♪
Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024
♪
Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023
♪
Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023
♪
GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023
♪
30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023
♪
Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023
♪
18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022
♪
Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022
♪
sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022
♪
Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022
Sevgili dostlar, bugün posta kutumuza düşen bir haberi sizlerle paylaşmak ve bunun üzerinde fikir yürütmek istedim.
Hürriyet Gazetesi'nin Alman Deutsche Welle'ningazetesini kaynak göstererek verdiği habere göre, Hacker'ların Sony Music'in arşivinden, aralarında Michael Jackson ve Freddie Mercury'e ait hiç yayınlanmamış parçaların da bulunduğu, yaklaşık 50 bin şarkıyı çaldığı ortaya çıktı
Ve bu hırsızlık olayının bir yıl sonra farkına varılabildi.
Bildiğiniz üzere ülkemizde ve dünyada müzik endüstrisi yılardır korsan kopyalar nedeniyle zarar ediyor.
Alınan tüm önlemlere karşın yasadışı paylaşımın önüne geçilemiyor.
Şimdi de "hacker" olarak adlandırılan internet korsanlarının, dünya müzik endüstrisini devi Sony Music'in arşivinden yaklaşık 50 bin şarkıyı indirdiği ortaya çıktı.
Geçtiğimiz yıl nisan ayında milyonlarca Sony Playstation kullanıcısına ait kişisel bilgilerin çalındığı sanal saldırıda aynı zamanda arşivden yaklaşık 50 bin şarkı da çalındı.
Alman Deutsche Welle'nin haberine göre bu şarkılar arasında 1991 yılında ölen Queen’in efsanevi solisti Freddie Mercury’nin henüz yayınlanmamış düetleri ile Michael Jackson, Jimi Hendrix, Avril Lavigne ve Foo Fighters’e ait parçaların da bulunduğu belirtiliyor.
Yaklaşık bir yıl sonra Sony çalışanlarının hayran sayfalarını rutin kontrolü sırasında, Michael Jackson'un çalınan bir parçası hakkında yürüttüğü sohbet sayesinde fark etti.
Sony Music, 2010 yılında Michael Jackson'a ait tüm kayıtları, 300 milyon euroya temin etmişti ve 2017 yılına kadar pop müziğinin kralına ait 10 yeni albüm piyasaya çıkarmayı hedefliyordu.
Şimdi gelelim bu konuda fikrimize: Sevgili dostlar, internet download yoluyla müzik elde etmek ve bunu kolayca dinlemek aslında sanal dünyanın insana bulaştırdığı zahmetsiz bir hastalıktır.
Öte yandan müzisyenlerin müthiş emeği ile oluşturulan albümlerin, korsan piyasada aslından çok daha ucuza satılması ise, başta eseri ortaya çıkaran sanatçının emeğinin yok edilmesidir.
Ancak bunda da şöyle bir durum var ki, korsan tüketimi yasal tedbirlerle, cezai müeyyide uygulayarak caydırma yoluyla yapamazsınız. Belki bir süreliğine büyük bir oranda önüne geçebilirsiniz ama yine de korsan tüketim olacaktır.
Bu nedenle alacağınız iktisadi tedbirler o ülkenin şartlarına göre belirlenmelidir.
Yani piyasaya çıkan albümü o ülkenin piyasa şartlarına göre fiyatlandırıp satmalısınız diye düşünüyorum.
Örneğin Türkiye'de, yine örneğin bir Pink Martini albümünü (ki Pink Martini'nin henüz çok yeni bir albümü yok, piyasadakiler eski albümleridir) 45TL ve yukarı bir fiyatta satarsanız. korsan tüketimi körüklersiniz.
Ülkemizde yerli albümlerin satış fiyatı 4 TL ile 8 TL arasında, yabancı albümlerin fiyatı ise en fazla 18 TL civarında olmalıdır.
Bu fiyatları ülkemizin iktisadi ve ekonomik koşullarına göre belirliyoruz.
Demem o ki, internet gibi zahmetsiz, masa başı bir iletişim aracı (ki bu iletişim aracında her şeyi bulabiliyorsunuz) dururken firmaların bu fiyatları ile korsan tüketimin önüne geçemezseniz.
Ne yaparsanız yapın!
Cuma günü görüşene değin esen kalın
Müfit Semih baylan
Editör
Bu yazıya henüz yorum yapılmadı.
Yorumları okumak yada yorum yazmak için sisteme giriniz.