♪
Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024
♪
Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023
♪
Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023
♪
GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023
♪
30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023
♪
Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023
♪
18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022
♪
Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022
♪
sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022
♪
Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022
Japonya'da yayımlanan "Sankei Express" gazetesi, dünyaca ünlü piyanist ve besteci Fazıl Say'ı "dahi ve devrimci bir müzisyen" olarak niteledi. Gazete, Say için "Doğu ile Batı'nın birleştiği ses" yorumunu yaptı.
Fazıl Say'ın 11. Uluslararası Antalya Piyano Festivali kapsamında verdiği konseri dinleyen Japon gazeteci Ryuichi Masabayashi, izlenimlerini "Sankei Express" gazetesi için yazdı.
Masabayashi, "Fazıl Say, klasik müzik dünyasında bir devrimci. Türkiye, tarih içinde çeşitli uygarlıkların geçtiği ve çeşitli kültürlerin karşılaştığı bir toprak. Bestecilik de yapan Fazıl Say, Batı klasik müziğine Doğu’nun ruhunu katıyor" ifadesini kullandı.
Yazıda, Fazıl Say'ın, "Doğu ve Batı’nın keşiştiği yer olan memleketim müziğimi çok etkiliyor. Bestelediğim keman konçertosu “Haremde Binbir Gece” Osmanlı, “Nirvana Yanıyor” Likya Uygarlığı döneminden. Keman sonatlarını ise Karadeniz Bölgesi'nde yaygın olan folklor müziğinden esinlenerek besteledim” şeklindeki sözleri de alıntılandı.
Say'ın "olağanüstü çalma tekniği"nin de altını çizen Japon gazeteci, ünlü piyanistin halk ozanı Aşık Veysel'in eserlerine büyük ilgi duyduğunu, hatta saz sesine yakın bulduğu için sık sık “prepared” çalma tekniğini kullandığını ve bu şekilde "Doğu’nun ruhunu anlatmaya çalıştığı"nı ifade etti.
Say'ın müziği vücuduyla anlattığını kaydeden Masabayashi, "Neşeli parçalarda sevimli yüz ifadesiyle mırıldanıyor, dramatik melodilerde ise, sağa sola sallanıyor" yorumunu yaptı.
Fazıl Say'ın Japon kültürünü yakından tanıdığı aktarılan yazıda, Say'ın Japonya imajını motif olarak kullanarak bir orkestra veya piyano eseri bestelemek istediği belirtildi.
Japonya'da sık sık konserler veren ve adına festival düzenlenen Fazıl Say'ın, "Alla Turca Jazz ~ Tokyo Live!”, “The Best Fazıl Say” ve “Fazıl Say & Patricia Kopachinskaja Super Duo!” isimli DVD ve CD'leri Avex-Classics etiketiyle Japonya'da piyasaya sürülmüştü.
Ünlü piyanistin 2000 yılından bu yana Antalya Piyano Festivali'nin müzik direktörlüğünü yaptığını belirten Japon gazeteci, Say'ın "Müziğin iyileştirici bir gücü var. Bunu Antalya'da görmek beni sevindiriyor" sözlerini de aktardı.
Sanat yönetmenliğini Fazıl Say'ın üstlendiği Uluslararası Antalya Piyano Festival kapsamında, dünyaca ünlü yerli ve yabancı müzisyenler müzikseverlerle buluşmuş; halk konserleri ve workshoplar yapılmıştı. Özellikle, Fazıl Say'ın dünyaca ünlü keman sanatçısı Patricia Kopatschinkaja ile Akdeniz Üniversitesi'nde verdiği halk konseri büyük ilgi çekmişti. Tıklım tıklım dolan salonda, izleyicilerin bir bölümü sahnede oturmuştu.
Çarşamba günü görüşene değin esen kalın.
Müfit Semih Baylan
Editör
Kaynak: odatv.com
Bu yazıya henüz yorum yapılmadı.
Yorumları okumak yada yorum yazmak için sisteme giriniz.