♪
Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024
♪
Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023
♪
Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023
♪
GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023
♪
30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023
♪
Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023
♪
18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022
♪
Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022
♪
sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022
♪
Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022
Bundan beş, altı yıl öncesine kadar fırsat buldukça ülkemizin müzik okullarını, konservatuarları gezer, oradaki değerli öğretim üyeleri ile tanışır, öğrencileri de tanımaya çalışırdım. Gidemediğim zamanlarda ise telefonla arar, tanıdığım bu değerli öğretim üyelerini ve öğrencileri bir müzik gazetesi editörü olarak "yanınızdayım" mesajını almaları için uğraş verirdim.
Ancak daha sonraki yıllarda gelişen süreç içinde uzun bir süredir okullarımızı ziyaret edemiyorum. Hatta Trabzon'daki, yaşadığım şehirdeki müzik okulunu ve konservatuarı bile çok ender ziyaret edebiliyorum.
Müzik Okullarımız ile ilgili gelişmeleri artık internet yoluyla ya da telefon vasıtası ile öğreniyor ve siz değerli okurlarım için değerlendiriyorum.
İki gün önce gazetemizin posta kutusuna düşen bir not, bir müzisyen sanatçıdan geliyordu. Bu değerli sanatçımız, okuyup bitirdiği konservatuarda kendisine mobing uygulandığını, hatta sanatçı olarak çalışmak üzere gittiği konser salonunda da aynı muamele ile karşılaştığını anlatmış.
Yani geçtiğimiz yıllarda birkaç okulda müzik bölüm başkanları tarafından, odalara ve piyanolara zarar veriliyor diye piyano odalarının kilitlendiğini duymuştum. Ancak bu duyumlarımız çok ender gerçeğe dönüşmüş ve sorun halledilmişti.
Yani okulda okuyan bir müzik öğrencisi dilediği takdirde piyano odalarında piyano çalışmaktaydı. Ya da ana dalı olan enstrümanı ile ilgili ders yapmaktaydı.
Ancak posta kutumuza düşen bu not, ülkemizin saygın konservatuarlarından birinde, enstrüman odasının kapatılarak açılmaması konusunda okul güvenlik birimine bilgi verilmesi gerçekten ilginç.
150 Amerikan Doları değerindeki enstrüman aksamının yıpranmaması için gösterilen özen, acaba bu ünlü konservatuarımızın her yıl yıkılarak yapılan tuvaletleri için de gösteriliyor muydu?
Ayrıca bir müzisyen sanatçının opera sahnesinde bireysel prova yapması , orkestra çukuru kilitli mazereti ile neden engellenir?
Acaba orkestrada birinci keman kadar partitürü olmadığı için mi bu enstrümanı çalan değerli sanatçı ve enstürümanı önemsenmez?
Bu eylemin adı düpedüz mobing uygulamaktır.
Müzisyen sanatçının enstrümanını ve emeğini değersiz kılmaktır.
Ve bu durum karşısında şaşkınım. Çok şaşkınım.
Ülkenin başbakanı "onlar sanatı sanat için yaparlar" diye açıklamalar yaparken, aslında haksız olduğu bu ifadede haklılığı mobing uygulayan kişilerce sağlanmaktadır.
Sanatçı konser salonunun sahnesini prova yapmak için kullanmalıdır. Ayrıca konservatuarın çalışma odaları öğrencilerin ve yetkilinin bilgisi dahilinde sanatçıların kullanabileceği mekanlardır.
Sebze halindeki manav tezgahı değildir oraları.
Adı üstünde çalışma odaları.
Sonuç olarak bu değerli konservatuarımızın ve konser salonumuzun, güvenlik birimini bilgisi dahilinde kilitlenmiş çalışma odaları ve konser salonunun orkestra çukuru öğrencilerin ve sanatçıların provaları için açılmalıdır.
Unutulmasın ki, buralardan tasarruf edildiği iddia edilen paraların kat kat fazlası, konservatuarımızın ve konser salonumuzun AB standartlarındaki tuvaletleri için harcanmaktadır.
Bu durumda mobing uygulanan öğrenci ve sanatçıya haksızlık yapılmaktadır.
Yeniden görüşene değin iyi tatiller sevgili dostlar. Esen kalın.
Müfit Semih baylan
Editör
Bu yazıya henüz yorum yapılmadı.
Yorumları okumak yada yorum yazmak için sisteme giriniz.