♪
Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024
♪
Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023
♪
Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023
♪
GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023
♪
30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023
♪
Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023
♪
18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022
♪
Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022
♪
sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022
♪
Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022
Çağdaş müzik veya akademik elektronik müzik ile korku sineması müzikleri arasında hiçbir zaman büyük uçurumlar olmamıştır.
Karlheinz Stockhausen’in ‘Kontakte’ bestesini alıp bir korku filminin altına rahatlıkla koyabilirsiniz. Kimi zaman ortalama bir korku filmi için bestelenen müzikler ise filmden daha önemli olabilir ve albümünü 20. yüzyıl arşivinize katmak isteyebilirsiniz. Şahsen Semih Tareen’in ‘Karanlık Senfoniler’ albümünü, sevdiğim çağdaş bestecilerin CD’lerinin yanına koyarken hiç düşünmedim. Tabii albümdeki bestelerin varoluş sebebi olan filmlerin de ilginç çalışmalar olduğunu kabul etmek lazım.
Her yer karanlık değil!
Bir heavy metal yıldızını andıran Semih Tareen, İzmir doğumlu. 1995’te bavulu alıp Seattle’a yerleşmiş, fakat bu kararı almasında dönemin grunge gruplarının bir etkisi olduğunu sanmıyoruz. Burada film müziği alanında eğitim aldıktan sonra karanlık filmler için müzik düşünmeye başlamış. Biz onun müziğini ilk defa Tan Tolga Demirci’nin ‘Gomeda’ filminde dinledik. Ödüllü Tareen’in müziği ‘klasik film müziği’ tanımına sadık kalıyor ve bu anlamda Hollywood’un korku/gerilim filmlerini akla getiriyor. Tareen’in farklı filmler için ürettiği müzikler bir arada kesinlikle sırıtmıyor ve onun sıradan bir film müziği yazarı değil, gerçek bir besteci olduğunun altını çiziyor.
Yılın en önemli albümlerinden biri olduğunu söyleyerek sessizliğe düşelim.
Bu yazıya henüz yorum yapılmadı.
Yorumları okumak yada yorum yazmak için sisteme giriniz.