ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1959
Şu an 96 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Yazılar


Türküler arp ile buluşunca...Sayı: 1351 - 02.01.2012


Arp sanatçısı Şirin Pancaroğlu ve öğrencisi Meriç Dönük’ün türküleri arp ile harmanladıkları “Elişi” albümleri, raflardaki yerini aldı. Türkiye’nin farklı coğrafyalarından 11 türküyü arp ile dinleyicilerle buluşturan albümlerini, “Elişi, kadın emeği, göz nuru” olarak tanımlayan ikili, albüm ve son dönem çalışmaları ile ilgili sorularımızı yanıtladı.

- “Eli
şi”nin ortak bir albüm çalışması olması fikri nasıl oluştu?
Şirin Pancaroğlu: Aslında böyle bir proje benden 11 yıl önce istenmişti ancak kendimi yeni hazır hissettim. Meriç Dönük’le 10 yıldır beraberiz, önceleri öğrencimdi, şimdi de birlikte çalışıyoruz. Jarrod Cagwin gibi usta bir perküsyoncu ile de tam bir üçlü gibi yaklaştık müziklere. Birlikte, neşeli, dramatik, hareketli, sakin gibi temel karakterlerin albüm içerisinde oluşturacağı akışı gözettik, onları doğaçlamalarla genişlettik. Bir iç içe geçme durumu var ki hiçbirimizin diğerinden daha baskın olmak istemediği demokratik bir yaklaşım.

 - “Eli
şi”nde yer verdiğiniz çalışmaları nasıl tanımlıyorsunuz?
Ş.P: Albümde geleneksel sanatlara bir gönderme yaparak müzikte varolan motiflerle Anadolu elişi sanatları arasında bir bağlantı kuruyoruz. Sadece geleneksel müziklere yer vermesi ve ağırlıklı olarak doğaçlamalardan oluşması benim için de bir ilk.

- Albümün ilk konseri Gaziantep’teydi. Tepkiler nasıldı?
Ş.P: Arpı türkülerle onlara tanıttığımız için takdir dolu sözler duyduk dinleyicimizden. Bu proje ile Türkiye’nin dört bir yanını gezmek, üniversitelerde, güzel sanatlar liselerinde dinletiler sunmak, workshoplar vermek istiyoruz.

- “Eli
şi”nin devamı niteliğinde bir albüm daha düşünüyor musunuz?
Ş.P: Evet. Kürtçe bir eser çalmayı çok isterim. Bu albüm için düşündüğümüz “el qajîye” adında bir Dersim parçası vardı, Erkan Oğur ile yapacaktık. Ancak Oğur rahatsızlanınca yapamadık. İkinci albümde umarım...

- Bu albümün öncesi ve sonrasında nasıl bir müzikal süreç geçirdiniz? Bundan sonraki hedefleriniz neler?
Meriç Dönük: Arp üzerine aldı
ğım klasik müzik eğitiminin ardından, arp, saksafon, kontrbas ve davuldan oluşan “Meriç Dönük Quartet” olarak ilk konserlerimizi vermeye başladık. Bir yandan Türk Müziği üzerine yüksek lisans yapıyorum, ayrıca Indiana Üniversitesi Müzik Fakültesi’nde 1 yıl sürecek bir Performans Diploma Programı’na katılacağım. Yakın zamanda kariyerimle ilgili baş sıraya koyduğum konu bu.

Yazıyı Tavsiye Et

Yorumlar


Bu yazıya henüz yorum yapılmadı.

Yorumları okumak yada yorum yazmak için sisteme giriniz.