♪
Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024
♪
Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023
♪
Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023
♪
GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023
♪
30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023
♪
Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023
♪
18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022
♪
Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022
♪
sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022
♪
Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022
İstanbul kültürünü yaşatan TRT İstanbul Radyosu, bugün terk edilmiş izlenimini veriyor. Harbiye’deki o ihtişamlı binanın koridorları, bir zamanlar Türkiye’nin en değerli sanatçılarına ev sahipliği yapıyordu. Her adımda dev bir sanatçıya rastlanırdı. Eserleriyle güzel duygulara davet eden birbirinden şık, birbirinden kibar, birbirinden üretken ve naif isimler...
TRT İstanbul Radyosu’nda Eğitim Kültür yayınları kalkmış. 1953’ten bu yana pek çok gencin eğitim merkezi olan Çocuk Kulübü kapatılmış. Oya Başar, Perihan Savaş ve Güner Ümit’in rol aldığı programlar artık yok. Hafta sonu programları bitirilmiş. Kayıtların yapıldığı A Stüdyosu o kadar boş ki, kiraya veriliyor. Hatta geçen yıl Bahar Korçan bir defile yapmış...
Tiyatro Şubesi’nin stüdyosu suskun. Artık kayıt yapılmıyor. Eskiler tekrarlanıyor. Ve hatta yayın süresi günden güne kısaltılıyor. Radyo günlerinin heyecanla beklenen dizileri Arkası Yarın’lar, bir saatte reklamsız dinlediğimiz Radyo Tiyatrosu, çocuklara hitap eden ve 5-6 bölümlük dizi olarak aktarılan Çocuk Bahçesi artık yok. Doğa ve insan sevgisiyle toplumsal duyarlılık mesajlarıyla umut aşılayan, dünya edebiyatını paylaşarak dünya insanı yaratan, fondaki klasik müziklerle berrak düşünmeye katkıda bulunan bu programlar artık yok...
Radyo-3’teki klasik müzik yayım süresi azaltılmış, vericiler sadece sahil ve İstanbul kesimine ulaşıyor artık; tüm Türkiye’ye değil. Yayınlar, konuk getirilen müzik programlarına dönmüş durumda. İnsan profili değişmiş. Herkes birbirinden, sürülmekten korkuyor.
Stüdyoların ceviz kapılarının pirinç kolları sessizce çıkarılmış. Şimdi kırmızı plastik kapı kolları var. Birilerinin kırmızı kol satası gelmiş diye düşünüyor insan.
“İşte böyle... Hal-ü Hak” diye bağıracak halim yok. Fakat milli değerlerimiz, kültürümüz, anılarımız diye her gün ahkam kesenlerin, bunlara nasıl sahip çıktığını bir de bu cepheden öğrenmiş olduk.
Geçmiş Dünya Radyo Günü kutlu olsun.
Bu yazıya henüz yorum yapılmadı.
Yorumları okumak yada yorum yazmak için sisteme giriniz.