ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1953
Şu an 144 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Yazılar


Hükümet sanattan korkuyor,,,Sayı: 1449 - 21.05.2012


Zonguldak’ta kültürel faaliyetlerde bulunan kuruluşlar, “Budala” adlı oyunu sergilemek için Zonguldak’ta bulunan İzmir Devlet Tiyatrosu sanatçıları ile birlikte, AKP hükümetinin son dönemde tiyatrolar üzerine yaptığı açıklamaları protesto etti ve. Zonguldak’ta Zonguldak Devlet Tiyatrosu’nun da faaliyetlerini yürüttüğü Atatürk Kültür Merkezi önünde yapılan protesto gösterisinde, şiirler okundu, sloganlar atıldı. Grup adına ZOKEV Yönetim Kurulu Üyesi ve Tiyatro Yönetmeni Engin Çöl tarafından yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi: AKP iktidarı gözü kara bir şekilde sürdürdüğü “ülkeyi gericileştirme sürecini” bu kez tiyatroları hedef alarak daha da derinleştirmek istiyor. “Parasını veren, her türlü müdahaleyi yapar” gibi son derece çirkin bir dille İstanbul Şehir Tiyatroları’nı egemenliği altına almaya çalışan hükümet bu kez de, Devlet Tiyatroları’nın da özelleştirileceğini kesin bir dille açıkladı. Zonguldaklı kültür-sanat insanları olarak iktidarın sanatı ve sanatçıları hedef alıp, toplumu sınıflaştırarak yürüttüğü saldırıyı geri püskürtmeye kararlıyız.

Ortaya konulmak istenen
şey çok açıktır. Hükümet sanatsal yaratılardan korkuyor. Sanatın çok sesli, çok renkli boyutunu tek renge, tek sese düşürmek istiyor. “Muhafazakâr sanat” adı altında geliştirilen bir kavramla sanatın eleştirel boyutunu ortadan kaldırmaya çalışıyor. Sanatsal yaratıyı siyasi iradenin koltuk değneği, arka bahçesi yapmak istiyor. “Tükürürüm böyle sanatın içine” denilerek başlatılıp Kars’taki insanlık heykelinin “ucube” diye nitelenerek yıkılmasıyla sürdürülen saldırıların, şimdi de tiyatroları hedef almasının tek nedeni budur. Buna sessiz kalmamız düşünülemez.

SANAT YÖNETMENL
İĞİ KUKLAYA DÖNÜŞTÜRÜLDÜ
Hayretle izledik,
İstanbul Şehir Tiyatrosu kendisinden gizlenen ve apar topar onaylanarak önüne konulan bir yönetmelikle tarihinin en büyük saldırısına maruz kaldı. Bir yıkım ve ideolojik istila dışında amacının ne olduğu anlaşılamayan bu yeni yönetmelikle, belediyeye ait bir şube müdürlüğü düzeyine indirildi. Genel Sanat Yönetmeni Müdürlük makamının da altında bir kuklaya dönüştürüldü, sanatçıların yerine belediye memurları oturtuldu. Dile getirilen sorular “Parasını veren biz değil miyiz” gibi utanç cümlesiyle yanıtlandı. Buradan ülkeyi zapt-u rapt altına almaya çalışan çağdaş tiranlara sesleniyoruz. Devlet Tiyatrosu da, Şehir Tiyatrosu da sizin değil, vergi ödeyen yurttaşların, izleyicilerin malıdır...

Kamuoyuna sesleniyoruz. Sanat alanı, siyasi iradenin faydacı beklentilerine göre düzenlenemez. Seçilmi
şlerin asli görevi sanatın sesini kısmak değil, ihtiyacı olan özgür ortamı sağlayacak altyapıyı kurmaktır. Bu yalnızca sanat ya da sanatçı için değil, vergileriyle bu kurumları var eden halkın özgürce düşünebilmesi, farklı estetik algılarla buluşarak zenginleşebilmesi için de önemlidir. Eğer başka türlü davranılırsa, bilinmelidir ki tiyatro susmayacaktır. Bizler de sessiz kalmıyoruz. Buradan tüm ülkedeki “özgür tiyatro” haykırışlarına sesimizi katıp hükümetin ne sahnelerimizi ne de ufkumuzu karatmasına izin vermeyeceğimizi ilân ediyoruz. Sözlerimizin sonunda tüm bu süreci hiç müdahil olmadan izleyen Kültür Bakanı Ertuğrul Günay’ı istifaya davet ediyoruz. 

Yazıyı Tavsiye Et

Yorumlar


Bu yazıya henüz yorum yapılmadı.

Yorumları okumak yada yorum yazmak için sisteme giriniz.