♪
Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024
♪
Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023
♪
Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023
♪
GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023
♪
30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023
♪
Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023
♪
18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022
♪
Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022
♪
sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022
♪
Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022
Kısa adı DÖSİMM olan Kültür ve Turizm Bakanlığı Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğü'nün bazı uygulamaları ile ilgili son derece ilginç, bugüne kadar örneğine rastlamadığımız duyumlar alıyorum değerli okurlar.
Her şeyi paraya çevirme, para kazanma aracı haline getiren siyasi iktidarın yeni bir uygulaması olarak gördüğümüz bu uygulamalarla ilgili yaptığımız araştırmalar sonucu kulislerden bizi hayretler içinde bırakan işlere tanık oluyoruz.
Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın bağlı kuruluşları olan Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü ile Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü'ne ait salonların merkez için etkinlik ücreti 1.200 TL, taşra için 800 TL olarak belirlendiğini, bu kira ücretlerinin de etkinlikten önce bu kurumların saymanlıklarına yatırılması gerektiğini biliyoruz.
Bunun yanı sıra yine bakanlığa bağlı müzeler, ören yerleri, açık hava (anfi) tiyatroları gibi yerlerin ayrıca bir ücrete tabi olduğunu da biliyoruz.
Bu mekanların etkinlik kiralama ücretinin kısa adı DÖSİMM olan Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğü'ne makbuz karlığı yatırılması gerektiği yeni başlamış bir uygulama olarak karşımızda duruyor..
Bu mekanların kira ücreti 500 TL'den başlayıp 25.000 TL'ye kadar çıkıyor.
Buraya kadar her şey normal görülebilir. Ancak fiyatların ne derece makul olduğu ayrıca sorgulanmalıdır.
Yazımın başlığını oluşturan meseleye gelirsek, kulislerden çok çarpıcı haberler aldık değerli okurlar.
Konuyu araştırmak için DÖSİMM'i telefonla arayıp sorumu sordum, araştırıp size yanıt vereceğiz dediler, üzerinden 20 güne yakın bir süre geçmesine rağmen ne arayan var ne soran. Yani net bir yanıt alamadık. O nedenle kulislerden duyduğumuz ama doğruluğuna son derece inandığımız meseleyi şöyle bir açalım şimdi.
Üçüncü bir şahıs olarak, bir etkinlik için nasıl ki bakanlığa bağlı mekanlardan herhangi birini kiralayıp, kira ücretini ödedikten sonra yapacağınız etkinliği gerçekleştiriyorsanız, aynen bunun gibi, Kültür ve Tirizm Bakanlığı'na bağlı, örneğin bir çello sanatçısını konser için davet ettiğiniz de, DÖSİMM'e bu sanatçı için, DÖSİMM'in belirlediği ücret tutarını DÖSİMM hesabına makbuz karşılığı yatırdıktan sonra, o sanatçı gelip size sanat icra eyleyebiliyor. Aksi takdirde o sanatçının çellosunu dinlemeniz mümkün değil.
Bu mesele sadece çello çalan bir sanatçı için değil, bir soprano, bir mezzo soprano, bir tenor, bir bas, bir piyanist, bir violacı, bir kontrbasçı, bir obuacı, bir kemancı, vb diğer sanatçılar için de geçerli.
Davet ettiğiniz sanatçı(lar) için DÖSİMM'e yatırmanız gereken ücret tutarı sanatçı başına 750 TL'den başlayıp 3.500 TL'ye kadar çıkıyor.
Yani şimdi sormak gerekiyor: DÖSİMM yani Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğü menajerliğe mi başladı?
Müfit Semih Baylan
Editör
Bu yazıya henüz yorum yapılmadı.
Yorumları okumak yada yorum yazmak için sisteme giriniz.