ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1959
Şu an 60 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Yazılar


Klasik müzik bitiriliyor!Sayı: 1361 - 16.01.2012


2011, TRT Radyo 3 açısından tam bir ‘kâbus yılı’ oldu.

Önce, kanalın tüm yurda yayılmı
ş 110’a yakın vericisinden yaklaşık 80’i elinden alınarak, Anadolu’nun geniş bir kesiminde klasik müzik ve caz başta olmak üzere nitelikli yabancı müzik dinlemek isteyen yurttaşlar cezalandırıldı. Anadolu’nun batısında da Radyo 3’ün artık ‘çekmediği’ şehirlerin sayısı hayli fazla. (Son verici nakillerinin ardından Trakya’nın tümü, Kocaeli, Sakarya, Kütahya, Balıkesir ve Afyon’da Radyo 3 yayınları artık yok!) Radyo 3’ün elinden alınan vericilerin, TRT’nin yeni açtığı kanallara kaydırıldığı açıklandı. Kanalı sonunda kapatmaya yönelik, iyi niyetli olmadığı açık bu girişimleri, konu hakkında TBMM’ye verdiği soru önergesinde gündeme getiren CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar’a, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç tarafından, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin’in açıklamasına dayanılarak verilen şu yanıt kamuoyunda günlerce tartışıldı: “Nüfusumuzun % 96.2’si caz, % 92.3’ü klasik, % 82.2’si ise yabancı rock müzik dinlememektedir. Dinleyici eğilimleri ve kurumsal ihtiyaçlar doğrultusunda son üç yılda yaklaşık 80 adet Radyo 3 vericisi yeni açılan TRT Türkü, TRT Nağme, TRT Haber ve Kürtçe yayın yapan TRT Radyo 6 kanallarına dönüştürülmüştür”.

Bunları biliyoruz...
Şimdi bir grup müzik adamının anlattıklarına kulak verelim: “Radyo 3’ün insafsızca budanmasına sözde yüzdelerle getirilen bu gerekçe gülünçtü, zira yapılan ankette ortaya çıktığı söylenen bu oranlar ülkede hatırı sayılır bir klasik müzik-caz-rock dinleyici kitlesi bulunduğunu ispatlıyordu. TRT gibi, kamusal yayın yapma sorumluluğunu üzerinde taşıyan bir kurum, rakama vurulduğunda birçok Avrupa ülkesinin nüfusundan fazla olduğu apaçık olan böylesi geniş bir dinleyici topluluğunu, nitelikli müzik yayını yapma misyonunu on yıllardır başarıyla sürdüren Radyo 3’ten koparmaya yönelik bu kararın altına nasıl imza atabildi?

Tüm bunlar ya
şandığı sırada, TRT İstanbul Radyosu yönetimi yeni yıla girerken skandal bir karara imza atarak TRT Radyo 3 için on yıllardır dışarıdan program hazırlayıp sunan, hepsi de alanlarının önde gelen usta yapımcılarının 2012 yılı akitlerini yenilemeyeceğini açıkladı; dış yapımlar % 50 oranında azaltılmıştı. Ama o da ne! Ellerinden programları alınan dış yapımcıların arasında kimler yoktu ki! TRT Radyo 3’ün simgeleşmiş isimleri Hülya Tunçağ, Ali Sönmez, İzzet Öz, Caner Beklim, Levent Öget, Elif Petek Arıkkan, Murat Beşer, Serhan Bali, Füsun Özgüç, Sungu Okan...

Radyo 3’ün Müdürü Zafer Üreten ve ekibinin kurum içinde dı
ş yapımcılara duyulan husumetin ve ahbap-çavuş ilişkilerinin geldiği noktayı görüyor musunuz? Radyo 3’ün saygın spikerlerinden Saadet Baykal’ın hazırladığı, Portekiz’in dünyaca ünlü fado müziklerinin tanıtıldığı, Sedat Simavi ödüllü “Portede Hüzün” adlı program, “Bu fado denen müzik Kasımpaşa müziğine benziyor” gibi tuhaf bir gerekçeyle yayından kaldırılıyor. Donizetti ve Sedat Simavi ödüllerini üst üste kazanan ünlü çocuk programı ‘Arkadaşım Müzik’in her şeyi Gaye Çağlayan yok artık. Müziğe, emeğe, insana saygı ayaklar altında. 

Yazıyı Tavsiye Et

Yorumlar


Bu yazıya henüz yorum yapılmadı.

Yorumları okumak yada yorum yazmak için sisteme giriniz.