♪
Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024
♪
Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023
♪
Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023
♪
GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023
♪
30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023
♪
Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023
♪
18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022
♪
Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022
♪
sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022
♪
Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022
Barış Erdem ve Cem Akkartal, arkadaşlıkları Galatasaray Lisesi’nde başlayan, ardından Galatasaray Üniversitesi’nde perçinlenen iki müzisyen… Ama biz onları kendi alanlarınla yaptıkları işlerle değil, rock grubu Gazino’dan tanıyoruz. ‘Ucube Sensin’, ‘Vampir Töre’ ve ‘Sahte Cennetler’ grubun şarkılarından bazıları… İlk albümleri ‘İnsan Olmak Yasak’ın buharı hâlâ tüterken, kendilerini yakından tanıyalım dedik... Gazino’nun, bugün 22.00’de Monc Live Suadiye’de ve 25 Nisan’da ise yine 22.00’de Hayal Kahvesi Bistro’da sahne alacağını ekleyip, sizleri sohbetimize buyur edelim...
Neden kendi alanlarınızda çalışmak yerine müziği meslek haline getirdiniz?
Barış Erdem: Beste yapabildiğimizi erken yaşta fark edince, bu işi cidden yapabildiğimize inandık. Okuduğumuz okulları da kendimizi geliştirme fırsatı olarak gördük.
Cem Akkartal: Biz müzik yapıyoruz ama hayat başka türlü işleseydi belki yazar olacaktık, belki film yapacaktık. Sanat bizim ruhumuzda var. Dolayısıyla bu durum bir yerden patlak verecekti, bu yolu seçtik.
Bir röportajınızda “Rock müziğin tecavüze uğradığı bir dönemde ‘rock’ı geri getirme çabasında olduğumuz söylenebilir” demişsiniz. Biraz ağır değil mi?
B.E.: İddialı konuşmaktan bir zarar gelmez ki, ben konuşurum iddialı, sen konuşursun, fikirlerimiz çarpışır, oradan bir ilerleme çıkar. Bu, ukalalık olarak algılanır toplumumuzda ama hayır fikirlerimizi söylememiz gerekiyor. Evet, rock müzik gerçekten tecavüze uğramış durumda ve bizim rock müzikten anladığımız şey,Türkiye’de yapılan bu saçma sapan şey değil. Tabii ki iyi örnekleri var ama elime gitarı alayım, “Yâr seni çok beğendim” tarzı bir şarkı yapmak değildir rock müzik
Peki, albümün adı neden ‘İnsan Olmak Yasak’? Böyle bir şarkı yok albümde…
B.E.: Ortada sürekli bir şeyleri yasaklamaya çalışan bir zihniyet var ve yasaklanmaya çalışılan şeyler bizim insan olmamızla alakalı şeyler. Bunları yasaklamanın imkânsız olduğunu herkes biliyor aslında. Binlerce yıldır aynı dava güdülmüş ama bunu birtakım baskıcı unsurlar devam ettirmeye çalışıyor. Biz de şunu diyoruz: “O yasak bu yasak, e kardeşim insan olmak da mı yasak?” İnsan olmak yasak olunca, alien gibi bir şeye dönüştük, kapak da bunu simgeliyor aslında.
Şarkı sözleriniz sert. Bunun size nasıl bir yansıması oldu?
B.E.: Sansürleniyoruz, baskı görüyoruz. Örneğin militarist bir adamsanız, bizden size hayır gelmez. Dini eğilimleriniz doğrultusunda, ‘Sahte Peygamber’ şarkımızla ilgili farklı şeyler düşünebilirsiniz. Mesela o dediğin sertlik ne, onu da tam olarak anlamıyorum. Din sömürüsü veya töre cinayetiyle ilgili yumuşak bir şarkı yapılamaz ki!
İlk klibinizi ‘Bayma’ya çektiniz, başında Hitler görüntüleri var
C.A.: Evet, ‘Bayma’ bizim bir nevi manifestomuz. Hayretler içinde gördük ki, bize göre içinde en ufak bir sakınca barındırmayan bir klip bazı kanallar tarafından yayın politikalarına aykırı bulunmuş. Gerçi sonradan bu kararlarından dönüp yayımlamaya başladılar... Hitler ise tamamen yönetmen Mert Özkan’ın fikriydi. Klibin başına eklenmiş destekleyici bir unsur olarak düşünebilirsiniz. İfade edilen sözler aşağı yukarı şöyle: “Almanya’da iktidarı kazandık. Şimdi de Alman halkını kazanmalıyız”. Yani başka ülkelere de uyarlanabilecek sözler.
Gazino için politik bir grup diyebilir miyiz?
B.E.: Böyle bir algılama olabilir ama albümde 13 şarkı var ve bu şarkıların içinde ‘Dekolte’, ‘Ortaköy’, ‘Kafam Güzel’ gibi sosyal hayatın hoş durumlarına ithaf edilen şarkılar var. Politik ya da eğlenceli şarkı yapmak zorundayız gibi bir tavrımız yok, canımız ne istiyorsa onu yapıyoruz.
Fotoğraf: Barış Erdem (solda) ve Cem Akkartal, Bizim rock müzikten anladığımız Türkiye de yapılan değil diyor.
Bu yazıya henüz yorum yapılmadı.
Yorumları okumak yada yorum yazmak için sisteme giriniz.