♪
Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024
♪
Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023
♪
Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023
♪
GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023
♪
30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023
♪
Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023
♪
18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022
♪
Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022
♪
sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022
♪
Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022
MÜZİK
Sinead O’Connor
How About I Be Me (And You Be You)?
One Little Indian
Nasıl anlatsam... Nereden başlasam... Islak bakışları, kısacık saçları, bebek yüzü ve aykırı halleriyle hayatıma gireli neredeyse 24 sene olmuş. Sürekli bu rakamları toplayarak gerçek yaşımı ele verdiğimi şimdi fark ettim, dolayısıyla bu sevimsiz alışkanlığımdan da bir an önce kurtulsam iyi olacak. Neyse, hayatıma gireli bu kadar sene oldu ama hep burada mıydı diye soracak olursanız, yanıtım ne yazık ki hayır. 1988 yılında ‘A Nightmare On Elm Street 4: The Dream Master’ filminde ilk kez duyduğum ‘I Want Your (Hands On Me)’ ile başlayan hararetli ilişkimiz, Papa’nın fotoğrafını yırtarak Madonna’dan rol çalmasının hemen ardından gelen ve 1994 yılında ‘In The Name Of The Father’ filminin en az kendisi kadar aklımı başımdan alan Bono destekli Gavin Friday mucizesi ‘You Made Me the Thief of Your Heart’ sonrasında (umutlarım onunla ilgili tam da yeniden tavan yapmışken) ‘Universal Mother’ albümüyle sessiz sedasız sona ermişti. Son 18 yıldır ise ‘müziği bıraktı, evlendi, yeniden müziğe başladı, boşandı, müziği bıraktı, evlendi, rahibe oldu, müziğe başladı, lezbiyen olduğunu açıkladı, boşandı’ şeklinde devam edip giden sıkıcı magazin haberleri dışında, tüm bu hengame içinde yayımladığı, pek dikkatimi çek(e)meyen ama kendi çapında tatmin edici satış rakamlarına ulaşan dört stüdyo albümünden de nedense uzak durmayı yeğlemiştim.
Gün geldi ve Sinead (nedense) bir kez daha aramıza döndü. Kısa saçları, ifadesi çarpılmış, yorgun/yaşlanmış yüzü ve ne yazık ki eskisi kadar ıslak bakamayan gözleri de hâlâ yanında. Tek seferde doğru şekilde asla söyleyemeyeceğim ‘How About I Be Me (And You Be You)?’ (siz de deneyin, belki başarırsınız) adlı albüm, geçenlerde EMI ile yollarını ayıran Paul McCartney’nin solo diskografisine güzelce konan, efsanevi bağımsız indie/punk plak şirketi One Little Indian etiketiyle yayımlandı. Ne yalan söyleyeyim kapağında kullanılan yeşil rengin çirkinliği ile başlamak istiyorum desem bu kez siz kızacaksınız, bunca laf geveledin, albümle ilgili tek kelime etmedin diye... Buram buram 90’lar kokan ilk single ‘The Wolf is Getting Married’ eski günlerin hatırına biraz olsun seviliyor ama albümün geri kalanı için söyleyebileceğim tek şey üç-beş dinlemeden sonra unutulup gidecek derecede sıradan olduğu. İlk iki şarkı ‘4th and Vine’ ve ‘Reason With Me’ farklı tonlarına rağmen akılda kalıyor. İşte hepsi bu... Bir de ‘Marslılar Saldırıyor’ filmindeki Marslıların beynini bile patlatabilecek güçte(!) ‘Queen of Denmark’ gibi şarkılar var ki sormayın gitsin. Sinead ile arada bağlantıyı hiç kesmeyen sadık hayranlarını bir yere kadar mutlu edecektir kuşkusuz. Bağışlayın ama, ‘Nothing Compares 2 U’ daima...
Bu yazıya henüz yorum yapılmadı.
Yorumları okumak yada yorum yazmak için sisteme giriniz.