne yazık ki yoktur.
Televizyonların sabah programlarını bilmem izler misiniz? İzliyorsanız hormonlu yiyeceklerden kendimizi nasıl koruruz, diyetisyenlerin diyet uygulamalarını hangi hassas yaklaşımla gerçekleştirmeliyiz sorusuna varana kadar birçok şeyi görürsünüz program akışı içinde.
Ve bu programlara pek bir itibar ederiz!
Oysa sağlıklı bir birey gelişimine sahip olmak istiyorsanız; şu ve şu türde kitapları okuyup, şu müzikleri dinleyin, ardından haftada en az bir konser ve bir temsile gidin. Gitmeden önce etkinlik ve eser hakkında bilgi edinin! Eleştirel biçimde izleyerek algılama ve yargılama gücünüzü arttırabilirsiniz türünden ifadelerden ise sıkılırız!
Bu paragrafı buradan alıp birisine aynen okuyun, alacağınız cevabın of aman bu da ne, hiç uğraşamam böyle sıkıcı işlerle veya aman canım ne gerek var türünden olacağı neredeyse kesindir!
Ama çok ilginçtir, ihtiyaç olarak görmediği bale temsillerine bilerek gitmeyen bireyler, veli olunca, cebinden bayağı yüksek miktarlarda ücretler karşılığında, okulun yıl sonu balesi için çocuğuna bale dersleri aldırıp, bir anda bale eleştirmeni kesilir. Çünkü çocuklarının yaptığı baleyi çevresine bu işten anlıyormuş gibi anlatabilmek için.
Oysa klasik müzik de, bale de onun için gereksiz şeylerdi bir zamanlar.
Kadıköy Belediye Başkanı, Şişli Belediye Başkanı, Anadolu Üniversitesi Rektörü ve nihayet Akbank Yönetim Kurulu destekledikleri ve dolaysıyla adlarını verdikleri orkestraları kapatan kuruluşlar olarak geçtiler müzik tarihine.
Neden kapatıyorlar? Çünkü sahnede çalınan müziği anlamıyorlar!
Peki, Akbank neden şimdi çocuk orkestrasını destekliyor?
Çünkü yılsonu müsameresi misali gözünün önüne nasıl bir tablo geleceğini kestirebiliyor. Birkaç çocuğun veya gencin çalarkenki mimiği bile ilgilerini çekecek!
Akbank, Doğuş gibi olmak yolunda çok önemli bir fırsatı kaçırdı bana sorarsanız... Akbank Oda Orkestrası'nı sürdürüp yanına da bu orkestrayı destekleseydi büyük alkış alacaktı! Ama birini kapatıp diğerini desteklemekle, bu alanda pek de itibar görmeyen "popülistlik" zeminine kaydılar.
Büyük olarak kalmak ve örnek olmak varken, yıllardır yaptıkları yatırımları bir çırpıda sildiler.
Gerçekten çok yazık!
Tıpkı Kadıköy Filarmoni gibi, yıllardır emekle yetiştirilen bir dinleyici kitlesi çöpe atıldıi!
Bir yazık daha!
Akbank’la hiçbir alışverişim olmadı. Ama sırf bu tutumlarından dolayı bundan sonra Akbank’la alış verişe girmemeye özen göstereceğim.
Şimdi her ay maaşımı aldığım İş Bankası var elde.
Bakalım o ne yapacak ilerde.
Umarım onu silmek zorunda kalmam.
Çarşamba günü görüşene değin esen kalın.
Müfit Semih Baylan
Editör
Bu yazıya henüz yorum yapılmadı.
Yorumları okumak yada yorum yazmak için sisteme giriniz.