♪
Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024
♪
Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023
♪
Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023
♪
GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023
♪
30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023
♪
Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023
♪
18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022
♪
Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022
♪
sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022
♪
Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022
1980 Kudüs doğumlu. Şarkıcı, söz yazarı, besteci. Şimdilik rafa kalkmış olsa da folk& rock ile iştigal eden ‘Asaf Avidan & The Mojos’ grubunun lideri. Kendisini tanımaya başladığımız 2008’den beri Janis Joplin’in reenkarnesi. Bazı eleştirmenlerce ‘yeni Mesih’, ‘boğuk sesli melek’, ‘doğanın gücü’, ‘ Bob Dylan ve Janis Joplin’in gayri meşru çocuğu’. Gayri meşru ifadesi tabii biraz zorlama ama teşbihte hata olmaz diyelim. Hülasa yetenekli müzisyen Asaf Avidan… 12 Aralık’ta İstanbul Jolly Joker'da; 13 Aralık’ta İzmir Bios Bar’da sahneye çıktı, meraklısı çoktu.
Avidan’ın anne ve babası İsrail Dışişleri Bakanlığı’nda diplomat oldukları için çocukluğunun dört yılı Jamaika’da geçmiş. İsrail’de mecburi askerliğini tamamladıktan sonra Kudüs’ün Bezalel Sanat ve Tasarım Akademisi’nde animasyon okumuş. Final projesi olan ‘Find Love Now’ ile o yıl Hayfa Film Festivali’nin kısa film kategorisinde birinci olmuş fakat uzun zamandır birlikte olduğu kız arkadaşından ayrılınca Kudüs’e geri dönmüş. Animasyon yaşamının da sonu olmuş tabii bu ayrılık. Ondan sonra hobi olarak uğraştığı müziğe tam zamanlı geçiş ve gerisi malum…
Gönül yarası sonrası yaptığı altı şarkıyı ‘Now That You’re Leaving’de toplayan Avidan tam da o aralar The Mojos’la müzik yapmaya kendisini kaptırınca ilk defa 2007’de stüdyoya girip ‘The Reckoning’i kaydetti. Bu albüm muazzam bir hayran kitlesi edinince de kardeşi ve menajeri Roie Avidan ile Telmavar Plak Şirketi’ni kurdu… Böylece Mart 2008’de piyasaya çıkan ‘The Reckoning’ İsrail’de şimdiye dek bağımsız bir plak şirketi tarafından elde edilen en yüksek satış rakamına ulaştı. Çeşitli mecralar tarafından ‘Yılın Albümü’ seçildi.
Bu arada hikâyeler birikti… Grubun ikinci albümü ‘Poor boy/Lucky Man’in çıkış şarkısı, kalbinin olacağı yerde koca bir boşlukla doğan bir gencin hikâyesini anlatıyordu. Bu gencin zavallı mı yoksa şanslı mı olduğunun yorumunu dinleyenlere bırakmak için albüm orijinal olarak iki farklı isim ve kapakla Nisan 2011’de piyasaya sürüldü ve yine sepet sepet ödül topladı.
Üçüncü albüm de öyle, hafife alınacak gibi değildi. Kör ve inatçı bir kaptan ile sadık mürettebatının ölümsüzlüğü arayışı, yolculuğun sonunda dönecek bir evleri olmadığını bildikleri için kendilerini tanrılar diyarını bulmaya adayışları ve ucunda ölüm olmayan bir hayatın anlamsızlığını anlamalarını konu ediniyordu ‘Through the Gale’…İyi oldu, güzel oldu ama Robert Plant, Ben Harper, Lou Reed gibi ‘abi’lerle çıktıkları turnenin devamında gruba bir süre ara verildi. Avidan bu arada solo ve ikili akustik konserlere devam etti.
Gogol Bordello ve Balkan Beat Box ile ismini sıkça duyduğumuz Tamir Muskat’la çalışan Asaf Avidan ‘retro-fütüristik folk-punk’ olarak tabir ettiği solo albümü ‘Different Pulses’ın dumanı tüterken buralara geldi, başımızın üstünde yeri var…
Bu yazıya henüz yorum yapılmadı.
Yorumları okumak yada yorum yazmak için sisteme giriniz.