ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1963
Şu an 76 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Yazılar


40 yıldır müzik var salon yokSayı: 1407 - 20.03.2012


Selin BAYRAKTAR  Seray ŞAHİNLER

1973'ten beri
İstanbul'daki müzik yaşamının ana damarı olan İstanbul Müzik Festivali, 40. yaşını muhteşem bir programla taçlandırıyor. İstanbul Kültür Sanat Vakfı'nın (İKSV) kuruluşundan itibaren her yıl dört gözle beklenen festival, Borusan Holding sponsorluğunda 31 Mayıs-29 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek. Ana teması 'Umutlar ve Kahramanlar' olarak belirlenen festival, 750'nin üzerinde yerli ve yabancı sanatçıyı klasik müzikseverlerle buluşturacak.

'UMUDUMUZ GENÇLER'

İKSV Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, basın toplantısında, mekan sorunundan yıkılma tehlikesiyle kalan Emek Sineması'na birçok konuya değindi. Eczacıbaşı, şöyle konuştu:

-
İstanbul'da kültür-sanat faaliyetlerini gerçekleştirecek yeterli mekanın olmayışı; 40 yıllık süreçte, birinci festivalde kullanılan mekanlara farklı alternatifler yaratılamaması bir kültür sanat başkenti için üzücü. Bugün kullandığımız neredeyse hiçbir sahnenin öncelikli işlevi konser salonu değil. Bu konuda yeni çözümler geliştirmeye ve bilinç yaratmaya çalışıyoruz. Bu soruna dikkat çekmekte eksik kalmış olabiliriz. Kamudan beklentimiz bu beklentiyi acilen sağlaması.

-
İKSV olarak bizim umudumuz ve kahramanlarımız da gençler. 40. yılımızda yeniden canlandırdığımız 'BiTamBiÖğrenci' programıyla gençlerin konserlere katılımını sağlayacak ve genç müzik öğrencilerinin eğitimine katkıda bulunacağız.

- Önümüzdeki seneden itibaren Avrupa'nın önemli ba
şkentlerinde İstanbul Müzik Festivali için tanıtım toplantıları yapacağız.

- Emek Sineması ile ilgili geçen haftalarda 'yerinde korunması' için sundu
ğumuz teklifle ilgili bir gelişme yok. Kar amacı gütmeyen bir kültür-sanat merkezi olsun demiştik. Emek'in sahibi olan kurumdan (SGK) henüz bir yanıt gelmedi.  Onların aklındaki proje farklı..

Neydi ne oldu

İlk İstanbul Festivali, Cumhuriyet'in 50. yılı kutlamaları kapsamında 1973'te düzenlendi. Festivalin programında, resitaller, orkestra, oda müziği, Türk müziği ve koro konserleri, opera, bale, tiyatro, folklor ve mehter gösterileri yer alıyordu. Zaman içinde farklı sanat disiplinlerine ait etkinlikler, gelişerek ayrı festivaller olarak yapılandılar. Klasik müziğe odaklanan bu şenlik de 1994'te İstanbul Müzik Festivali adını aldı.

Binlerce gösteri 3 bin izleyici!

İstanbul Müzik Festivali'nde 40 yıl boyunca, 40 bini aşkın sanatçının 2 bin 835 gösterisi yaklaşık 3 milyon kişi tarafından izlendi; bin bestecinin 3 binin üzerinde eseri seslendirildi. Sponsorluğu 2006'da Eczacıbaşı Holding'den devralan Borusan Holding'in yanı sıra gösterilere 40 yıl boyunca 331 kişi, kurum ve kuruluş destek verdi. 1973'te düzenlenen ilk İstanbul Festivali'nin bütçesi 8 milyon liraydı. İstanbul Müzik Festivali'nin 2012 yılı bütçesi ise 5.785.484 TL. 40 yıllık programda festivalde Türkiye dışından dünyanın önde gelen 48 senfoni orkestrası yer alırken 45 farklı mekanda etkinlik düzenlendi.

Kancheli ve Say'dan dünya prömiyeri

İstanbul Müzik Festivali Direktörü Yeşim Gürer, basın toplantısında, festivalin siparişi üzerine hazırlanan iki eserin dünya prömiyerini müjdeledi. İlki, Gürcü besteci Giya Kancheli'nin geçen yıl kaybettiğimiz genç çellist Benyamin Sönmez'e adadığı senfonik eseri... Bir diğeri de Fazıl Say'ın 'Mezopotamya' senfonisi. Usta piyaniste, Gürer Aykal yönetimindeki Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası eşlik edecek. Yeşim Gürer ayrıca, gelecek seneden itibaren festivalin İstanbul dışındaki kentlere açılabileceğini söyledi.

 


Yazıyı Tavsiye Et

Yorumlar


Bu yazıya henüz yorum yapılmadı.

Yorumları okumak yada yorum yazmak için sisteme giriniz.