♪
Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024
♪
Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023
♪
Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023
♪
GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023
♪
30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023
♪
Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023
♪
18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022
♪
Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022
♪
sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022
♪
Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022
İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nin (İDOB) ünlü baritonu Sedat T. Öztoprak, ‘Klasik Türk Müziği’ geleneğinden gelen bir ailenin çocuğudur. Dedesi, ünlü ud virtüözü ve bestecisi Ahmet Sedat Öztoprak’tır. Bu geleneği sürdüren Öztoprak, ‘opera’ sanatına adadığı sanat yaşamında, dünyanın önde gelen baritonları arasında yer almıştır.
DON GİOVANNİ’DE BAŞROL
Eğitimini, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Devlet Konservatuvarı’nda tamamlayan sanatçı, ünlü soprano ve eğitmen Belkıs Aran’ın öğrencisidir. İtalya hükümeti tarafından verilen burs ile Prof. Daniel Ferro’nun öğrencisi olarak Chigiana Müzik Akademisi’nde ‘master’ çalışmalarını tamamlamıştır. İtalya’da bulunduğu yıllarda dünya çapında orkestra şefi ve piyanistlerle çalışma fırsatı buldu. Türk operasında önemli bir yeri olan Robert Wagner ile çalıştı. Master çalışmalarının hemen ardından, İDOB tarafından sahnelenecek olan ‘Don Giovanni Operası’nda başrol oynamak üzere İstanbul’a döndü.
Uluslararası Belvedere-Viyana Şan Yarışması, Öztoprak’ın dünyanın en önemli baritonları arasında yer almasını sağlayan başlangıç noktasını oluşturmaktadır. Sanatçı, 1990 yılında Viyana’da gerçekleştirilen yarışmada; ‘Radyo/Televizyon Büyük Ödülü’, ‘En İyi Verdi Yorumcusu Ödülü’ ve yer aldığı klasmanda kazandığı ‘Birincilik’ ile Türk opera tarihinde bir ilke imza attı.
KLASİKLERİN USTA YORUMCUSU
Bu başarıları onu Dortmund operasına taşıdı. Sedat Öztoprak’ın dünyanın önde gelen baritonları arasına girmesini sağlayan; Verdi’nin ‘Rigoletto Operası’ndaki ‘Rigoletto’ yorumu ve sahne performansı oldu. Wuppertal Operası ile uluslararası opera kariyerine başlayan sanatçı, Kassel Devlet Operası, Hannover, Cemnitz, Düsseldorf, Duisburg, Koblenz, Nürnberg, Manheim gibi dünyanın önde gelen operalarında sahne aldı. Prof. E. Furlotti, Prof. Friedrich Meier Oertel, Hampe, Orlowski, Gruber, Leinert, Dr. Peter Gülke, Andreas Delfs, Prof. George Schmöe, Prof. Peter Falk, Roberto Paternostro gibi birçok kişi ile çalıştı. La Traviata/Verdi, Carmen/Bizet, Figaro’nun Düğünü/Mozart, La Boheme/Puccini, Maskeli Balo/Verdi, Romeo ve Juliette/Gounod, Werther/Massenet, Yevgeni Onegin/Çaykovski, Jan D’arc/Çaykovski, Butterfly/Puccini, Şen Dul/Lehar, Fierrabras/Schubert, Suzanna’nın Sırrı/W. Ferrari, Konsolos/Menotti, Windsor’un Şen Kadınları/ O. Nicolai, Maça Kızı/Çaykovski, Manon Lescaut/Puccini, Lustige Witwe/Lehar, Luisa Miller/Verdi, Hoffmann’ın Masalları/Offenbach, Midasın Kulakları/Ferit Tüzün operalarında yer alan sanatçı, Atatürk Oratoryosu/Nevit Kodallı, Requem/Faure, Lieder Eines Fahrenden Gesellen/G.Mahler adlı yapıtları seslendirmiştir.
OPERA REPERTUARINDA BÜYÜK DERİNLİK
Zengin bir opera ve konser repertuarına sahip olan sanatçı Almanya, Avusturya, İtalya, İsviçre, Belçika, Hollanda, Macaristan gibi birçok dünya ülkesinde opera temsilleri ve konserler verdi.
İstanbul Devlet Opera ve Balesi Müdürü ve Genel Sanat Yönetmeni olarak görev aldığı yıllarda, “Dünya repertuarına ‘Türk Bestecileri’nin kazandırılması” başlıklı önemli bir programı uygulamaya koymuştur. Halen; İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Opera Ana Sanat Dalı’nda, ‘Şan’ öğretim görevlisi olarak çalışmakta olan sanatçı, İTÜ Türk Müziği Devlet Konservatuvarı ‘Ses Eğitimi’ bölümünde süpervizör olarak görev yapmakta ve ‘Opera Master Class’ programları ile genç opera sanatçılarına deneyimlerini aktarmaktadır.
Öztoprak; Avrupa ülkelerindeki geniş çalışmalarıyla opera repertuvarında büyük derinlik ve verimlilik kazanmış bir sanatçımız olarak ‘Türk Opera Tarihi’mizde önemli bir yer tutmaktadır.
Bu yazıya henüz yorum yapılmadı.
Yorumları okumak yada yorum yazmak için sisteme giriniz.