ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1959
Şu an 88 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Yazılar


Cazın doğaçlama halini seviyor...Sayı: 1341 - 19.12.2011


Şehrimize sıkça uğradıkları için daha fazla benimsediğimiz cazcılar vardır. Örneğin, Bugge Wesseltoft bunlardan biridir. Onunla hemen hemen aynı dönemde tanıdığımız Erik Truffaz da İstanbul’u ihmal etmeyenlerden. Hatta en çok birlikte çaldığı Türk müzisyenle, İlhan Erşahin ile Alanya Caz Günleri’nde bile çalmışğı var.

Ama zaten Truffaz çok gezen bir sanatçı. Kıta kıta dola
şır, konser verir, festivallerde çalar. Bu arada bize de birkaç kez uğramış, çok mu? 1990’lı yıllardan bu yana Blue Note ve EMI France’tan 10’un üzerinde albümü çıktı. Başlangıçta onu zorlayan ABD’de bile artık iyi eleştiriler alıyor. Yirmi yıllık meslek hayatında 500 binden fazla albüm sattı. Daha da önemlisi, tartışılmaz bir şekilde Avrupa’nın en tanınmış, saygın cazcılarından biri.

İşte Erik Truffaz, meşhur dörtlüsüyle birlikte bir kez daha İstanbul’da. Trompette kendisi, basta Marcello Giuliani, piyano ve klavyede Benoît Corboz ve davulda Marc Erbetta’dan oluşan Erik Truffaz Quartet, bu kez Tamirane’de Garanti Caz Yeşili konserleri kapsamında 16 Aralık Cuma akşamı sahneye çıkacak. Blue Note etiketi taşıyan son albümü “In Between”in yanı sıra diğer albümlerinden de parçalar çalacak. Malum, Tamirane konserlerinin belli bir yaşın üstündekilere acıklı gelen yanı, saatleri. Erik Truffaz Quartet konseri de 23.00’te. Ama saat 21.30’dan itibaren, Deform plak dükkânı kurucularından Deform-E, caz füzyon yüklü setiyle pikapların başında olacak.

‘The Dawn’ ile tanındı

Erik Truffaz 1960 yılında
İsviçre’de doğan bir Fransız caz trompetçisi. 1990’lı yıllardan beri müzik dünyasının içinde, 1996’da Fransa EMI ile anlaştı. Bestelerine hip hop, rock’n’roll ve dans müziği katmasıyla tanınıyor. Blue Note’a yaptığı ikinci albümü ‘The Dawn’ ile ülkesinin dışında da tanındı. Bu albümün yapımcılığını onunla birlikte üstlenen Pat Muller, Marcello Giuliani ve Mark Erbetta’dan son ikisi, basçı ve davulcu olarak hâlâ onun dörtlüsünün ayrılmaz parçaları. İkisinin de tutkun hayranları vardır. Hatta burada da...

O günden bu güne, Fransa’da Gümü
ş Albüm olan ‘Bending New Corners’, pek sevdiğimiz ‘Mantis’, drum ‘n’ bass, hip hop ve rock‘n’ roll’u harmanladığı ‘The Walk of the Giant Turtle’ (2003) ve pop şarkıları, Fransız şansonları ile cazın bir karışımı olan ‘Arkhangelsk’ (2007) gibi albümler yaptı.

2008, Truffaz için çok faal bir yıldı: ‘Paris’, ‘Mexico’ ve ‘Benares’ albümlerinin üçü de bu yılda çıktı. Bir yıl soluklandıktan sonra da 2010’da ‘In Between’i gerçekle
ştirdi. Öncü, arayışçı bir cazcı sıfatıyla, her albümüyle birlikte kendi müziğinin evriminde de yeni bir adım atıyor.

Pop ile caz arasında

Erik Truffaz, 1990’lı yıllardan beri Avrupa cazının, daha do
ğrusu yaratıcı doğaçlama sahnesinin önde gelen isimlerinden biri. Onu ‘Bitches Brew’ günleri ve ‘In a Silent Way’ günlerindeki Miles Davis’e benzetenler oldu. Ama bir eleştirmene göre daha çok caz-rock yapan bir Brian Eno’yu andırıyor. Kendisi ise müzisyen olarak gelişmeye ve sadece kendisi olmaya çalışğını söyleyerek “Ben aslında pop ile caz arasındayım” diye ekliyor. ”Cazın beni ilgilendiren yanı, doğaçlaması.”

Yazıyı Tavsiye Et

Yorumlar


Bu yazıya henüz yorum yapılmadı.

Yorumları okumak yada yorum yazmak için sisteme giriniz.