♪
Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024
♪
Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023
♪
Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023
♪
GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023
♪
30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023
♪
Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023
♪
18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022
♪
Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022
♪
sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022
♪
Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022
Kuşkusuz bir ilgi çeksin diye “Odatv yazarı” tanımını başlığa çıkardım. Yoksa Güvenç Dağüstün’ün hakim kimliği müzik adamı olmasıdır. Hacettepe konservatuarından Viyana Müzik Üniversitesi’ne kadar mesleğinin teorisini de almıştır. Tenor Pekin Kırgız’dan mezzosoprano Margarita Cilova gibi ustalarla çalışmıştır.
Ve keza Fazıl Say’la..
Neyse, biz lafı çok uzatmayalım, işi uzmanına bırakalım; Emin İlyasoğlu bakın Güvenç Dağüstün’ün “Evde Yoklar” albümüyle ilgili neler yazdı:
“Dağüstün’den yorumlar
Ülkemizde hafif müzik şarkıcılarını hiç izler misiniz? Genelde avaz avaz bağırırken detone oldukları, müzikten çok söze sığındıkları, fizikleriyle öne çıktıkları, 6 aylık şarkı eğitimiyle hazırladıkları CD’leri vardır. Son yıllarda opera sanatçılarından ders alanlar biraz daha seçkinleştiler. Ama temel polifonik kültürleri olmadığı için çoğu yarı yolda kalıyor.
Geçen hafta elime geçen Güvenç Dağüstün’ün kaydı bana bunları düşündürdü. Güvenç, yıllarını şarkı söylemeye adamış, doğru ellerden şan tekniğini öğrenmiş bir sanatçı. Ankara Hacettepe Konservatuvarı’nda tenor Pekin Kırgız gibi bir ustayla ve Viyana Müzik Üniversitesi’nde mezzosoprano Margarita Lilova gibi ünlü bir sanatçıyla çalışması onun en büyük kazançları. Operacılık kadar lied yorumculuğu üstüne de eğitim gördüğünden şiirin şarkıdaki değerini biliyor.
Prosodi dediğimiz sözün sese uyumunu çok iyi öğrendiğinden söylediği her şarkının sözü, her hecesi anlaşılıyor. Sesinin baritonluğu kadar kontrtenor özelliğini de ortaya çıkarıyor. Metin Altıok’un “Evde Yoklar” şiirinin başlığı CD’nin de başlığı olmuş. Değerli müzikçilerin katkıları ve işbirliği dikkat çekiyor: Örneğin Borusan Quartet’in üyeleri gibi. Kendi besteleri de var Güvenç’in “Bugün” adlı şarkı gibi. Bu şarkıya Olgu Kızılay’ın pırıl pırıl keman solosu ayrı bir lezzet katmış. “Sarılalım mı” adlı şarkının şiiri kendisine ait. Burada Rimski Korsakov’un “Şehrazat”ından da bir tema kullanmış. Pir Sultan Abdal’ın “Bin Cefalar Etsen” dizelerinden oluşan şarkı seçkiye ayrı bir özellik getiriyor: Rahmetli babası Yusuf Dağüstün’ün kendi çaldığı bağlamasıyla kaydettiği bir uzunçalardan aktarılmış, Azeri balaban sanatçısı Samedov’un da eşliğiyle Güvenç de babasının ezgisine katılıyor.
Şarkıların tümü aynı renklerde, aynı atmosferde. Böylece CD’nin bütününde birliktelik oluşuyor. CD’nin fotoğrafları, baskısı, kapağı özenle hazırlanmış. Ama neden hiçbir yerinde Güvenç’in değerli özgeçmişi yok, anlayamadım. Onu dinleyenler özgeçmişini de okumalı, nasıl sağlam bir temele dayandığını öğrenmeli.”
Pazartesi günün görüşene değin esen kalın sevgili dostlar.
Müfit Semih Baylan
Editör
Bu yazıya henüz yorum yapılmadı.
Yorumları okumak yada yorum yazmak için sisteme giriniz.