♪
Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024
♪
Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023
♪
Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023
♪
GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023
♪
30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023
♪
Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023
♪
18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022
♪
Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022
♪
sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022
♪
Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022
Nerede bir türkü söyleyen görürsen korkma yanına otur; çünkü kötü insanların türküleri yoktur." demiş Hz. Ali türkülerin önemini anlatmak için. Hele ki söz konusu olan Neşet Ertaş ozanın türküleriyse. Bizlerde öyle yaptık.Kimi zaman türkülerle yol verdik hayatımıza. Kimi zaman ağladık kimi zaman güldük. Düğünlerimizde oynadık, yasımızda efkarlandık. Çünkü bizim, bize ait olan iç sesimizdi türkülerimiz. Bir de; "Vefa nedir bilir misin? Vefa arkanda bıraktığını giderken yaktığını yabana atmamandır’" demiştir Mevlana. Vefanın insan hayatında ki önemini belirtmek için. Evet tam bir vefa örneğidir gidenin ardından ;unutulmadığını, unutulamayacağını ve öğrettikleriyle hayatımıza yön vereceğimizi göstermek için adı altında toplanıp gideni anabilmek.
20 Aralık 2012 akşamı saat 19.30 ‘da K.T.Ü Fatih Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü, Müzik Öğretmenliği Programı Türk Halk Müziği Topluluğunun Şef Köksal Ayşan yönetimindeki "Neşet Ertaş Anma" konserini salonu dolduran türkü severlerle birlikte zevkle dinledik. Konserin tamamını "Neşet Ertaş" a ait eserlerden hazırlanmış bir repertuar oluştururken, oğlu gibi örnek olan baba ozan Muharrem Ertaş’ında unutulmamış olması gözümüzden kaçmadı ve ayrıca takdir edildi.
Özenli hazırlanmış repertuarın yanı sıra, özenli ve heyecan dolu; sorumluluk bilinci taşıyan gençlerimizi dinlemek ayrı bir güzellik olsa gerek . Türkü söylemek, dinlediğin zaman sadece söylenmek için söylenmiyor hissi uyandırır bende. Nedendir bilinmez ama söylerken anlamak, anladığını doğru aktarabilmek amacıyla, duygunu katıp karşı tarafa öyle yansıtılmalıdır diye düşünürüm hep.
Sanırım türkünün böyle bir tılsımı var bende yada sadece bende değil … Sahneden "Neredesin Sen" diye türküde içlenip haykırırken solist sanki gerçekten dinleyiciden ziyade sevgilisine söylüyor hissi veriyor bana. Farklı bir tılsım işte içime işleyen… Söylemek ve yaşamak yan yana duruyor. "Ah yalan dünya" derken söyleyen boş boş dünyaya bakıyormuş gibi hissediyorum. Türkü tadı denen söylem bu hissiyatı anlatıyordur belki de kim bilir? "Hep seninle yaşlanacağız büyük üstat" sloganıyla taçlanan konser kaybedilen değerlerimizin unutulmayacağını gösterdi bize o gece.
Şef Köksal Ayşan’ın koro yönetimini her zaman başarılı ve samimi bulmuşumdur .Sazlarını kontrol ederken, aynı anda korosuna cesaret veren, kendine has tavırlarından bahsetmeden geçmek istemem.
Derste nasıl bir öğretmendir bilemiyorum lakin konser anında çocuklarını ürkütmeyen, hata yapsalar da hoş gören, hatta hatalarını sırf moralleri bozulmasın diye üzerine alabilen özgüveni olan, kısacası gardı düşen bir kişi bile görse sahnede bu tüm koro olsa da anında toparlayabilme mahareti gösterebilen bir şef bana göre, Kimilerine göre işin artistlik boyutu olarak bakılıyorsa olsun artistliği de…
Değil mi ki tüm sanat dallarında az biraz olmasın artistlik. Sonuç olarak, konser amacına uygun bir şekilde, güzel bir anma konseriydi. Slayt gösterisiyle dinleyicinin ufkunu genişleten "Neşet Ertaş" ses kaydıyla başlayıp koronun devam etmesiyle süslenen, pırıl pırıl solistlerin ve koristlerin billur gibi türkülerini seslendirdikleri gecede; yaşadıkları, yaşattıkları ve vefa borcunu ödeyebilmek amacıyla özenle çalıştıkları, ,Trabzon’da futbol gecesine denk gelmesine rağmen doldurdukları tüm salonu konser sonuna kadar orada tutabilmeyi başardıkları için; Şef Köksal Ayşan nezdinde tüm öğrencilerini kutlar başarılarının devamını dilerim.
Daha sık türkü konserlerinde buluşmak ümidiyle, Hoşlukla ve türkü tadında kalın…
Bu yazıya henüz yorum yapılmadı.
Yorumları okumak yada yorum yazmak için sisteme giriniz.