ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1963
Şu an 62 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Yazılar


Sevgili Panayot Abacı...Sayı: 1637 - 07.08.2015


Sevgili Panayot Abacı, (...) seni Arnavutköy’deki Taksiarhi Rum Ortodoks Kilisesi’nden sonsuzluğa uğurlarken... Taa 70’li yıllara giden anılar... İstanbul’dayız, Atina’dayız, Selanik’teyiz, Dikili’deyiz... Taksim’de AKM’deyiz; İstanbul Festivali’nin ilk yıllarında İKSVdeyiz, Sinematek’teyiz, Şan Sineması’ndayız, Papirüs’teyiz, Çiçek Bar’dayız, bizim evdeyiz... Ve şimdi de, büyük depremden sonra yıkılıp yeniden yapılan işte bu kilisedeyiz.

Kilisenin renkli vitrayları, mumları, ı
şıkları, görkemli avizeleri hepsi senin aydınlık kişiliğini yansıtıyor. İki anadilini, sayısız kültürü benimseyişini, kocaman yüreğini, komünistliğini, afacanlığını, yardımseverliğini, karınca çalışkanlığını, emeğe verdiğin değeri, insan sıcaklığını...

Bunları ve fazlasını yansıtıyor. (Farkındaysan, aksili
ğini, inatçılığını katmadım işin içine!)

Aydınlık ki
şilik

Yunancadan Türkçeye çevirdi
ğin sayısız roman; Yunancaya çevirdiğin Aziz Nesin’den sekiz, Yaşar Kemal’den dört kitap, Sabahattin Ali, Rıfat Ilgaz, Demirtaş Ceyhun, Recep Bilginer, Yıldırım Keskin, Refik Erduran ve Orhan Pamuk... Hepsi öksüz şimdi.

Usta bir müzisyen olmak... Viyola sanatçısı olarak,
İstanbul Senfoni Orkestrası’nda 22 yıl ve İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nde 12 yıl çalışmak... Aylık müzik dergisi “Orkestra”yı 38 yıl boyunca çıkarmak... Hepsi bu değil!

Sen tek ki
şilik bir sivil toplum kuruluşu gibi çalıştın, hep çalıştın! Barış ordusunun en çalışkan neferiydin! “Yetiş Panayot” diyenin yanındaydın!

Tek ki
şilik STK

Kilisedeyiz. Ya
şın 92. Sanki yeni öğrendim. Sen İstanbul Şehir Orkestrası’nı kurduğunda (1945) ben daha doğmamıştım. Seni 70’ten beri tanıyan ben, aramızda 22 yaş fark olduğunu ölüm haberinden öğrendim. Birlikte çok çalıştık. Ve sanki hep yaşıtımdın, akranımdın...

İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın kuruluşu... İstanbul Filarmoni Derneği’nin kuruluşu... Nejat Eczacıbaşı, Aydın Gün, Mükerrem Berkli günler...

Türkiye Yunanistan Dostluk Derne
ği’nin kuruluşu: Aziz Nesin, Yaşar Kemal, Theodorakis, Zülfü, Ekrem Akurgal, Ersin Salman’lı günler...

Hepsinde bir avuçluk ordunun en çalı
şkan neferi sensin sevgili Panayot . Abdi İpekçi katledildi. Yunanlı işadamı Andreas Politakis ve Milliyet önderliğinde Abdi İpekçi Dostluk Barış Ödülü kuruldu. (Dernek değil.) Sibel İpekçi, Emre Kongar’lı günler... Ödülün genel sekreterliğini yapıyorum. En büyük destekçim yine sensin...

‘Korkma ben varım’

Yunanistan’la gerilimli günler. 80 sonları... Atina’da konu
şma yapmaya sakın gitme öldürürler seni diyenler var... İnsan korkmuyorum dese de etkileniyor... Sana danışıyorum. (Her konuda ne çok sana danışırdım!!!)

Gülerek kahkahalarla yanıtlıyorsun: “Korkma, korkma, ben varım!”

O günden sonra aramızda parola gibi bir
şey oluyor bu tümce... “Korkma, korkma, ben varım!”

Önceki gün kilisede Arif Keskiner, Sibel Asna ile anılar de
ğiş tokuşu yapıyoruz. Yüzümüzde kocaman gülümsemeler... Ama zaten kimle seni konuşsak o gülümseme, kişiliğin gereği gelip yerleşiyor yüreğimize.

Cello sanatçısı Murat Berk,
İDSO’nun turnede olduğu için tam kadro kilisede hazır bulunamadığını açıklarken, babası Mükerrem Berk’le yaşadıklarını anlatıyor.

Benim kafamda ise hep aynı soru: Senin bütün o engin kültür birikimin
şimdi ne olacak? Nereye gitti? İdil Biret’e soruyorum. O da bilmiyor... “Ama mutlak, mutlak, o birikim kâğıda dökülmeli, kitaplaşmalı” diyor...

Sevgili Panayot, sen gittin,
İstanbul eksildi, biz eksildik...




Yazıyı Tavsiye Et

Yorumlar


Bu yazıya henüz yorum yapılmadı.

Yorumları okumak yada yorum yazmak için sisteme giriniz.