ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1963
Şu an 230 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Yazılar


Bir hikaye...Sayı: 1355 - 06.01.2012


Bir arkadaşımın değerli anlatımından etkilendiğim gerçek bir hikâyeyi kendi yorumumla sizlerle paylaşmak istiyorum. Çünkü bu yaşanmış hikâye, önemli değerlere dikkat çekmekte olup, kültür ve etik eksikliğinin aslında ne kadar büyük bir fakirlik olduğunu kanıtlıyor ve gözler önüne seriyor...

Büyük Rus piyanist Sviatoslav Richter'in kırk yıl kadar önce Kazakistan'ın bir kasabasında ba
şından geçen çarpıcı bir olay...

Richter, bir konserden bir ba
şka konsere koştururken, sanatının doruğunda en aktif ve parlak dönemini yaşamaktadır. Ertesi gün konser vermek üzere gittiği bir kasabaya bitap şekilde vardıktan sonra, dinlenmek üzere otel odasına çekilir. Aradan birkaç saat geçmeden, ordudaki komutanlarından aldıkları emirle birkaç askerin kendisini ziyarete geldikleri haberini alır Askerler, komutanlarının bir sonraki akşam vereceği konserin o günün akşamına alınmasını istediğini söylerler. Sanatçı bu teklifi değerlendiremeyeceğini söyler ve reddeder. Tüm konsantrasyon ve enerjisini bir sonraki akşama hazırlayan sanatçı, istem dışı olduğu kadar etik değerlere sığdıramadığı ve hoş olmayan emrivaki tarzı içine sindiremez. Akşam çöktüğünde aynı askerler tekrar oteline gelip ve ünlü piyanist Richter'i zor kullanarak konser salonuna götürürler. Bu durum, orada maalesef daha da ileri gider ve ünlü sanatçı silah çekilerek sahneye çıkmaya zorlanır. Richter, hiçbir şeyden haberi olmayan ve tıklım tıklım konser salonunu dolduran seyircilerin karşısına çıkar.

Beti benzi atmı
ş Richter, ağır ağır sahnedeki yerini alıp piyanosunun başına oturduktan sonra ortalığı müthiş bir sessizlik kaplar, sanki yaşam ve salondaki kalpler durmuştur...

Bir saniye veya birkaç dakika de
ğil, yaklaşık otuz beş dakikaya kadar süren büyük sessizliğin kapladığı salonda adeta bir ölüm sessizliği yaşanır... Piyanosunun başındaki Richter, hiç çalmadan ve tek bir notaya bile dokunmadan, oturduğu yerden ayağa kalkar ve dinleyicisini selamladıktan sonra yine ağır adımlarla sahneden ayrılır. Ardından gelen alkış fırtınası bir kasırga gibi salonda yankılanırken, ortadan kaçarak kaybolan yüce komutanı hiç kimse fark etmez bile...

Sanatçının ödünsüzlü
ğünün kaynağı, kuşkusuz ki müziğe ve sanata olan çok derin sevgi ve saygı bağlarıdır. Sanatçı, aynı zamanda sonsuz emeğin ve cesaretin temsilcisi olduğu için, nitelik ve özelliklerine gösterilen saygının da aynı oranla bu erdemi yansıtması, ona yakışması ve kutsallığına da dokunabilmesi gerekir.

Yazıyı Tavsiye Et

Yorumlar


Bu yazıya henüz yorum yapılmadı.

Yorumları okumak yada yorum yazmak için sisteme giriniz.