ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1953
Şu an 38 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Yazılar


Bir MucizeSayı: 1376 - 06.02.2012


Hafta içinde bir akşam İKSV (İstanbul Kültür Sanat Vakfı) binasının tepesinden İstanbul'u seyrediyordum. Bu kent başlı başına bir mucize, bu kent bir mucize diye sayıklayarak... İnsanoğlu ne denli bozmaya çalışırsa çalışsın, doğanın, tarihin, coğrafyanın biçimlendirdiği bir mucize...

Biraz sonra Vakfın Ba
şkanı Bülent Eczacıbaşı'nın konuşmasını dinlerken ve Vakfın 40'ın yıldönümü için hazırlanmış o kısacık ama 40 yılın birikimini, duygusunu, coşkusunu ve tutkusunu harikulade bir biçimde yansıtan filmi izlerken, yine hep kendimi "bir mucize bu” diye sayıklarken buldum...

O ak
şamın öncesinde ve sonrasında yaşadıklarım, Türkiye'nin yaşadıkları ise, "Bir mucize bu" diye sayıklamama yol açan İstanbul festivallerinin mucizeden öte bir şey olduğunu bana hissettirdi.

Bir hafta boyunca ırkçılı
ğın ve faşizmin hem devletin hem kimi bireylerin iliklerine nasıl işlemiş olduğunu gördükten ve bunu yazılarımda açıklamaya çalıştıktan sonra galiba hiçbir şey anlatamadım duygusu ruhumu sardı. Ve İKSV'nın 40 yıllık birikimi benim için mucizeden öte bir sığınak, bir koruyucu güce, bir huzur alanı, bir yaratıcılık alanı, motivasyon dinamosu, yaşama sevincimin aküsü, zenginliğe, çoğalmaya, kısacası bir yaşama supabına dönüştü.

40. Yıl kutlamalarına ili
şkin önemli ayrıntıları daha önce bu sayfalarda okudunuz. Ben daha önce de defalarca yaptığım gibi r 40 yıllık mucizenin satır başlarını vurgulamak istiyorum:

İKSV, uluslararası festivalleri yoktan var etti. Bir avuç insanın düş kurması , idealleri, azmi ve inadıyla başladı.

İKSV, Uluslararası İstanbul Müzik Festivalinden ; beş yeni festival üretti ve onları yaşamımıza kattı . Sinema Festivali (nisan) Uluslararası Tiyatro Festivali (2 Yılda bir: Mayıs) Uluslararası Müzik Festivali (Haziran) , Uluslararası Caz Festivali (Temmuz) ve Uluslararası İstanbul Plastik Sanatlar Bienali (Eylül) ...

Bu yıl bunlara bir yenisini ekledi: Tasarım Bienali (Ekim-Aralık)

Bunlarla yetinmedi süreklilik kazandırdı
ğı çeşitli etkinliklere yol açtı: Leyla Gencer Şan Yarışması; Filmekimi , MiniFest, Kültür Politikaları panelleri, Salon'da yıl boyu alternatif müzik, tiyatro, performans, dans temsilleri , gösterileri, konserleri...

Ça
ğdaş, evrensel kültürün , Farklı sanat alanlarının, farklı "ekol"lerin, farklı akımların , farklı disiplinlerin, geniş bir yelpazedeki en özgün ürünlerini sunmakla kalmadı, kendi kültür ve sanatımızın en özgün örneklerini yurt dışına tanıttı.

Yurtdı
şında düzenlenen "Şimdi/ Now Türkiye” etkinlikleriyle, yurtdışındaki belli başlı bienal ve festivallere katılımla, ortak yapımlarla "Biz de varız” Türkiye'ye onur kazandırdı!

Bunları gerçekle
ştirirken nitelikten asla ve asla ödün vermedi.

Ba
şka ulusların, toplumların kültür birikimi ve değerleriyle, bizim kültürümüzü aynı potada bir araya getirerek , uygarlık bilincimizi geliştirdi..

Geçmi
şten damıttığı birikimi geleceğe yönelik umuda dönüştürdü.

Yerel le evrensel olan arasında , gelenekselle ça
ğdaş ve modern olan arasında eşsiz köprüler kurdu!

Gençlere sürekli yol açtı, onları yaratıcılı
ğa yöneltti.

Tüketici de
ğil üretici oldu. Yaratıcılığı ve yaşamı savundu.

Bu mucize kentin, dünyanın sayılı metropollerinden birine dönü
şmesinde en önemli rolü oynadı.

Te
şekkürler IKSV!  

Yazıyı Tavsiye Et

Yorumlar


Bu yazıya henüz yorum yapılmadı.

Yorumları okumak yada yorum yazmak için sisteme giriniz.