ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1953
Şu an 164 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Yazılar


Gülsin Onay Erkin Onay ResitaliSayı: 1669 - 05.04.2017


Ünlü piyano virtüozümüz Gülsin Onay ve yetenekli genç keman sanatçısı Erkin Onay ikilisi; 29 Mart 2017 tarihinde Caddebostan Kültür Merkezi'nde, Anne ve Bebek Sağlığı Vakfı yararına bir resital verdi.

Resital ilk olarak, Ludwig van Beethoven'ın keman ve piyano için yazmış olduğu 'İlkbahar' (Sonat No. 5 in F Major Op.24) adlı sonat ile açılış yaptı. İkilinin, romantik dönem bestecilerinin yapıtlarında yakaladığı uyum ve yorum başarısı her zaman farkedilir düzeyde. Beethoven gibi üst düzey bir besteciyi yorumlamak, masterclass nitelikte olma zorunluluğunu beraberinde getirir. Müzikal donanımı yüksek bu iki sanatçı, yorumladıkları 'İlkbahar' sonatı ile dünyaca ünlü besteciye yakışan bir başarı ortaya koydu.

İstiklâl Marşı’nın bestecisi Osman Zeki Üngör’ün oğlu olan Ekrem Zeki Ün'ün keman için yazmış olduğu 'Yudumluk' adlı bestesini seslendiren genç keman sanatçısı Erkin Onay, bestecinin bu çalışmasını solo olarak üstün düzeyde seslendirerek yorumladı. Günümüzün önemli sanatçılarının programlarında Türk bestecilerine yer vermesi, çok sesli müziğimizin gelişmesi  için çok önemlidir.

Piyano ve keman ikilisi, ikinci bölümde olağan üstü yorumladıkları, müzik matematiği oldukça zorluklarla dolu Rus besteci Sergey Rahmaninov'un 'Vocalise' adlı ünlü parçasını seslendirdi. Rahmaninov, Gülsin Onay'ın gençliğinden beri ilgi duyduğu ayrıcalıklı bir bestecidir. Ünlü virtüozün, Rahmaninov'la olan ilişkisi üniversite yıllarına dayanıyor. Onay, Paris Ulusal Konservatuarı mezuniyet sınavında, müzik otoritelerince çalınması en güç konçertolardan biri olarak kabul edilen, Rahmaninov'un 'Piano Concerto No. 3' adlı bestesini başarıyla seslendirerek mezun olmuştur. Bu nedenle ünlü Rus bestecinin, Onay için özel ve önemli bir yeri bulunmaktadır.

Resitalin son parçası; Edward Elgar tarafından yazılan 'Violin Sonata, Op.82' oldu. İkili, geceye yakışır düzeyde başarılı yorumlarla programı tamamlandı. Ancak izleyicilerin yoğun isteği ve karşısında sahneye tekrar dönem Onay, Robert Schumann'dan seçtiği bir parçayla  'Bis' yaparak teşekkür etti.

Sivil toplum kuruşları yararına verdiği resitallerle bilinen ünlü piyano vitüozümüz, amacının; 'toplumsal olaylara farkındalık yaratmak' olduğunu her fırsatta dile getiriyor.

Kısaca; Anne Ve Bebek Sağlığı Vakfı'ndan söz edecek olursak, 25 yıl önce, Türkiye’nin duayen neonatoloji uzmanı Prof. Dr. Müyesser Tunçer ve beş meslekdaşı tarafından yurdumuzdaki bebek ölümlerini azaltmak, sağlıklı doğmalarını ve dünyaya gelenlerin de sağlıklı bir şekilde yaşamlarına devam etmelerini sağlamak amacıyla 1993 yılının Mart ayında kuruldu.

Kuruluşundan bu yana,  neonatoloji profesörlerinden oluşan akademik kurulu ve geniş akademik kadrosu sayesinde gerek doktorlara, gerek hemşirelere, gerekse halka yönelik pek çok konferans, panel, sempozyum ve kongreler düzenliyorlar. Vakfın ana konularından biri de hastanelerin yenidoğan yoğunbakım ünitelerinin ihtiyaç duydukları cihazları sağlamak, tıp öğrencilerine burs vermek, neonatoloji alanında yapılan bilimsel araştırmalara da ödüller vererek genç neonatologları da özendirmek.

Bu çalışmalarından dolayı vakfa ayrıca teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Bilim ve sanat her zaman çağdaş Türkiye'nin yolunu bugün olduğu gibi yarında aydınlatmaya devam edecektir.


Yazıyı Tavsiye Et

Yorumlar


Bu yazıya henüz yorum yapılmadı.

Yorumları okumak yada yorum yazmak için sisteme giriniz.