ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1953
Şu an 36 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Yazılar


İşsizlikSayı: 1560 - 08.11.2013


Beyin ve beden gücüyle beraber yetenekleri  ve beceriyi işlevsiz kılan bir sosyal olgudur işsizlik.Yalnızca çalışma olanağı bulamayan işçileri değil çalışanlar da dahil olmak üzere tüm emekçi sınıfı ilgilendiren  temel sorunlardan birisidir. Sosyal adaletsizliği de teşkil etmektedir.

İnsanı ekonomik ruhen ve bedenen de yıpratmaktır. Anamalcı  sisteminin   emekci sınıfı baskılaması araçlarından biridir. Bu düzenin yaratığı bir kavramdır.


İşsizliğin olduğu yerde insan aç kalmaktadır. Işsiz insanın parası da olmayacaktır. Sağlık hakkı da yer almayacaktır .


Sa
ğlıkta paralıdır. Eğitim hakkı da yer almayacaktır eğitim de paralıdır seyahat de özgürlüğün de bahsedilemez.


şünceye özgürlük te yoktur. Çünkü düşüncelerini açıklayanlar her an işsiz kalabilmektedirler.


Her an i
şini kaybetme korkusunu yaşayanlar da hiç bir konu da özgür olamazlar. İşsizlik dipsiz bir kuyudur.


Deprasyondan, hırsızlı
ğa cinayetlere kadar geniş bir yelpazede suça zemin oluşturma da önemli bir sorun ve sosyal hayatımızı pek çok alanda da tehdit etmektedir.


Kayıt dı
şı ekonominin büyümesi güvencesiz örgütsüz düşük ücretli işlere de zorunlu kılarak işsizlik kişinin üzerinde psikolojik baskı da yaratmaktadır.


Çalı
şanlar ve çalışmak isteyenler de bu yolla sindirilmektedir. Böylece işsizde çalışmak için en ucuz yolla emeğini satmak zorunda bırakılmaktadır.


Bu sistemin de  olmazsa olmasıdır çünkü çalı
şanlar üç kuruşa rıza göstersinler diyen sistemdir. Devasa işsizler ordusunu da yaratmaktadır.


İşsizlik olgusu  kapitalist   sermaye birikim sürecinin kaçınılmaz sonucudur. En uzun süre boyunca ve en yoğun biçimde çalıştırmayı  dayatmaktadır.


Anamalcı üretim kâr  amacıyla yapıldı
ğından  hem oransal hem de büyüklük olarak arttırılmaya çalışılmaktadır.


Özelle
ştirmeler,sendikasızlaştırmalar,taşeron sistemi, esneklik uygulamaları kalite çemberleri de  bu temel yapının direklerindendir.

İşsizlik arttıkça da çalışan emekçiler üzerindeki baskı da artmaktadır.

 

İş günü uzamakta ücretlerin artışları azalarak ve sosyal haklar da budanmaktadır. Çalışma ve  yaşam koşulları da ağırlaşmaktadır.

1982 Anayasasına bakarsak,  devletin laik demokratik sosyal bir hukuk devleti oldu
ğunu yazmaktadır.Sosyal devlette sosyal hizmetler ve sosyal hizmetler ve yardımlar insanlar için bir hak oluşturmaktadır.Yani devlet işsizlerin, iş göremez durumda olanların ve yaşlıların   temel ihtiyaçlarını karşılaması gerekmektedir.


İnsan onuruna yaraşır iş olanaklarının yaratılması öncelikli olmalıdır.İnsanların temel hak ve hürriyetlerine öncelik veren çoğulcu bir demokratik anlayış.


İnsan yaşamının uzatılmasının vazgeçilmez şartı olan kirlenmemiş bir doğa. Hakça bir gelir dağılımının da  sağlanması.  Yaşam standartlarının iyileştirilmesi ve sosyal politikalara önem verilmesi de gerekmektedir.


Yazıyı Tavsiye Et

Yorumlar


Bu yazıya henüz yorum yapılmadı.

Yorumları okumak yada yorum yazmak için sisteme giriniz.