♪
Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024
♪
Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023
♪
Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023
♪
GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023
♪
30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023
♪
Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023
♪
18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022
♪
Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022
♪
sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022
♪
Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022
1960'larda ortalığı kasıp kavuran blues, R&B ve soul'un mükemmel sesi Etta James, Obama'nın da en sevdiği şarkıcıydı. 'Cadillac Records' filminde Etta James'i canlandıran Beyonce, onu "Zamanın en büyük vokalisti" olarak tanımlıyordu.
Sevgili nihayet gelir ve yalnız günler sona erer. Yaşam bir şarkıya dönüşürken gökyüzü de nihayet maviye bürünür. O olur bu olur derken o sevgiliyi gerçekten sahiplendiğimizi hissettiğimizde nihayet cennetteyizdir. Ana fikir bu. Sabrın sonu selamet de diyebiliriz bazı bazı...
`At Last'in nikbinliğine inat, goeguen pantonesinde gri ve siyahtan başka rengin bulunmadığı birbirinden çirkın bugünlerin birinde bir sevgili daha, Etta James gidince bizler de yalnız, daha yalnız, en yalnızız bir kez daha. Etta James iç,in üzülüyorsam namerdim, divalar şurası nasıl olsa toparlanıyor öbür tarafta, çok eğleniyorlardır. Ella, Billie, Sarah, Nina, Amy derken Etta da katıldı aralarına. Bizim için üzülüyorum. Sevgililer giderken `At Last', `İ'd Rather Go Blind', `İ Just Wanna Make Love To You', `Stormy Weather', `All İ Could Do Was Cry', `There's Something On Your Mind'larını bizlere emanet etseler bile neticede gidiyor mu gidiyorlar.
Etta James'in asıl adı Jamesetta Hawkins. 25 Ocak 1938'de Los Angeles'ta doğduğunda annesi sadece 14 yaşındaymış. Babasını hiç, tanımamış. Müziğe beş yaşındayken Baptist Kilisesi korosunda şarkı söyleyerek başlamış. 12 yasındayken iki kız arkadaşıyla birlikte San Fransisco'da Creolettes grubunu kurmuş. 1952'de Johnny Otis'le tanışınca grubun ismi The Peaches'e, Jamesetta'nınki de Etta James'e dönüşmüş. Bu arada The Peaches'e kız grubu denirmiş denmesine de Etta James'in bu konuda çok daha şenlikli bir tespiti var. "Gruptaki kızlardan biri kadın gibi kadındı. Diğeri cici bici kızdı. Ben ise Erkek Fatma'ydım".
Bir müzisyenin Billie Holiday'le birlikte Ray Charles ve Johnny `Guitar' Watson'dan da etkileniyor olması ne kadar anlaşılır ise yapımcı ve dinleyicilerin Etta James'ten daha feminen olmasını talep etmesi ise bence o kadar anlaşılmaz. Kadın ciğerlerimize kör eğeler saplar gibi söylüyor ya da her neyse o...
1950 ve 1960'larda seslendirdiği blues, soul, gospel, R&B, rock&roll ve caz parçaları ile ortalığı kasıp kavurmuş. O yıllar aynı zamanda uyuşturucu ve rehabilitasyon arasında mekik dokuduğu dönem olmuş, ki temizlenme süreci 80'leri bulmuş. Bu sürecin Etta James açışından bir önemi daha var. 70'lere dek kendi orkestrasını oluşturmaktansa James Brown'ın sepetlediği müzisyenlerle kayıt ve konserler yapan sanatçı rehabilitasyondan çıktıktan sonra tanıştığı hippi müzisyenlerle müziğini yönlendirebileceği mutlak bir özgürlük alanı yaratmış.
Daha yakın bir geçmişe baktığımızda ise Etta James'in parçalarının `Rain Man', `Hurricane', `Plesantville' ve daha pek çok filmde kullanıldığını görüyoruz. Etta James kariyeri boyunca 6 Grammy ve 17 Blues Music Award kazandı ki işin bir de tırıvırı kısmı var. Efsane plak şirketi Chess Records'ın hikayesinin anlatıldığı `Cadillac Records' adlı filmde Etta James'i canlandıran Beyonce, onu "Zamanın en büyük vokalisti" olarak tanımlayarak "Kraliçeyle tanıştığım için çok mutluyum" açıklamasını yaptı.
Etta James'in bir diğer büyük hayranı olarak kayıtlara geçen Amerikan Başkanı Barack Obama'nın durumu ise tuhaf. Öyle ki, körpe Prezidan Obama yemin töreninin ardından yapılan baloda eşi Michele Obama'yla ilk dansı, `At Last' şarkısı eşliğinde yapmış. Ama hangi `At Last'? Beyonce'un yorumladığı `At Last', bilmem anlatabildim mi? Ve evet, ses hacminden ötürü çoğunlukla siyah zannedilen Etta James ırklar üstü parlak renginde birçok siyah-beyaz kadın şarkıcının idolüydü. Kayıtlara geçmiş 58 albümü var. Stüdyo kaydı, canlı kayıt, derleme, single formatlarında. Hangisini bulursanız edinin, yazması mümkün olmaz
burada.
Bir olgu olarak sunacak değilim ama, örneğin `The Man I Love'i bence kimse ondan daha güzel söylemiyordu, ki yakalandığı hastalığın son evresinde olduğunu öğrenince canım daha fazla acımasın diye hemen değiştirdim. O gün bugündür, sevdiğim adam aradığında telefonum zırrrrrrrrrr diye çalıyor. Etta James'in sesini duymaya yüreğim bir süre daha dayanamayacak çünkü, biliyorum.
Bu yazıya henüz yorum yapılmadı.
Yorumları okumak yada yorum yazmak için sisteme giriniz.