♪
Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024
♪
Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023
♪
Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023
♪
GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023
♪
30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023
♪
Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023
♪
18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022
♪
Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022
♪
sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022
♪
Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022
Köle Doyuran’dan bu yana beni en heyecanlandıran çalışması Replikas’ın yeni çıkan “Biz burada yok iken!” adlı albumu oldu. Çok iyi bir performans grubu olduklarından ve aksak komalı Türk Rock müziğini başarıyla icra etmelerinden kelli baştan sona cover olan bu albümü yakıştırdım Replikas’a, ama… Epey bir süredir konserlerde çaldıkları şarkılar olmalarını bilmeme rağmen şarkı seçimlerine eleştirilerim de olacak… Anadolu Rock’a dünya genelinde talep artmaya devam ediyor, özellikle 70’lere. Ancak yerli müzik yapımcılarının yapamadığını Shadoks (Almanya), Finders Keepers (İngiltere), Bouzouki Joe (ABD), Nexus (Almanya), Guerrsen (İspanya) ve No Smoke (Portekiz) gibi yeni yabancı plak şirketleri yaparak tıpkı basım albüm ya da toplama olarak eski şarkılarımızı günyüzüne çıkarıyor ve bu talepten de nemalanıyorlar. Kendi müziğimizin rantını dahi yiyemiyoruz :-) Benim gibi eski orjinallere parası yetişmeyenler de yurtdışından yabancı baskı albumleri satın almaya devam ediyor.
Daha hala hazine sandığından çıkarılmayı bekleyen o kadar çok şarkı var ki! Eski kayıtlar mevcut teknolojiyle bir yere kadar temizlenebiliyor ama başarılı türkü/şarkı cover’larının bugünün Replikas gibi performası yüksek grupları tarafından yorumlanmasına ve modernize edilmesine de taraftarım. Üstelik albumdeki tüm şarkılar cover ki benim bildiğim böyle bir tek “Kim Bunlar” grubunun Dağlar Kızı Reyhan / Atabarı albumu var… Gelelim ama’larıma; Öncelikle zaten orjinali çok iyi yorumlanmış ve kaydı düzgün şarkılara bu albumde yer verilmesine anlam veremedim; Misal Ersen’in “Bir ayrılık, bir yoksulluk, bir ölüm”ü ile Erkin babanın Çiçek Dağı! Ki bu şarkılara deneysel Replikas eklemelerini de yapmayıp eski yorumcuların yaptıklarını tekrarlamaktan öte gidememişken bu iki şarkıyı albume koymaya ne gerek vardı? Bir eleştiri de Hudey’e; Bu şarkıyı son dönem albümlerinden “Bindik bir alamete”de Cem Karaca ile Selda o kadar güzel yorumladı ki bu şarkı da yanlış seçim olmuş bence. Keşke aynı şiirin Asu Maralman ve Orhan Şevki tarafından söylenen versiyonunu, Suya Giden Allı Gelin’de yaptıkları gibi bay bayan çift vokal olarak cover’lasalardı!
Diğer şarkıların ise tamamına tav oldum, ama en çok Suya Giden Allı Gelin’le birlikte, Kaleden kaleye şahin uçurdum ile Panayır Günü’nü beğendim. Suya giden allı gelin’in Apaşlar’ın saykodelik haline göre bu çift vokalli sert halini pek beğendim. Kaleden kaleye de Moğollar versiyona göre epey sert olmuş, bir de aksak dur / kalklar ve ritim hızıyla oynamalar cabası! Favorim ise çocukluğumda bayılarak seyrettiğim TRT’deki çocuklara yönelik “Oyun Treni” programının da jenerik müziği olan Timur Selçuk Orkestrasının muhteşem bestesi Panayır Günü! Replikas yorumunda “Okay Temizvari” cowbell (inek çanları) şarkıya çok yakışmış ve aradığım deneysel lezzeti de vermiş! Sonuçta bu işe ömrünü vermiş insanlardan feyz alınıp daha iyi bir şarkı listesi ile çok daha vurucu bir album de yapabilirmiş Replikas diye düşünüyorum: Misal Grup Bunalım’dan herhangi bir parça veya Murat Ses’ten “Fasulye dişli adam”, Grup Dönüşüm’den Sevsem öldürürler ya da Kamuran Akkor yorumuyla Hakkı Bulut’un Falcı bestesi de olabilirdi… Tüm amalarıma karşın; özellikle 70’leri tanımak isteyen ama müziği yeni sound’la ve maalese mp3 formatında dinlemeye aşina olan gençlere bu albumu şiddetle öneriyorum! Not: (İndirmeyin, satın alın; ben de alayım!)
Bu yazıya henüz yorum yapılmadı.
Yorumları okumak yada yorum yazmak için sisteme giriniz.