ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1953
Şu an 152 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Yazılar


Arabeskin emekçisi: Azer BülbülSayı: 1359 - 12.01.2012


Yokluk görmüş her ‘ünsüz ünlü’nün ölümünden sonra, onların gerçek adlarının mutlaka manşete yazıldığı ve sefil hikâyelerinin afili cümlelerle anlatıldığı yazılar, bir tespihin taşları gibi sıraya dizilir. Merkezi ısıtma sistemli evimizin rahat koltuklarında aklımıza bile gelmeyen isimler, bir bakmışız ki ‘su testisi’ gibi ansızın ortadan ikiye kırılır. Testiyi dillerine pelesenk eden tuzu kurular, hiçbir zaman sormazlar onun ‘niçin’ suya gittiğini? Sorgulamazlar su testisinin ‘neden’ illa ki de su yolunda kırıldığını. Belki de sorular yanlış

Sanırım esas cevabını bulmamız gereken
şey, bu yolların ‘nasıl’ tanımlanıp da bize kabul ettirildiğidir?

Unutmayalım: Müslüm Gürses, kapitalizmin en mühim simgelerinden Coca-Cola’nın reklam yüzüydü geçti
ğimiz yıllarda. Akbank’ı saymıyorum bile. Orhan Baba ise ‘pop star’ yarışmalarında tüm heybeti ve bilgisiyle arz-ı endam ediyordu. Arabeskin kendi hiyerarşisinde tepede konumlanmış bu iki değerli simge, sistem ile bir şekilde barışş ve iç içe girmişti. Talihin kaderine inat.

O ÇARK
İÇİN KÜLFETTİ
Bu küresel dünyanın nimetlerinden yararlanamayanlar da vardı arabesk dünyasında. Azer Bülbül, böyle biriydi i
şte. Külfetti çark için. Hoş, çarkların dişlilerinden biri olmayı arzulamıyor da değildi hani; fakat fazla ‘sorun’luydu. Bir dönem yıldızı parlamıştı, ama kısa süreliğine harlayan şöhretini yakalayıp ardı sıra gidemedi. Sıkıntıları/tercihleri yüzünden.

Sistem arada sırada ba
ğırsaklarını temizler. Söz konusu temizlikte dışarı atıldı Azer Bülbül. Normal değildi düzene göre. Uyuşturucu aldı, hapis cezasına çarptırıldı, uzun süre tedavi gördü, ekranlardan kayboldu gitti. Zira kötü örnek teşkil ediyordu Türkiye halkı için.

YETER K
İ BİZDEN IRAK OLSUNLAR
Renkli ı
şıklardan men edilmesine rağmen Esenler’de bir delikanlı onu hâlâ dinlemeye devam etti. Gittikçe şehrin çeperlerine sürülenler, bir de Müslüm Baba’nın kendilerine sırt çevirdiğini görünce çareyi Hakan Taşıyan’da, Azer Bülbül’de buldu. Herkes hâlinden memnun gibiydi. Üç kuruşa gözden uzak yaşayanlar, umurumuzda bile değildi. Yeter ki bizden ırak olsunlardı. Dertleri varmış kime ne? Allah korusun jiletle kollarını doğrayanlar, yarın bir gün plazamızın önünde karşımıza çıkıp bizden bir şeyler isteyebilirler. Ne gerek var belaya yakın olmaya!

‘Ben kendime gurbet oldum’ diyen Bülbül, en fazla iki üç gazete yazısında daha misafir edilir; sonrasında unutulur gider. Arka sokakların zifiri karanlı
ğında başı belaya girenler ise onun sesinden ‘Huma Kuşu’ türküsünü dinlemeye devam eder çileyle.



Yazıyı Tavsiye Et

Yorumlar


Bu yazıya henüz yorum yapılmadı.

Yorumları okumak yada yorum yazmak için sisteme giriniz.