♪
Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024
♪
Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023
♪
Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023
♪
GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023
♪
30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023
♪
Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023
♪
18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022
♪
Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022
♪
sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022
♪
Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022
2013 yılı Mavi Nota'nın 20. yılı sevgili dostlar.
1992 yılı Eylül ayında, Trabzon'da Uzun Sokak'da Erkuloğlu Pasajı'nın 4. katındaki değerli bir mimar arkadaşımın bürosunda sadece düşünce olarak başlayan, kısa zamanda olgunlaşan ve Ocak 1993'de ilk sayısıyla, Türk Müzik eğitim sistemine ve müziğe katkı koymak amacıyla yayın yaşamına başlayışının üzerinden tam 20 yıl geçti.
Bu süre zarfında yaşadığımız güzellikler, paylaşımlar ve debdebeli koşullar artık sadece hatırlanan bir anı olarak kaldı.
Kaldı, diyorum çünkü geride kalan 20 yıl içinde çıkış amacımıza ulaştığımızı ve Türk Müzik Eğitimi'ne katkı koyduğumuzu düşünüyorum.
Ülkemizin özellikle 2005'den bu yana yaşadığı siyasi süreç, her ne kadar müzik eğitimini olumsuz yönde etkilediyse de, biz Mavi Nota olarak koyduğumuz hedefe, meşakkatli bir süreçten de geçerek, ulaştık.
20. yılımızı bir kutlamayla taçlandırmayı düşündüğümüz şu sıralarda posta kutumuza düşen çok değerli bir kutlama mesajı, aslında 20 yılın tüm yorgunluğunu da üzerimizden aldı götürdü.
Türk müzik eğitimine ve eğitimciliğine kuşkusuz çok önemli katkıları bulunan, hocaların hocası, değerli Prof. Dr. Ali Uçan'ın 20. yılımızı kutlama mesajıydı beni/bizi son derece mutlu eden mesaj.
Değerli Ali Uçan'a, bu değerbilirliği için sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Değerli hocamızın hoş görüşüne de sığınarak bize yazdığı posta kutumuza düşen o çok nazik ve değerli kutlama mesajını sizlerle paylaşıyorum:
"Sevgili Müfit Semih BAYLAN,
Mavi Nota Müzik ve Sanat Dergisi’nin kuruluşunun ve yayına başlayışının 20. Yıldönümünde bu çok değerli kuruluşu ve yayını tasarlayıp gerçekleştiren sizi ve size yardımcı olan çalışma arkadaşlarınızı candan yürekten kutluyorum. Mavi Nota Müzik ve Sanat Dergisi ve onun devamı olan Mavi Nota Günlük e-Müzik Gazeteniz yayına başlayışlarından bu yana müzik yaşamımıza, müzik kültürümüze ve müzik eğitimimize çok anlamlı katkılarda bulunmakta, çok değerli hizmetler vermektedir. Bu katkılar ve hizmetler son yirmi yıla ilişkin müzik yaşamımız, kültürümüz ve eğitimimizde çok önemli bir yer tutmaktadır. Bu anlamlı katkılar ve değerli hizmetlerin geçmişte ve günümüzde olduğu gibi gelecekte de kesintisiz sürmesi beklenmektedir..
Mavi Nota olgusunun 20. Yılında Mavi Nota Günlük e-Müzik Gazeteniz’in güncel yayın yaşamına katkıda bulunmak üzere “Atatürk ve Köy Enstitülerinde Müzik Eğitimi” konulu makalemi gönderiyorum. Makale çağdaş eğitim tarihimizin en unutulmaz kurumlarından biri olan Köy Enstitülerinin kuruluşunun 73. Yıldönümü dolayısıyla yaptığım çok yönlü ve geniş kapsamlı bir çalışmanın ürünüdür. Makalenin tüm ilgililer gibi Mavi Nota Günlük e-Müzik Gazeteniz okuyucuları ve izleyicileri için de yararlı olacağını umuyorum.
Bu duygu, düşünce ve beklentilerle Mavi Nota Müzik ve Sanat Dergisi ve onun devamı olan Mavi Nota Günlük e-Müzik Gazeteniz ailesine daha nice yirmi yıllar dileyerek saygılar ve sevgiler sunuyorum.
