♪
Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024
♪
Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023
♪
Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023
♪
GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023
♪
30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023
♪
Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023
♪
18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022
♪
Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022
♪
sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022
♪
Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022
İngilizce deyimiyle ülkemizde çok kullanılan "Workshop" ya da "Çalıştay", bireylerin ortak bir konu üzerinde çalışmalarını, düşünmelerini ve öğrenmelerini sağlayan uygulamalı bilimsel öğretim tekniğidir, biçiminde tanımlasak da çalıştay; daha çok yüksek düzeyli bilişsel süreçlerin kullanıldığı akademik bilgi aktarım uygulamalarında tercih edilen, uzmanlık alanlarına dönük bir uygulamadır.
Çalıştay, bilim adamlarının ve uzmanların; bir konuda ön hazırlık yapmak üzere inceleme ve değerlendirme amaçlı toplantılarında kullanılan temel tekniktir. Ayrıca bu çalışma toplantılarına da çalıştay adı verilir.
Çalıştaylar; önemli konularda özellikle ön çalışmalar yapmak için kullanılan en etkili yollardan biridir. Bu yöntemin temel iki artısı vardır. Bunlar, çok yoğun ve etkili çalışmak, etkili analiz ve sentezler yapabilmektir.
Çalıştayların üç temel özelliği vardır: Bunlar, katılımcılar konuya göre seçilirler ve amacın (hedefin) doğru tespiti çok önemlidir, yeniden "Kurmacılık"la bağıntılı olarak; analiz, sentez önem kazanır, problem çözme süreci takip edilir ve planların uygulanmasının ardından; bir sonuç raporu hazırlanır.
Karadeniz Teknik Üniversitesi Devlet Konservatuarı'nın önderliğinde, Karadeniz Teknik Üniversitesi Fatih Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği Ana Bilim Dalı ve Milli Eğitim Bakanlığı Akçaabat Anadolu Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi birlikteliğiyle "Trabzon ve Çevresinde Müzik Kültürü ve Müzik Eğitimi" başlığı altında bir çalıştay düzenlenmiştir. Çalıştayla ilgili haberler gazetemizde yayınlanmıştır.
28 - 29 Nisan 2014 tarihlerinde Karadeniz Teknik Üniversitesi Osman Turan Kültür Merkezi Fahri Kuran Salonunda düzenlenen çalıştayda iki gün içinde dokuz oturum ve yedi konser gerçekleştirilmiştir.
Trabzon'un bu üç okulunun gerçekleştirdiği ve başlık itibarıyla Trabzon'u değerlendiren böyle bir çalıştay Trabzon'da hiç ele alınmamış bir konuda yapılan ilk çalıştay olarak tarihteki yerini almıştır.
Çalıştay süresince gerçekleştirilen dokuz oturumda birbirinde farklı önemli konular konuşmacılar tarafından dile getirilmiştir.
Tabii ki burada önemli olan, bir konu üzerinde çözüm öneren ve üzerinde tartışılan konuların uygulamaya geçirilebilmesinin önemidir. Yoksa sunulan her bildiri birer "hamaset" eseri olarak kalmaya mahkumdur.
Çalıştay'ın değerlendirme toplantısında söylediğim gibi, bu çalıştayın benim açımdan çok önemli iki yönü vardır:
1- Geleneksel olarak asla paylaşımı sevmeyen Trabzonluyu bir araya getirmiştir. Gerçi okullardaki öğretim üyeleri ve öğrencilerin hepsi Trabzonlu değildir ama, Trabzon eksenli bir çalıştay olması nedeniyle Trabzonlu bir araya getirilmiştir. Ve bu birliktelik şimdilik başarılmıştır.
2- Devletin sanat kurumları ve bu kurumlarda yer alan sanat topluluklarını sıradanlaştıracak olan kısa adı TÜSAK olan Türkiye Sanat Kurumu ve Sanatı Desteklenmesi yasasının çıkacağı söylentisinin iyice arttığı şu günlerde, bu kurumları besleyen konservatuar ve müzik okullarının, bu çerçevede konumunun ne olacağı sorusuna yanıt aranması, yanıtın bulunması ve uygulanması yöntemlerinin belirlenmesi hususu.
Genelde mesleki teknik konuların gündeme geldiği çalıştayda Sayın Aytaç Köktürk'ün sunduğu "TRT Repertuarında Bulunan Trabzon Türkülerinin Eğitimi, Öğretimi ve İcrasında Karşılaşılan Makamsal Problemler ve Çözüm Önerileri" bildirisi, Sayın Beyhan Karpuz'un sunduğu "Bir Dijitalleştirme Hikayesi: Karma Müzik Arşivi Projesi" bildirisi, Sayın Bahar Y. Eroğlu'nun sunduğu "Doğu Karadeniz Bölgesi Müzik Kültürünün Görsel İşitsel Analizi ve Sunumu" bildirisi ve Sayın Emrah Ergene ile Tuncer Önder'in birlikte sundukları "Anlatımlı Dijital Konser Serileri" çalıştayda beni heyecanlandıran sunumlar olmuştur. Çünkü bu çalışmalar, TÜSAK arifesinde yaşam amacı kopartılmaya hazırlanılan okullarımızın artık gelecek için yapması gereken yegane çalışmalardır.
Sonuç bildirisinin 6 Mayıs 2014 günü hazırlanıp açıklanacak olan çalıştay genel hatları ile amacına ulaşmıştır. Bir başlangıç olarak beklentimizin oldukça üstünde bir performans gösteren çalıştay, gelecekte yapılacak olanlar içinde önemli bir sinerji oluşturmuştur.
Benimde bir bildiri sunduğum bu çalıştayın amacına ulaşması tüm arzumdur. Eğer amacına ulaşamazsa, bir "hamaset" abidesi olarak kalacaktır.
Bu fikri üreten, eyleme geçiren, gerçekleştiren, organize eden, destek olan, bildirileriyle katılan herkese teşekkür ediyoruz.
Yeni çalıştaylarda buluşmak üzere...
Müfit Semih Baylan
Editör
Bilgi için çalıştay programına http://www.ktu.edu.tr/dosyalar/56_00_00_d94cb.pdf linkini tıklayarak ulaşabilirsiniz.
Bu yazıya henüz yorum yapılmadı.
Yorumları okumak yada yorum yazmak için sisteme giriniz.