♪
Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024
♪
Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023
♪
Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023
♪
GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023
♪
30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023
♪
Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023
♪
18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022
♪
Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022
♪
sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022
♪
Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022
Yılın ilk yazısına tüm değerli okurların, müzik dostlarının yeni yılını kutlayarak başlıyorum. 2016, ülkemize ve dünyaya iyilik, vicdan ve barış getirsin. Dilediğiniz herşey gönlünüzce olsun.
Şef Prof. Rengim Gökmen'in yönetimindeki Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Yeni Yıl Konserinde, başkemancılığı Jülide Yalçın Dittgen, yardımcılığını ise Menevşe Civelek Aydoğdu yaparken, konserde Devlet Çok Sesli Korusu, Devlet Halk Dansları Topluluğu, Devlet Opera ve Balesi yer aldı.
28 Aralık 2015 Akşamı, Ankara Arena'da gerçekleşen ve TRT HD tarafından naklen yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Yeni Yıl Konseri, tam anlamıyla muhafazakar sanat konseriydi.
Neden mi?
Konserde tamamen sulandırılmış, TSM fantezi şarkılarının tarzında eserler seslendirilirken, konsere görsel derinlik katmayı amaçladığını düşündüğümüz sahnenin ön tarafından koreografi ise kötü ötesiydi.
Danslardaki koregografi zenginliği Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Sarayının estetiğini zengin bulanların gustosuna göre tasarlanmıştı sanki.
Genel olarak hayatında ilk kez Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrasının Yeni Yıl Konserine giden çok hatırlı kişilerin zevk alması üzerine kurulu bir estetik ile donanmış olduğunu düşündüğümüz bir konserdi.
Yani herkese "mavi boncuk" dağıtma edasında bir repertuar hazırlanmıştı.
Bu konser bir muhafazakar sanat konseri değilse bile, muhafazakar sanatın ayak seslerinin ciddi bir şekilde duyulduğu konserdi.
Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Yeni Yıl Konserinde de görüleceği üzere muhafazakar sanat, muhafazakar parantezinde kolayca irdeleyebileceğimiz islamcı, nizamı alemci ve ülkücülerin ortaya koyduğu eşsiz(!) sanat eserleriyle gayet de net anlaşılmaktadır ne güzel ve zorlama bir aklın ürünü olduğu.
Düzenlenen diğer yeni yıl konserlerine bakarsak, Şecaattin Tanyerli ustamızın yıllar yılı söylediği tangolar, TSM fantezi şarkıları, İsmet Nedim modundaki eserler yeni yıl konserlerinin repertuarında büyük oranda yer almış, hiç gelenek olmadığı üzere.
Bu çerçevede insanın aklına, Yaşar Güvenir'in, Yıldırım Gürses'in ve dahası Metin Bükey'in ne gühanı vardı, sorusu geliyor. Sensiz Saadet Neymiş, Gül Dudaklım, şarkıların efendisi Samanyolu neden çalınıp söylenmedi?
Muhafazakar sanat dediğimiz mesele ne müzikte, ne resimde, ne de edebiyatta; yok hükmündedir. Olmaz, olamaz. Maddenin doğasına aykırıdır. Çünkü sanat direnmektir ve yaşamın kabalığını estetize etmektir.
Kısaca muhafazakar sanat, bu ahval ve şerait altında ancak kendini korumak ve kollamak, iktidarı yalamak veya paye peşindeliğini gizlemek üzere salınan kalem ve fırçaların ve sanatsal eylemin satılık edasıdır.
İşte tam da bu nedenledir ki, CSO ve diğer Yeni Yıl Konserlerinde yapılmak ve sunulmak istenenin bu olduğunu düşünüyoruz.
Çünkü Türkiye Cumhuriyeti tarihinin hiç bir döneminde, (12 Eylül dönemi dahil) yeniyıl konserleri bu yıl ki kadar sulandırılmamıştı.
Müfit Semih Baylan
Editör
Bu yazıya henüz yorum yapılmadı.
Yorumları okumak yada yorum yazmak için sisteme giriniz.