Şen ve esen kalın!
Prof. Dr. Ali UÇAN"
Bu nazik ve 20 yıllık emeğimize değer katan mesajınız için çok teşekkür ederim sevgili Ali Uçan hocam. Sağlığım elverdiği sürece Mavi Nota, Anadolu'nun uzak kenti Trabzon'dan masmavi parıldamaya devam edecektir.
Değerli hocamızın, mesajında sözünü ettiği "Türk Müzik Devriminin unutulan evresi: Atatürk ve Köy Enstitülerinde Müzik Eğitimi" başlıklı makalesini gazetemizin bu (1537) sayısında okuyabilirsiniz.
*
Şu sıralar yoğun bir çalışma içersindeyim. Mavi Nota'nın 20. yılı için Trabzon'da bir kutlama düzenleyip konserle taçlandırmayı arzu ediyorum. Bunun için de var gücümle çalışıyorum. Buraya kadar her şey güzel de bundan sonrası biraz çetrefilleşiyor. İşin ekonomik yanı demek istediğim. Onun için sponsorlar bulmak durumundayım. Ve kaç gündür koşturuyorum para babalarının peşinden. Sonuç bu hafta belli olacak. Eğer gerekli sponsorları bulursam harika konserler gerçekleşecek Trabzon'da. Ve bu konserleri Mavi Nota Radyo'dan canlı dinlemek fırsatı bulacaksınız değerli dostlar.
*
İnternetin yaygınlaşması, video paylaşım sitelerinin artması, hele hele içinde 50 milyon saatten fazla video barındıran You Tube gibi dev video paylaşım sitesine çok rahat ulaşılması, arama yapılabilmesi "duayen" diye vasıflandırdığımız bestecilerimizin takkesini düşürdü galiba. Onları nazarımızda bir itibarsızlık çukuruna attı büyük olasılıkla.
Şunu demek istiyorum. Bestelerini huşu içinde dinlediğimiz, çok sevdiğimiz, nostalji albümleri çıkarttığımız duayen bestecilerimizin aslında çok sayıda çalıntı eser üzerine kağıttan bir kule inşa ettiğini görüyorum. Bunu geçmişte de biliyordum ama bu kadar rahat ispatlayamıyordum. Şimdi sözünü ettiğim internet vasıtası ile takke düştü kel göründü ne yazık ki. Bu "duayen bestecilerimiz" in hayatta olanları bu saatten sonra ne yapacaklar bilmiyorum. Ölüp gidenler için tabi ki bir şey diyemiyorum. Ama şu gerçek ki inanılmaz bir itibar kaybına maruz kalacaklar.
Şimdi bu alanda bir çalışma yapıyorum. Çok yakında bir makale şeklinde kaynak göstererek yayımlayacağım gazetede. Ak tavuk kara tavuk belli olacak. Bakalım neler olacak?
*
Son olarak kısa adı MÜZED olan Müzik Eğitimcileri Derneği'nin çok önemli bir etkinliğinden söz ederek yazımı noktalıyorum. Her ne kadar MÜZED'e kişisel anlamda Sayın Başkan Refik Saydam'ın şahsında kırgınlık hissetsem de, o iş başka bu iş başka deyip duyurumu yapayım ben sevgili dostlar. Müzik Eğitimcisi ve yazar, Müzik Ansikpopedisi Yayınları'nın sahibi Ahmet ay, yarın (30 Nisan 2013) günü saat:17.30'da MÜZED genel merkezinde "Aydınlanma ve Müzik" konulu bir söyleşi yapacaktır. Ben çok uzakta olduğumu için bu çok değerli söyleşiye katilamayacağım. Ama Ankara'da ve yakın illerde oturan dostlara bu söyleşiye katılmalarını hararetle öneriyorum.
*
Yeniden görüşene değin esen kalın sevgili dostlar.
Müfit Semih Baylan
Editör
Bu yazıya henüz yorum yapılmadı.
Yorumları okumak yada yorum yazmak için sisteme giriniz.