ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1960
Şu an 3 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Yazılar


Müzik Araştırmaları Sempozyumu...Sayı: 1509 - 15.10.2012


Karadeniz Teknik Üniversitesi Devlet konservatuarı tarafından, üniversite bünyesinde tam 19 yıl sonra düzenlenen sempozyumdur.

19 yıl önce, Mart 1993'de Karadeniz Teknik Üniversitesi Fatih E
ğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Bölümü tarafından müzik eğitimi ve eğitimciliği üzerine düzenlenen sempozyumdan sonra, Trabzon'da düzenlenen önemli ikinci sempozyumdur.

Alt ba
şğı "Müzik ve Kültürel Doku" olan Sempozyum, yarın, 19 Ekim.2012 Salı günü Saat: 10.00'daki açılış seremonisi ile başlayacak ve tam dört gün devam edecektir.

katılımın beklenenden yüksek olması nedeniyle, Karadeniz Teknik Üniversitesi Osman Turan Kültür Merkezi'ndeki iki ayrı salonda e
ş zamanlı olarak düzenlenen sempozyuma, 100'den bildiri ile katılacak olan konuşmacılar, alanlarında önemli isimlerden oluşuyor.

16 - 19 Ekim 2012 tarihleri arasında Trabzon'da gerçekle
şecek olan, Karadeniz Teknik Üniversitesi Devlet Konservatuarı tarafından düzenlenen Müzik Araştırmaları Sempozyumunun onur konuğu olarak sempozyuma katılacak olan folklor araştırmacısı ve yazar Prof. Dr. İlhan Başgöz, 16 Ekim 2012 Salı günü Saat 11.00'de Trabzon Manileri üzerine bir sunum gerçekleştirecektir.

Ayrıca dünyanın önemli etnomüzikologlarından
İngiliz müzikbilimci Prof. Dr. Martin Stokes, kurucusu olduğu Oxfort Makam topluluğu ile sempozyuma özel davet üzerine geliyor. Türk ve Mısır müzikleri üzerine önemli bir birikime sahip olan, 1980 - 1985 yılları arasında Trabzon'da da etnomüzikoloji üzerine değerli çalışmalar yapan Prof. Dr. Martin Stokes, kerndi kurduğu Oxford Maqam gurubuyla 17.Ekim.2012 Çarşamba günü saat: 19.00'da Osman Turan Kültür Merkezi, Osman Turan salonunda Türk ve Mısır müzikleri üzerine bir konser verecektir.

Bunun yanı sıra Macaristan Franz Lizst Müzik Akademisi ve Macaristan Bilim Akademis Müzikoloji Enstitüsü ö
ğretim üyesi Prof. Dr. Janos Sipos Kırgız Müziği ve Kültürü üzerine bir bildiri sunacaktır.

Bunun yanı sıra Türkiye'den 100 civarında müzik bilimci, müzik ara
ştırmacısı, derlemeci ve öğretim üyesi bildirileri ile sempozyuma katılacaklardır.

Bu kadar belli ba
şlı ayrıntıdan sonra şunu eklemek isterim: Karadeniz Teknik Üniversitesi Devlet Konservatuarı'nın düzenlediği ve devamlı hale getirmeyi planladığı bu sempozyum, müzik bilim açısından, daha sonra çok canlı bir sosyolojiyi içinde barındıran hareketli bir coğrafya için son derece önemlidir.

O nedenle 19 yıl önce müzik e
ğitimciliği üzerine düzenlenen ve önemli müzik eğitimcileri ağırlayan üniversitemiz yarın başlayacak olan sempozyumla çok önemli bir hizmeti yerine getirecektir.

Öncelikle Trabzon'da konuya ilgi duyan herkesin bu sempozyumu adım adım takip etmesini öneriyorum.

Trabzon dı
şındakilerin de bu sempozyumu merak etmelerini ve takip etmelerini öneriyorum.

Sempozyumun düzenlenmesi için emeklerini ortaya koyan devlet konservatuarımızın tüm ö
ğretim üyelerini kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyor ve kolay gelsin diyorum.

Yeni bir yazıda bulu
şana değin esen kalın sevgili dostlar.

Müfit Semih Baylan
Editör


Yazıyı Tavsiye Et

Yorumlar


Bu yazıya henüz yorum yapılmadı.

Yorumları okumak yada yorum yazmak için sisteme giriniz.