♪
Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024
♪
Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023
♪
Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023
♪
GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023
♪
30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023
♪
Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023
♪
18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022
♪
Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022
♪
sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022
♪
Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022
Brasstronaut, 2010 senesinde Kanada’nın en önemli müzik ödüllerinden biri olan Polaris’e aday olduktan sonra ismi duyulmaya başlamış Vancouver’lı bir grup. Yaptıkları müzik şu anda Kanada’dan çıkan diğer indie gruplarından biraz daha farklı ve güçlü. Trompet, klarnet, piyano ve davul sound’uyla yarattıkları caz havasını, güncel indie müziği içine ustalıkla entegre ederek popüler kaygılardan uzak, kısa sürede tüketmeye değil, uzun uzun dinlemeye yönelik farklı bir müzik çıkarmışlar ortaya.
Piyano ve vokalde Edo Van Sam Davidson, trompette Bryan Davies, klarnet, gitarda Tariq Hussain, davulda Brennan Saul ve kontrbasta John Walsh’tan oluşuyor. Brasstronaut’un müzikal olarak meşrulaşması önce 2008 senesinde ‘Old World Lies’ adlı EP ile oldu. Bu EP ile ilgili, hem kendi bloglarına gelen yorumlar çok iyiydi hem de eleştirmenler çok olumlu yazılar yazdılar. Bloglarında bulunan ‘Requiem for a Scene’ adlı parçalarına çektikleri video çok fazla ilgi gördü ama Brasstronaut, ilk ciddi popüleritesini, BalconyTV web sitesinin özel bir bölümünde yer almasıyla kazandı aslında.
2009’da ‘Mt. Chimera’yı kaydetti Brasstronaut. Albüm 2010 Mart ayında yayımlandı ve yukarıda da bahsettiğim gibi Polaris Müzik Ödülü’ne aday gösterildi. Ödülü Karkwa adlı grup kazansa da Brasstronaut çok daha fazla ilgi çekti bu adaylık sayesinde.
‘Mt. Chimera’ baştan sona dinlenebilecek ve hatta farklı müzik türüne ilgi duyan kitleleri memnun edebilecek bir albüm. Hemen hemen tüm parçaları birbirinden başarılı olan çalışmada, ‘Hearts Trompet’ ve ‘Hand Behind’ öncelikle dinlenilebilir parçalar. Ama Brasstronaut’u tanımak için hangi parçadan başlayacağınızdan emin değilseniz o zaman ‘Insects’ en doğru seçim olabilir. Davul, kontrbas ve piyanonun yakaladığı mükemmel sound’un yanı sıra, trompet her yükselişinde muhtemelen sizi kendisine çekmeyi başaracak zaten.
Brasstronaut, ‘Mt. Chimera’nın ardından 2011’de ‘Opportunity’ adlı bir EP çıkardı ve Kanada’dan sonra uzun bir Avrupa turuyla ismini daha da çok duyurdu. Piyano ve vokalde duyduğumuz Edo Van Sam Davidson, grubun 2011 Ağustos’unda eski bir tekstil fabrikasında kaydettiği yeni albümünü bu sene mayıs ayında çıkaracağını müjdelerken, konser sound’una yakın, daha katmanlı bir çalışmayla karşımızda olacakları bilgisini veriyor.
Brasstronaut’un ismini çok yakında daha sık duyacağız gibi. Yaptıkları müziğin özellikle konserlerde tadı çıkabilecek bir özelliği olduğu düşünülürse, Brasstronaut’u Türkiye’de dinlemek de oldukça güzel olabilir.
Bu yazıya henüz yorum yapılmadı.
Yorumları okumak yada yorum yazmak için sisteme giriniz.