ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1959
Şu an 17 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Yazılar


Su Hayattır.Sayı: 1284 - 22.09.2011


Suyu Antik Çağda Thales   “her  şeyin başı, kökü kaynağı” olarak tanımlamıştı. Suyun bilimsel olarak tanımıysa 2 hidrojen bir oksijen atomunun birleşmesidir. Bir nevi insan yakıtıdır su. Gemileri de taşıyan zamandır.

Onunla ilgili temenniler ve deyimlerimizde bulunmaktadır:

Bunlardan bazıları  “Su gibi aziz ol evladım. “Su gibi git gel in
şallah”. “Sular gibi seller gibi öğren”. “Su küçüğün söz büyün”.

E
şek sudan gelinceye kadar döverim seni. Sen insanı sulu götürür susuz getirirsin. Su testisi suyolunda kırılır.  vb.

Da
ğların doruklarını aşındırarak kocaman kayaları adeta soymaktadır.  Ne kadar değişik yerden geçtiğinde o kadar değişik özelliği de ödünç almaktadır.

Kimi zaman söndürür; bir sıcak, bir so
ğuktur, alıp götürerek yığar kazar ya da yükseltmektedir.  Kimi zaman yaşam verir, kimi zamanda ölüm sebebidir.

Ta
şarak geniş ovaları da sular altında bırakmaktadır. Bütün bunlar zamanla değişmektedir. Su yaşamı başlatarak onun devamını sağlar.

Dünyanın dört bir yanında farklı zenginlikte olan birisinin bir barda
ğı için saatlerce yürümek zorunda olduğu, bir diğerinin de kullanmadığı havuzlarını keyfine doldurup boşaltışı temiz halinin de bulmanın git gide zorlaşğı, insanın israfıyla kirletmesiyle katletmeye devam ettiği can damarıdır.

Su nasıl paralı hale getirildi?
İnsanlar binlerce yıl para vermeden içtiler suyu. Zaman ilerledikçe el konulmaya başlandı suya. El koyanlar da anamalcı sistemden yana olanlardı.

Anamalcı sistem ve kentle
şme suyu  meta haline getirdi. Devletler, belediyeler ve sermayedarlarla beraber gereken önlemleri almayarak suyu içilmeyecek hale getirdiler. Halkın kolayca ulaşabileceği sular kirlendikce sermayedarlar pet şişelere damacanalar da suyu satmaya başladılar. 

Su da parayla satılan mal haline getirildi. O do
ğanın tüm canlılara, sunduğu bir ürün oldu. Evlerimize ulaştırılırken su metalaştırıldı. Su paralı olacaktı. Çeşmeler adım adım kaldırıldı sokaklardan. Sonra da şişelenerek, paketlenerek sürülmeye başlandı piyasaya. Su insanın en doğal hakkıdır Anamalcı sistem bu haktan bile mahrum etmektedir.

Bu haktan vazgeçilmemesi gerekmektedir.
İnsanca bir yaşam için gerekli olan temiz su miktarı ücretsiz olarak verilmelidir. Su hakkı güvence altına alınmalıdır.

Orhan Veli de Bedava
şiirinde söyle diyordu:

Bedava ya
şıyoruz, bedava; / Hava bedava, bulut bedava; / Dere tepe bedava; / Yağmur çamur bedava; / Otomobillerin dışı, / Sinemaların kapısı, / Camekanlar bedava; / Peynir ekmek değil ama / Acı su bedava; / Kelle fiyatına hürriyet, / Esirlik bedava; / Bedava yaşıyoruz, bedava.

ozgur694@hotmail.com


Yazıyı Tavsiye Et

Yorumlar


Bu yazıya henüz yorum yapılmadı.

Yorumları okumak yada yorum yazmak için sisteme giriniz.