♪
Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024
♪
Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023
♪
Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023
♪
GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023
♪
30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023
♪
Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023
♪
18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022
♪
Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022
♪
sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022
♪
Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022
Haftalık olağan konserlerinde bu Cuma akşamı, Antalya Devlet senfoni Orkestrası Şef Daniel Smith ile Kemancı Tobias Feldman’a eşlik etti. Programda iki eser yer alıyordu; M.Weinberg Keman Konçertosu Op.67 ve F.Mendelssohn “İtalyan” Senfoni No 4, Op.90
Orkestra programındaki ilk yaratı Mieczyslaw Weinberg Op.67 Keman Konçertosu ile başladı konsere. Hakkında konser kitapçığında bilgi verilmeyen, sanal ortamda da hakkında Türkçe bilgi bulunmayan bu gizemli eseri, D. Şostakoviç anımsamalarıyla dinledik. Sanıyorum, müzikseverlerce çok tanınmayan bu güzel eser, belki de Şostakoviç konçertolarının arkasında kaldı!? Allegro molto, Allegretto, Adagio ve Allegro risoluto başlıklı her bölümde bu iki bestecinin birlikte tınılarını duyduk sanki(bu kısmını müzisyenler/müzik eğitimliler daha iyi tanımlayacaktır umarım).
Konserin ikinci yarısında ise, F.Mendelssohn’un “İtalyan” adıyla da bilinen 4 numaralı Senfonisini dinledik. Geçmişi(moda tanımla; background) konser kitapçığındaki bilgilerden anladığımıza göre, başarılarla dolu bir şefti sahnemizdeki sempatik kişi. Dinleyici de sevimli/sempatik şefimize hak ettiği alkışlarla karşılık verdi elbette.
Allegro vivace, Andante con moto, Scherzo-Con moto moderato ve Finale-Presto bölümlerinde oluşan İtalyan Senfonisi, orkestramızın görkemli sunumuyla sonlandı.
…Mendelssohn, bu eseri yazmaya 1830’larda Roma’da başladı, 1833 yılında tamamladı. Besteci İtalya’yı, “mutluluk dağıtan, doğa ve tarih harikası bir ülke” olarak görmekteydi. Senfoni ilk olarak bestecinin kendi yönetiminde 13 Mayıs 1833 günü Londra Filarmoni Kurumu’nda seslendirildi ve büyük başarı kazandı. (*)
***
Mendelssohn, üstün değerlere sahip bir sanatçı olarak müzik tarihine geçmiştir: İyi bir ressamdır, edebiyat üstine zengin bilgi sahibidir, Parlak bir besteci, usta bir piyanist, iyi bir viyolacıve olağanüstü bir org yorumcusudur.Orkestra şefi olarak da topluluğun esin kaynağıdır. Çevrasindeki bestecilere kucak açması kadar, unutulmuş bestecileri de gün ışığına çıkartması, onu yüceltmiştir. (**)
Sonuç olarak, AKM Aspendos Salonu’nu tamamen dolduran sanatseverler olarak, konuk sanatçıları ve orkestramızı uzun ve gönülden alkışlarla uğurladık sahneden.
Notlarım:
Önce iyilerden; Seslendirmeler sırasında, bölüm aralarında alkışlar tamamen durmuş ve hak eden alkışlar eserler sonlanınca başlıyor, çok iyi bir gelişme.
Konser kitapçığının değişmez duyurularından birisi hala dikkate alınmıyor; Konser başladıktan sonra sahneye giriş-çıkış!.. Çıkışların çok gerekmedikçe olmadığını görüyoruz ama… girişler sorumsuzca sürüyor. Ve bu sonradan gelenler yer de beğenmiyor; tıkırt, tıkırt taa en öne kadar fütursuzca yürüyorlar, oralarda bir yerlere oturuyorlar illa! Bu durumdan, salona girenler kadar, salon görevlilerinin sorumluluğu olduğunu anımsatmak gerekir diye düşünüyorum.
Önümüzdeki cuma akşamı(25 Ocak 2019) Şef Orhun Orhon ve Kemancı Dalibor Karvay konuk olacak AKM Aspendos Salonu’nda. A. Vivaldi; Dört Mevsim ve F.Mendelssohn “7. Senfoni”(yaylı çalgılar için) seslendirilecek. Konserin başlama saati, her zamanki gibi 20.30’dur.
(*) Dinleyicinin Kitabı, Üner Birkan
(**) Zaman İçinde Müzik, Evin İlyasoğlu
Bu yazıya henüz yorum yapılmadı.
Yorumları okumak yada yorum yazmak için sisteme giriniz.