♪
Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024
♪
Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023
♪
Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023
♪
GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023
♪
30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023
♪
Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023
♪
18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022
♪
Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022
♪
sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022
♪
Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022
1961 Anayasasının sağladığı özgürlük ortamında, üniversite gençliği bir şeyi keşfetti: Ulusal genlerimizi, ulusal bilinci. Sağcı- solcu, karşıt görüşteki gençlerin uzlaştıģı en önemli değer "ulusal bilinç"ti. Erdoğan Okyay bu dönemde 68 Kuşağı'nın öğretmeniydi, tabii ki bu rüzgârdan o da etkilenecek ve etkileyecekti.
Kökleşmiş egemen yapıları, görüşleri değiştirmek hiç kolay deģildir. Çünkü herkes egemen görüşten yana olur, ya da değilse bile öyle davranır. Aksi halde yıpranırsın, yalnız kalırsın. Erdoğan Okyay Musiki Muallim Mektebinden (1924) beri kökleşmiş, TONALİTENİN EGEMENLİĞİ'ne karşı Müzik Eģitimi Bölümünde bayrak açmış yürekli bir aydın, yiğit bir öğretmenimizdir.
Ulusal bilinci hem derslerine, hem yapıtlarına taşımıştır.
Müziksel İşitme Okuma Yazma derslerimizde tonal solfej ve dikte parçalarının yanı sıra, kendi yazdığı Hüseyni makamındaki solfej ve dikte parçalarına da yer vermekteydi.
Şarkılarında da çoğunlukla Hüseyni makamını kullanmıştır.
Şarkılarında söz olarak çocuğun dünyasını, ezgi olarak çocuğa göreliği tam anlamıyla kavramıştır. Şarkıları 2/4, 3/4, 6/8 lik olabilir ama prozodi bakımından hemen hepsi 4/4' lüktür.
Kıvrak zekâsı, işlek Türkçesi ve Almancası, Müzik Doktorası, besteciliği, müzikologluğu gibi birikimiyle ve donanımıyla yeri doldurulamaz bir hocamızdı.
Ancak şunu da belirtmeden edemeyeceğim. Hayatta zaman zaman karşımıza iki yol çıkar ve seçtiğimiz yola göre hayatımız şekillenir. Erdoğan Hocamız Gazi Eğitim Enstitüsü'nden, ayrılmakla birlikte Müzik Eğitimi alanınından kopmuş, Müzik Bilimi alanına yönelmiştir. Bu tercih kendisine aittir. Ancak bana göre yanlış tercihte bulunmuştur.
Erdoğan Okyay Gazi Üniversitesi'nde kalmış olsaydı, bugün Türkiye'de Müzik Eģitimi alanı tamamen farklı biçimde yapılanacaktı. Ve "Dr." nin içine sığmayan, o birikimiyle, o donanımıyla kendisi de oldukça farklı bir konumda olacaktı.
Bende önemli izleri bulunan Sevgili Öğretmenim, yıldızların arasında Samanyolu'nun içinde huzurla uyu!
Bu yazıya henüz yorum yapılmadı.
Yorumları okumak yada yorum yazmak için sisteme giriniz.