♪
Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024
♪
Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023
♪
Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023
♪
GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023
♪
30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023
♪
Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023
♪
18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022
♪
Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022
♪
sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022
♪
Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022
Toplu taşma kullanır mısınız?
Ben, her gün kullanıyorum. Toplu taşıma kullandığınızda toplumu da rahatça izleyebiliyorsunuz. İzmir’de her gün İzban ile binlerce kişi yolculuk ediyor. Farklı kültürlerden, farklı eğitimde binlerce insan var orada. Öğrencisi, memuru, müzisyeni, akademisyeni… Hepsini gözlemlemek mümkün.
Hepsinin ortak özelliği ne biliyor musunuz? Bağımlılık.
Teknoloji bağımlısı insanlar. Herkes akıllı telefonların kölesi olmuş durumda. Başları eğik, aklını telefona vermiş bir toplum. Eskiden sigara, alkol, uyuşturucu vardı, şimdi teknoloji var.
Gelişmiş ülkelerin, geri kalmış ülkeleri sömürme yöntemlerinden biri bu. Artık savaşlar topla tüfekle değil, strateji oyunlar ile yapılıyor. Ülkemize karşı yıllar önce süt tozu ile başlayan saldırı, son yirmi yıldır bilinçsiz teknoloji tüketimi ile beyin uyuşturarak sürüyor. İnsanlar marifetmiş gibi birbirine kaç fotoğraf beğendiğini, kaç defa paylaşım yaptığını anlatıyor.
Bağımlı bir toplum olduk. Oysa “Bağımsızlık benim karakterimdir.” demişti Atatürk.
Teknoloji ile karaktersizleştiriliyoruz yani. Dilini, milli benliğini, iç iletişimini, geleneklerini, karakterini kaybetmiş bir toplum olma yolunda ilerliyoruz. Asırlardır oynanan bir Bizans oyununun son versiyonu bu. Böl, parçala ve yönet.
Sağır, bencil, tepkisiz, sevgisiz, boyun fıtığı olan, kambur, toplum önünde konuşarak kendini ifade edemeyen, kendi kültüründen uzak bir nesil bizi bekliyor. Mutsuzuz. Umutsuzuz. Her gün basında okuduğumuz birbirinden vahşi haberlerden dolayı birbirimizden korkar durumdayız.
Peki nedir bu kaostan çıkmanın yolu? Tek cevabı var bunun: Unuttuğumuz sevgi.
Anılarımızdaki tiyatro, müzik, şiir, roman ve sinemalarda olan sevgi. Halk için yapılan sanattaki sevgi. Sosyal ilişkileri kuvvetli toplumlarda olan sevgi. Bağımlı olmak yerine, birbirimize ve değerlerimize bağlı olmak kurtaracaktır bizi.
Ne demiş Yunus? “İlim ilim bilmektir, ilim kendin bilmektir, sen kendin bilmezsen ya nice okumaktır?”
Bu yazıya henüz yorum yapılmadı.
Yorumları okumak yada yorum yazmak için sisteme giriniz.