♪
Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024
♪
Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023
♪
Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023
♪
GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023
♪
30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023
♪
Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023
♪
18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022
♪
Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022
♪
sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022
♪
Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022
2015’in sona ermesine daha çok var. Ama bu, yılın şimdiye kadar geçen kısmında yayınlanan en iyi albümleri seçmemize engel değil. 2015’in ilk yarısında yayınlanan bu harika albümleri keyifle dinleyin.
Sufjan Stevens - Carrie & Lowell
Elini dokundurduğu her yerde mucizeler yaratan bir isim Sufjan Stevens. Piyano, obua, davul, banjo gibi onlarca farklı enstrümanı vücudunun bir uzvu gibi kullanabilen müzisyenin çok yönlü albümlerinde yeni ve farklı olmayan bir şeye rastlamak pek mümkün değil. ‘Carrie & Lowell’, annesinin ölümümün ardından karanlık bir dönemde bestelediği, hiçliğin ortasındaki bir gaz lambası gibi sizi aydınlatan şarkılar barındırıyor. Stevens’ın bu alternatif folk şaheseri sadece onun kariyerinin değil, yılın en iyi albümlerinden biri.
Tame Impala - Currents
Son 10 yılın en etkileyici topluluklarından biri Tame Impala. Elektronik müzikle gitarları buluşturdukları o zihin açıcı, astral seyahatlere fon müziği oluşturabilecek kadar garip tınlayan, atmosferik müzikleri eşsiz bir yapıya sahip. Bu yeni albümlerinde dümeni dans pistine doğru hafifçe kırmışlar. Dinlenmeye doyamadığınız, her yeni şarkıda iştahınızı biraz daha kabartan ‘Currents’, doyumsuz müzikseverler için yaratılmış olağanüstü bir çalışma.
Everything Everything - Get To Heaven
IŞİD’e, II. Elizabeth’e göndermeler yapan politik bir tavrı ve dans ettiren, sanatsal alternatif rock anlayışını aynı anda barındırıyor ‘Get To Heaven’. Ele aldığı depresif konulara rağmen, müzikal açıdan hayli “mutlu” bir tona sahip olan albüm, deneysellik açısından da çok yerinde bir kıvam tutturmuş. Baştan sona eksiksiz ve kusursuz bir çalışma ‘Get To Heaven’.
Father John Misty - I Love You, Honeybear
Father John Misty, gerçek adıyla Josh Tilman’ın Amerikan folk grubu Fleet Foxes’tan ayrılışının ardından yayınladığı ikinci stüdyo albümü bu. Saykodelik bir folk anlayışını benimseyen müzisyenin, karısıyla ilişkisinin parodisini yaptığı bu eğlenceli albüm, yorulmayan detaycılığı ile bu sene aşka ithaf edilmiş en renkli, tuhaf ve duygusal çalışmalardan biri.
Tobias Jesso Jr. - Goon
Ürkek bir şekilde, hiçbir şeye yetişmeye çalışmadan, dünyanın sonu hiç gelmeyecekmiş gibi acele etmeden söylüyor şarkılarını Jesso Jr. Paul McCartney’nin solo dönemlerini de fazlasıyla anımsatan, folka yatkınlığıyla dikkat çeken Goon, 70’lerde kaydedilmiş gibi tınlıyor. The Black Keys’ten Patrick Carney, Girls’den Chet White ve Grammy’li Ariel Rechtshaid’ın prodüktörlüğünde kaydedilen Goon, insanı sakinleştiren muazzam bir sadelik yakalamış.
Belle and Sebastian - Girls in Peacetime Want to Dance
19 yıllık kariyerleri ve yayınladıkları dokuz albüm boyunca müziklerindeki temel öğeleri korumaya devam ederken, bir şekilde yeni tınlamayı da başardı Belle and Sebastian üyeleri. Dönemlere ya da akımlara bağlı kalmadan kendilerine özgün bir alan yarattılar. Bu yeni albümlerinde de alternatif pop alanında kazandıkları o özel yeri korumaya devam ediyorlar.
Jamie XX - In Colour
Meslektaşı Disclosure’la birlikte günümüz elektronik müzik piyasasındaki en sofistike isimlerden biri Jamie XX. The XX’nin kurucusu Jamie Smith’in bu ilk solo çalışması bir dans albümünden beklemeyeceğiniz kadar melankoli yüklü. Jamie Smith bu ilk albümüyle elektronik müziğinin geçmişten kalan mirasına konup, geleceğin standartlarını belirliyor.
Blur - The Magic Whip
12 yıl aradan sonra yayınlanan ilk Blur albümü ‘The Magic Whip’. Brit pop’un mimarı olan topluluk bu yeni albümünü o dönemin en etkili prodüktörlerinden olan eski dostları Stephen Street’le kaydetti. Müzikal açıdan birbirlerinden uzak geçirdikleri tüm o yıllar içerisinde biriktirdikleri fikirlerle doldurdukları ‘The Magic Whip’, İngiliz popüler müziğinin bu çok yönlü dehalarının elinden çıkan zamansız bir albüm.
Courtney Barnett - Sometimes I Sit and Think, and Sometimes I Just Sit
Müzik icra etmeyi, şarkı bestelemeyi dünyanın en kolay şeyiymiş gibi gösteriyor Courtney Barnett. Avustralyalı genç alternatif rock müzisyeninin bu ilk albümündeki şarkılarında garip bir basitlik var. Gitar, bas, davul üçlüsünün o sade kullanımı albüme muazzam bir güzellik katmış. Efektlerden ve karmaşadan uzak bir rock’n roll albümü dinlemek isteyenler için ideal.
Björk - Vulnicura
Avrupa’nın o uzak ve gizemli adasından çıkan, İzlandalı bir kadının, Björk’ün yaralarına, hırpalanışlarına, hayattaki tökezleyişlerine dair acı dolu şarkılarını dinliyoruz çok uzun zamandır. Bunca albüme rağmen Björk’ün hâlâ orijinal ve heyecan verici fikirlerle karşımıza çıkabilmesi harika. Müzisyenin yaylılar ve elektronik müziği birlikte işlediği –zorlu- albümü herkese göre değil. Ama kapıdan içeri adımınızı atmayı başarırsanız şahit olacaklarınıza hayranlıktan gözleriniz kamaşabilir.
Bu yazıya henüz yorum yapılmadı.
Yorumları okumak yada yorum yazmak için sisteme giriniz.