♪
Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024
♪
Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023
♪
Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023
♪
GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023
♪
30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023
♪
Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023
♪
18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022
♪
Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022
♪
sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022
♪
Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022
“Eğer dikkatli olmazsanız gazeteler mazlumlardan nefret etmenizi, zalimleri ise çok sevmenizi sağlar”. Malcom X
Tarihte ilk kullanımı Roma imparatorluğu döneminde yapılmıştı. Sistemin gerçek niteliğinin saklanarak gerçek sorunları örtmek gayesiyle halka karşı uygulanan bir yöntemdir.
İnsanları yanıltmak gayesiyle yanlış fazla ya da eksik bilgi vermedir.Maksatlı yapılan eksik habercilik veya yalan haberciliktir. Bilgiyi saklama,bilgiyi çarpıtma anlamsızlaştırma ve bilginin içini boşaltmaktır.
Bir çıkar sonucu verilen bilgiyi kasıtlı olarak bozulması veya atlanmasıdır. Günlük yaşamda dedikodu,iftira,lafı çarpıtma,sahte belge,foto montaj gibi yöntemleri de bulunmaktadır.
Politika da dezenformasyon adayların zayıf noktalarına yönelik yanlış beyanlar yayarak oy desteğini saptırmak için yapılan kasıtlı hareketlerdir. Bu durum gerçek bilgiyi faydasız kılmaya yöneliktir.
Mevcut olan bir bilgiyi kötü, maksatla kullanma veya çarpıtarak yapılabilmektedir.Bazı gerçek bilginin sadece bir kısmını vererek yanlış yorumlarla bilgiyi dağıtmak. Hedefi şaşırtmak ve akıl çelmedir.
Büyütülmesi gereken bir olguyu küçülterek meselenin özü saklanarak detayının ön plana çıkarılmayı da getirir.Egemen sınıfın medyasında dezenformasyonun taşındığı en önemli araçların başında yer almaktadır. “Psikolojik savaş” başlığı altında da yer bulmaktadır.
Dezenformasyon iletişim ve basın yayın araçlarının gelişmesi ve yaygınlaşmasıyla büyük bir yer tutmaya başlamıştır. Kimyasıyla oynanmış bilgi ise gerçekleri saptırmakla kalmaz galeyana gelmiş kitleleri korkunç olaylara sürükleme nedeni olabileceğinden çok tehlikeli olabilmektedir.
Yanlış bilgilerin etkisiyle halkın belli tepkilere yönelmesi amaçlanmaktadır. Komploya, provakasyona sebep olmaktadır. Günü birlik düşünmek, dünü unutup sadece bugünü yaşamak bencillik umursamama her alanda yüzeyselleşme bu özellikler yaygınlaştığında dezenformasyon da daha etkili hale gelmektedir.
Albert Einstein’da “Propagandayla zehirlenmedikleri sürece kitleler asla savaş düşkünü değiller” demişti.
Dezenformasyona karşı neler yapılabilir? Uyanık olmak elde edilen her türlü bilginin sorgulanması.Mümkün oldukça bir çok kaynaktan teyit edilmesi. Halk kültürünün korunması bilinçlendirmek. Bilimsel araştırma inceleme vb. Yöntemlerle gerçeklerin gösterilmesi.
Bu yazıya henüz yorum yapılmadı.
Yorumları okumak yada yorum yazmak için sisteme giriniz.