♪
Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024
♪
Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023
♪
Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023
♪
GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023
♪
30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023
♪
Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023
♪
18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022
♪
Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022
♪
sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022
♪
Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022
“14 Kasım 1973 Manavgat Ferik’teyiz. Oteli bastı halk. Kapıda birikip ‘Neşet Ertaş buraya gelmez, siz bizi mi kandırıyorsunuz’ diye kapıyı kırmaya kalktı. Neşet Ertaş indi merdivenlerden yavaş yavaş, incecik, çelimsiz. Yine inanmadılar. Çıkardı cebinden gösterdi kimliğini, onu omuzlarına alıp meydana taşıdılar.”
Muhtıra yüzünden yolların kapalı olduğu yıllar. İnsanlar en çok ‘Mahpushaneye Güneş Doğmuyor’ türküsünü ister, asker sahneye sürekli uyarı yollar, programları kısa tutmalarını söylermiş: “Asker sahneye kadar geldi. Programı en geç 12’de bitirin dedi. Neşet Hoca, ‘Ben Abdalım, garibanım, inemem’ deyince, asker zorla indirdi.”
Turne bir yıl sürmüş. Babamın eğlence olsun diye çıktığı yol, Neşet Ertaş’ın geçim derdi. Memur maaşından hallice almışlar, tahtakurusu dolu yataklarda uyumuşlar. Ertaş en çok bulgur pilavına sevinmiş, lüks ikramları geri çevirmiş.
Babamın en unutamadığı anı Hacı Taşan’ın da kendilerini dinlemeye geldiği gün: “Hacı Taşan geldi. Neşet Ertaş sahneye çıkacak çıkmıyor. Saz çalacak çalmıyor. En sonunda ‘Abdallarda bir gelenek vardır, usta yol vermeden saza vurmayız’ dedi. Hacı Taşan hastaydı, iki kişi koluna girip sahneye getirdi. O sahneye çıkıp tezenenin tellerine vurunca, Neşet çalmaya başladı.”
Yıl 72, Neşet Ertaş’ın Leyla’nın etkisinde olduğu yıllar. Turnenin son günü, ‘Mühür Gözlüm’ü söylemiş, söylemiş. Şarkı 20 dakika tutmuş, ozan sahneden inmemiş. En nihayet bitince, “Bittim” deyip bırakmış sazı yere.
Bu yazıya henüz yorum yapılmadı.
Yorumları okumak yada yorum yazmak için sisteme giriniz.