ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1959
Şu an 108 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Yazılar


Hâlâ anlatacak hikâyesi var...Sayı: 1485 - 10.07.2012


Patti Smith, ‘Banga’ adlı 11. stüdyo albümünü yayımladı. Bu, ‘Twelve’ adlı ‘cover’ albümünü saymazsak 2004’ten beri çıkardığı ilk stüdyo çalışması. İlk andan itibaren ‘hikâyesi bol’ olduğunu hemen anlayabileceğiniz, biraz ‘mesai’ harcayıp, ‘sindirilmesi gereken’ bir albüm. Ama bundan daha önemlisi 60’larında olmasına rağmen, Smith’in yüksek enerjisini hissedebileceğiniz türden bir ‘deneyim’ denebilir. Geçen sene New York’ta bulunan Jimi Hendrix’in meşhur stüdyosu Electric Lady Studios’da kaydedilen ‘Banga’ 12 parçadan oluşuyor. Patti Smith’in hayal ve gözlemlerini barındıran albümde, farklı hikâyelere sahip şarkıların hemen hemen hepsinin ilham kaynağı tanıdık isimler. Açılış parçası ‘Amerigo’nun çıkış noktası kâşif Amerigo Vespucci mesela. ‘This is The Girl’, Amy Winehouse’dan esinlenerek yazılmış... Smith, ‘Maria’yı, 2011’de hayatını kaybeden Maria Schneider için yazmış. ‘Nine’,Johnny Depp’e hediye olarak düşünülmüş bir şarkı. ‘Tarkovski’, tahmin edileceği gibi Rus yönetmen Andrei Tarkovski’ye göndermeler içeriyor. ‘Fuji-san’, 2011’de Japonya’daki tsunamide hayatını kaybedenlere ithaf edilmiş. Albümün en uzun ve ‘zor’ parçalarından ‘Constantine’s Dream’ ise Piero della Francesca’nın bir eserinden esinlenilmiş. Albümün kapanışını, sonu çocuk korosuyla zenginleştirilmiş bir Neil Young cover’ı yapıyor: ‘After the Gold Rush’…

Patti Smith’in aslında ‘
şiirsel’ yönünün ağır basmasına rağmen, müzikal olarak da ‘eski’ ruhunu kaybetmediğini görmek çok sevindirici. Bunu albümün ‘geç yaşta’ çıkarılmış olmasına bakarak sadece ‘saygı’ anlamında söylenmediğini ‘samimiyetle’ vurgulamak iyi olur. ‘Amerigo’, ‘This is the Girl’, ‘Seneca’, ‘Nine’ Patti Smith’in bestelerinin derinliğini, tutarlı ve nefis düzenlemeleriyle duyabileceğiniz keyifli parçalar. ‘April Fool’ ve ‘Banga’ akılda kalacak, albümün geneline göre en yüksek tempolu şarkılardan. ‘Mosaic’ ve ‘Costantine’s Dream’ albümün en çarpıcı iki çalışması…
Ancak bütün bunlara ra
ğmen genel olarak bakıldığında parçaların çok da akılda kalıcı olmadığını da eklemek iyi olur. Smith’in birçoklarına göre ‘Horses’dan sonra en ‘başarılı’ olan bu albümü, özellikle ‘poetik’ tavrıyla Patti Smith severleri çok mutlu edebilecek nitelikte. Ancak eğer bugüne kadar ‘sivri’ vokali ve ‘ozan’ kişiliğine ısınmadıysanız ‘Banga’ da Patti Smith’i sevmenize yol açmayacaktır muhtemelen. Sadece yaş/performans değerlendirmesi yapacak olursanız, ‘tam puan’ı hak eden bir çalışma olduğunu söylemeden geçmemek lazım.

 


Yazıyı Tavsiye Et

Yorumlar


Bu yazıya henüz yorum yapılmadı.

Yorumları okumak yada yorum yazmak için sisteme giriniz.