♪
Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024
♪
Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023
♪
Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023
♪
GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023
♪
30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023
♪
Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023
♪
18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022
♪
Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022
♪
sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022
♪
Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022
Müzik araştırmacılarından Ian Nagoski, Osmanlı'dan ABD'ye göç eden Ermeni, Yahudi müzisyenlerin izini araştırdı, ortaya arşivlik bir albüm çıktı
Birinci Dünya Savaşı ile ekonomik buhran yılları arası... Farklı etnik kökenlere sahip müzisyenler, Osmanlı topraklarından Amerika’ya göç ediyorlar. Dünya karışık, sokaklar vahşi. Ermenisi, Yahudisi, sıradan işlerde çalışarak bu ülkede tutunmaya çalışıyor. Kafada hep ‘neden geldim buralara’ sorusu var. İçlerindeki özlem ve yalnızlık şarkılara dönüşüyor ve bu gönül insanları Amerikan folk müziğini bile etkileyecek müziklerini kaydetme şansı buluyorlar. Yıllar sonra, Amerika’nın sıkı müzik araştırmacılarından biri olan Ian Nagoski, şans eseri karşısına çıkan bu taş plakları topluyor ve ortaya, Wire’dan Boomkat’a bütün müzik yayınlarında alkışlanan ‘To What Strange Place’ isimli toplama çıkıyor. Albümü basan ise, Kalan Müzik gibi hareket eden arşivci plak şirketi Tompkins Square oluyor.
Beklenmedik kalite
Anadolu topraklarını terk etmek zorunda kalan müzisyenler, daha çok Manhattan civarındaki kafe ve tavernalarda müziklerini icra ediyorlar. Üç CD’lik albümden ilk ikisi, göçmenlerin Amerika’daki günlerini ve özlemlerini yansıtan kimi hüzünlü, kimi ‘oynak’ kayıtlar. Üçüncü CD ise, Amerika dışındaki kayıtları kapsıyor.
Albümün sürprizlerinden biri, bizim İstanbullu versiyonunu bildiğimiz ‘Neden Geldim Amerika’ya’. Achilleas Poulos’un sözlerini çok iyi bildiğimiz şarkısı adeta albümün özeti gibi; hatta ikinci CD’ye de adını vermiş bu güzel şarkı. Bazıları Türkçe, bazıları başka dillerde şarkılar içeren ve ses kalitesi beklenmedik kadar iyi olan bu albümü çeşitli müzik sitelerinden satın alabilirsiniz.
Bu yazıya henüz yorum yapılmadı.
Yorumları okumak yada yorum yazmak için sisteme giriniz.