ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1956
Şu an 57 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Yazılar


Indie gruplar arasında rekabetten çok dayanışma var...Sayı: 1448 - 18.05.2012


Kalabalık bir ekipsiniz. Nasıl kesişti yollarınız?
Bo
ğaziçi Üniversitesi Müzik Kulübü aracılığıyla bir araya geldik. Taşoda’da çalışıyorduk o sıralar. İlk kurulduğumuzda dört kişiydik, zamanla şu anki yedi kişilik kalabalık ekibi meydana getirdik. 

2003’ten bu yana hangi a
şamalardan geçti Yora?
Grubumuzun kurulu
ş aşamalarında Taşoda konserlerinde çalmaktan başka bir girişimimiz olmuyordu. 2007 bizim için kırılma noktasıdır. Bu tarihten itibaren okul dışına açılıp Peyote’de düzenli olarak çalmaya başladık. O günler MySpace’in revaçta olduğu zamanlardı. Bu sayede ‘Bugün’ EP’mizi yayımladıktan sonra adımızı duyurmaya başladık. 

Uzun süredir konserlerinizle takip ediyoruz sizi. Albümün çıkı
şı neden bu kadar gecikti?
Albümümüzün kayıtları aslında uzunca bir süre önce tamamlanmı
ştı. Arkamızda herhangi bir maddi destek olmadan bu işe girişmiş olmanın getirdiği dezavantajları yaşadık diyebiliriz. Kaydından kapak görsellerine kadar birçok iş, dostlarımızın destekleriyle yapıldı. İmece usulü bir albüm. Ama öte yandan bu durum ‘Gün Sözleri’ni, müziğimizi tüm içtenliğimizle yansıttığımız bir çalışma olarak sunmamızı sağladı. 

Albümde bir de
İngilizce parça var. Yurtdışına açılma gibi bir planınız var?
Yurtdı
şına dair en dişe dokunur deneyimimiz, La Blogotheque’in İstanbul ‘Take Away Show’ları kapsamında canlı bir performansımızı çekmiş olmasıdır. Albümde yer alan ‘Home’ isimli parçamızı Tünel Meydan’dan Galata Kulesi’ne doğru yürüyerek canlı ve akustik olarak icra etmiştik. Bu video sayesinde bizi yurtdışından takip eden dinleyicilerimiz oluştu. Albümümüz iTunes, Spotify, Ovi gibi platformlarda dijital olarak da indirilebileceği için yurtdışından dinleyici sayımızı arttırma gibi bir beklentimiz, küçük bir ihtimal de olsa, var.
İstanbul indie müzik piyasasında her gün yeni bir grupla tanışıyoruz. Nasıl bir rekabet yaşanıyor ortamda?

Rekabetten daha çok dayanı
şma var diyebiliriz. Gruplar birbirleriyle fikir alışverişinde bulunabiliyor. Fakat indie müziğin Türkiye’de tam oturmadığını düşünüyoruz, çok çeşitli gruplar var ve hepsi yer edinmeye çalışıyorlar. Biz parçalarımızı şimdiye kadar internetten paylaştık ama albüm grubun kartviziti gibi oluyor. Böylelikle daha çok mekânda, daha çok festivalde tanınıp yer alabiliyorsunuz. Çevreyle iletişiminiz de önemli bu konuda. Biz ‘Gün Sözleri’ni biraz da geriye baktığımızda elimizde somut bir şey olsun diye yaptık.


Yazıyı Tavsiye Et

Yorumlar


Bu yazıya henüz yorum yapılmadı.

Yorumları okumak yada yorum yazmak için sisteme giriniz.